DAREDEVIL

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
Dr. Horrible
Forsaken

DAREDEVIL

Post by Dr. Horrible » Fri Mar 25, 2016 1:27 am

Image

Покрай призивите за повече теми!
Мисля, че има какво да се обсъджа, при това не само в темата за Джесика Джоунс.

Мнения за втори сезон? Моето ревю е публикувано в сайта. То е гигантско, но обхваща изключително малка част от мислите и чувствата ми по повод сезона, тъй като съм се старал да го опазя без спойлери.

При все чувствителните си трески за дялане, за мен това си е най-добрият комиксов сериал в момента. И си чакам с нетърпение следващия сезон. И дори не знам дали искам да излезе преди Defenders. Хем ми се ще по-бързо да се съберат всички, хем искам още от самостоятелната история на Мат...
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Re: DAREDEVIL

Post by tigermaster » Fri Mar 25, 2016 2:54 pm

Колкото и тъпо да звучи, загледах първия сезон основно защото не знаех, че е вързан със споделената вселена на "Марвел". Той пък взе, че ми хареса много, обаче втория не знам кога и как ще го видя.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 25, 2016 3:39 pm

Ще видя статията след като изгледам сезона, то само 13 епизода е пак уви. Аз си харесах първия сезон неочаквано много (за разлика от Джесика Джоунс, която издържах заради Тенант). Като за Марвел е доста по-Дарк§бруудинг от обичайното им детско меню с играчка. Тепърва подхващам втория, 3 епизода съм само и Пънишъра е доста добре подбран. Изобщо актьорите са в десятката, само сценария е типично бозавичък. Фиск беше толкова як, а нищо не направиха с него и лошковците смислено. Се едно да направиш филм с Хълк без да стане зелен... Тва с блърването на камерата и части от картината и фокусирането в некви (обикновено обляни в кръв тип Дедпул) тегави детайли също ме кефи като похват. :yay:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 28, 2016 11:26 am

Нещо вторият сезон за момента не ми допада много - едва го добутах до третия епизод, и то само заради готината хореография на бойните сцени. Сигурно ще продължа, понеже почти всички сериали, които следя сега, са в почивка, обаче просто не е каквото искам. Опитите за психологизъм ми дрънчат на кухо, разговорът между Наказателя и Дявола на оня покрив ми беше толкова скучен, че няма на къде повече - можеха, вместо петнайсет минути или колкото беше там, да го направят три и да въздейства, обаче не, дай да го разтеглим, че цял час имаме да запълваме, ей!
А и още от предишния сезон сериозността на нещото ми идва в повече. Егати, сляпа нинджа в червена пижама подскача по покривите и бие лошите. Хайде малко да олекотят тона. Мъничко...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 01, 2016 1:17 pm

Това май ще го дропвам, в крайна сметка. Издаяних до шестия епизод, ама... Електра ме дразни. Прочувствените диамонолози на Наказателя ме дразнят още повече. Смъртоносно сериозният тон вече съвсем ми лази по нервите, а линията на Карън и Фоги срещу прокурорката е единственото що-годе интересно парче сюжет в сезона - само дето не съм сигурен, че е достатъчно интересно.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat May 07, 2016 2:07 am

Уф, догледах го сезона от чист инат, обаче за да обърна внимание на следващия, трябва да се случи някакво чудо. Сори, обаче дори неразширената версия на филма с Бен Афлек беше по-добра от... това... А във втората половина на сезона дори и хореографията на бойните сцени на моменти изфирясваше злокобно, което ме учуди - не очаквах сериалът да се издъни точно там. Сещам се за няколко случая, в които ритникът на Дявола се оказва поне на половин метър от целта си и това се вижда ясно на екран, но противникът пада, въпреки всичко. Да не говорим, че Уилсън Фиск в малкото си прояви този път съвсем прекрачи границата и ми напомняше повече на Джъгърнаут в игри като "X-Men vs. Street Fighter", отколкото на изключително интелигентен престъпник, спънат от неумението да контролира емоциите си, или там каквото трябваше да е. В смисъл, беше просто комедиен образ, макар че едва ли е било умишлено. Стик ми беше симпатичен до момента, в който осъзнах, че Скот Глен се е вдъхновявал яко, ама много яко от Шинтаро Кацу и Такеши Китано. Последното си убийство го извърши с точно същите движения, които Затоичи на Кацу използва...

Що се отнася до другото, сценарият е много по-зле, отколкото беше в първия сезон. А и, сори, ама как да повярвам, че Карън Пейдж няма да усети кой е Дяволът, при положение, че му вижда по-голямата част от физиономията, чува му гласа, прегръща го... Егати абсурдът, честно казано, а и не е само това. В ключови моменти сериалът шутира собствената си вътрешна логика в чатала толкова силно, че чак мен ме боли. Да не говорим пък за смъртоносната сериозност... Черни и червени фентъзи нинджи подскачат по покривите на Ню Йорк и стрелят с лъкове, а срещу тях се изправя американска сляпа нинджа в червена бронирана пижама - и това ми е поднесено със същия тон, заради който намразих последния Ноланов Батман... `айде не. Особено при положение, че всичко показано е директно следствие от комедийните изстъпления във филмите за Авенджърите. Ами опитите постигане на дълбочина на образите, изразяващи се в правотекствени излияния на всичките им терзания... (Рима?) Така не се прави. Не и ако се целят в зрители на възраст, за която е разрешено показаното в сериала насилие.

Съжалявам. Достатъчно неща в сезона ми харесаха, всъщност, но негативните впечатления натежават. Жалко. Очаквах повече.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Daredevil4o
Smallfolk

Post by Daredevil4o » Tue May 17, 2016 4:34 pm

Тъжно ми е да видя, че един от най-стойностните сериали, излизали през последните години, е така НЕкоментиран тук ... Ще прочета ревюто на Dr. Horrible и ще коментирам евентуално там, тук няма смисъл ... и без това май никой няма да го прочете :lol:
It's not who I am underneath but what I do that defines me!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue May 17, 2016 11:48 pm

Виж тази тема:
viewtopic.php?f=20&t=6440
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 18, 2016 9:44 am

Забравих вече кво ставаше в втория, ама си спомням само добрия подбор на актьорите за Електра и Пънишъра и тъпите диалози и липса на сценарии в 2/3 от сезона. Фиск, който в първия сезон ме радваше на макс с присъствие, колкото и нелогичен да беше като поведение, го омазаха по липса на идея кво да пишат. Адвокатите са просто толкова зле се... Тази русичката измитата е почти толкова зле колкото онуй в Луцифер полицайката. Като се появиха нинджите и се им виках се Фуут клана по инерция от костенурките, дори там бяха по-интересни. Абе много надолу от първи, ма поне не е Джесика ;).
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

marinelageorgieva
Smallfolk

Post by marinelageorgieva » Mon Jul 11, 2016 2:59 pm

Невероятен :D :D :D . Голям смях падна хаха

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Jul 11, 2016 4:46 pm

^Не се обиждай, обаче за последните дни ти си вторият потребител във форума, който, имам чувството, поства само за да се рекламира спално бельо с линка в подписа си. Нещо смислено смяташ ли да напишеш, или ще продължаваш с едноредовите постчета, за да плясваш рекламата?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting