by tigermaster » Sat May 07, 2016 2:07 am
Уф, догледах го сезона от чист инат, обаче за да обърна внимание на следващия, трябва да се случи някакво чудо. Сори, обаче дори неразширената версия на филма с Бен Афлек беше по-добра от... това... А във втората половина на сезона дори и хореографията на бойните сцени на моменти изфирясваше злокобно, което ме учуди - не очаквах сериалът да се издъни точно там. Сещам се за няколко случая, в които ритникът на Дявола се оказва поне на половин метър от целта си и това се вижда ясно на екран, но противникът пада, въпреки всичко. Да не говорим, че Уилсън Фиск в малкото си прояви този път съвсем прекрачи границата и ми напомняше повече на Джъгърнаут в игри като "X-Men vs. Street Fighter", отколкото на изключително интелигентен престъпник, спънат от неумението да контролира емоциите си, или там каквото трябваше да е. В смисъл, беше просто комедиен образ, макар че едва ли е било умишлено. Стик ми беше симпатичен до момента, в който осъзнах, че Скот Глен се е вдъхновявал яко, ама много яко от Шинтаро Кацу и Такеши Китано. Последното си убийство го извърши с точно същите движения, които Затоичи на Кацу използва...
Що се отнася до другото, сценарият е много по-зле, отколкото беше в първия сезон. А и, сори, ама как да повярвам, че Карън Пейдж няма да усети кой е Дяволът, при положение, че му вижда по-голямата част от физиономията, чува му гласа, прегръща го... Егати абсурдът, честно казано, а и не е само това. В ключови моменти сериалът шутира собствената си вътрешна логика в чатала толкова силно, че чак мен ме боли. Да не говорим пък за смъртоносната сериозност... Черни и червени фентъзи нинджи подскачат по покривите на Ню Йорк и стрелят с лъкове, а срещу тях се изправя американска сляпа нинджа в червена бронирана пижама - и това ми е поднесено със същия тон, заради който намразих последния Ноланов Батман... `айде не. Особено при положение, че всичко показано е директно следствие от комедийните изстъпления във филмите за Авенджърите. Ами опитите постигане на дълбочина на образите, изразяващи се в правотекствени излияния на всичките им терзания... (Рима?) Така не се прави. Не и ако се целят в зрители на възраст, за която е разрешено показаното в сериала насилие.
Съжалявам. Достатъчно неща в сезона ми харесаха, всъщност, но негативните впечатления натежават. Жалко. Очаквах повече.