трубадур wrote:
Сцени влизат и излизат самоцелно и привидно без смисъл като секса между уредена двойка след 20 години заедно, героите са повече от непостоянни, не е ясно през кви времеви периоди се минава, щото в единия епизод тъп викин пребива поп, щото една дума не може да обели на френски, в следващия го пердаши езика като роден. Мацката, дето го смята за говедо, 10 мин. по-късно се чука с него, че целият двор да ги чуе, ма кво ли не прави жена за единия оргазъм...
Е, то бяха минали някакви месеци, докато научи езика, а и Роло точно вече беше показан като човек, който учи езици бързо - започна да се разбира с англичаните пак за толкова време.
С другото съм съгласен обаче - това просто не е сериалът, в който се влюбих едно време. Ще догледам поне този сезон, де, но при положение, че след някой и друг месец ще започне вторият сезон на "Последното кралство", който, без да се опитва да ме дави в психологизъм и наркотични трипове, изгражда доста по-правдоподобни герои и по-интересна история, не знам...
Имам чувството, че нямат нито бюджет, нито идеи за свестни двайсет епизода. Ако проблемът беше само в идеите, поне щяха да натъпчат сезона с битки, което да поддържа интереса на хора като мен - вместо само няколко пъти да ми показват как воините в Уесекс тренират като някакви шаолинци... А то битки няма, което ми е голямата мъка. Ако беше само в бюджета, щеше да има по-интересна интрига, пък то... Чак някакви Ланистъри вкараха в един момент.