The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

трубадур
Elder God

Re: The Series Topic, Part III

Post by трубадур » Mon Feb 20, 2017 5:04 pm

ама у спартак преди 2000 години можеа да бръснат мъдете, а :ninja:
но спирам, де, отивам си в емо ъгъла

@penzata, ма си голем спамер, щи щипя бузетата :mrgreen:

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Feb 20, 2017 6:36 pm

penzata
не забелязах да е куха
Не забелязах да не е некуха...а ако беше що годе с акъл и емоционална или поне влагаше емоциите си в по-смислени неща (примерно в reboot-а е активистка за разни изгубени каузи), нямаше да ми е толкова...ми не противна, но напълно безлична.
Както казах това отклонение от източника, но най-вече промените в Джъгхед правят шоуто безинтересно.

Ъъъ, този чат стига до вас със спомосъществувателството на крем за бръснене Жи...това де Каро.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Feb 20, 2017 9:06 pm

alshu wrote:Не забелязах да не е некуха...а ако беше що годе с акъл и емоционална или поне влагаше емоциите си в по-смислени неща (примерно в reboot-а е активистка за разни изгубени каузи), нямаше да ми е толкова...ми не противна, но напълно безлична.
Както казах това отклонение от източника, но най-вече промените в Джъгхед правят шоуто безинтересно
Кога пък действията, породени от крайни (любовни) емоции, са били "смислени" ?! 8-) ?
Джъгхед ми е типичен ауткаст тийнейджър. Това че "клише" е нарицателно за нещо лощо, не означава, че е така. Стереотипите ги има, навсякъде и по много. Спомням си, че навремето имаше негодуване откъм персонажите и диалога на "Социалната мрежа", защото не били достоверни и няма как в колежа да говорят на такова ниво, обаче ако диалогът бе на "действително" ниво, може би, щеше да се мрънка, че били клиширани.
Разбирам причините, поради които Riverdale ти е безинтересен. Обаче, точно поради тези причини, на мен ми е интересен.

Фана ме за епохите. Явно е по-естетически "правилно" голотата при мъжете да е съпътствана от помощта на бик-чета, отколкото при дамските слабини. Ама, туй то.

ЕДИТ: Забравих, Джъгхед е единия от братята близнаци, играещи малкото чаве в Big Daddy. В Riverdalе участва и Барб от Stranger Things (бая пъти споменаваха Netflix). Мега фън фенсървис.
The hardest battles are fought in the mind.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Feb 21, 2017 12:15 am

Мен лично Бети не ме дразни, а Вероника е богиня, но брата на Шерил.е таквоз същество, дето няма нищо общо с човешкото.
Джъгхед актьора не е зле, но образа...

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Feb 21, 2017 1:12 am

penzata
Кога пък действията, породени от крайни (любовни) емоции, са били "смислени" ?
Когато героите са повече от едномерни и имат разнообразни интереси + настроения?
Обърни внимание, че сравнявам комикс герой от 30-те години на миналия век с телевизионен, дето трябва да е в пъти по-богат.
Комксовата Бети също често действа под влияние на емоции (the lipstick incident - read all about it), но не се държи постоянно така и не е основната и черта.
Като нормален човек реагира според случая и кефа си.
Джъгхед ми е типичен ауткаст тийнейджър.
Той е нещо такова и в източника...но прави невероятно шоуто.
Арчи е тъпакът, който вечно се забърква в глупости, а Джъгхед го измъква с привидно идиотски, но всъщност гениални и ефективни тактики...освен когато го закопава в още по-дълбока дупка, което пък е още по-голям спектакъл.
Една от основните атракции в комиксите.
Че тук бил реалистичен (твърде малко показаха от него в първи епизод, та да мога да преценя) хич не ме забавлява.
Разбирам причините, поради които Riverdale ти е безинтересен. Обаче, точно поради тези причини, на мен ми е интересен.
1. Никъде не съм казал, че на теб не трябва да ти хареса, говоря само за мен.
2. Не е поради точно обратните причини - на теория можеха да изкарат такава версия, която хем се различава от комиксите, хем ме кефи.
3. Пък хвърли око на първите една-две глави на новия комикс, не е задължително да не ти хареса...или поне това ще ти демонстрира, дали разбираш причините или не. Просто е много добър, а сериала ми идва твърде елементарен в сравнение.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Feb 21, 2017 8:28 am

alshu wrote:3. Пък хвърли око на първите една-две глави на новия комикс, не е задължително да не ти хареса...или поне това ще ти демонстрира, дали разбираш причините или не. Просто е много добър, а сериала ми идва твърде елементарен в сравнение.
Най-вероятно е така. Просто в текущия си вид Riverdale повече ми харесва, отколкото да ме дразни.
Litz wrote:... но брата на Шерил.е таквоз същество, дето няма нищо общо с човешкото.
И все пак е човек. :spite:

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Feb 21, 2017 9:04 am

отколкото да ме дразни
Мен не ме дразни текущия му вид (та аз не го гледам), а че не виждам никакви сериозни причини да се нарича Ривърдейл. Единственото общо са списъкът с имената на героите и списъкът с имената на локациите (училището, закусвалнята и пр.)
А, да и че Кевин е гей (ма в комикса е по-интересен), а Шерил и Джейсън са гадове.
Реджи не го видях добре.

Не върви дори, като мрачна интерпретация на темите и героите. Просто е съвсем друго шоу преобразено така, че да се впише формално в лиценза.
Ето затова мрънкам.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Feb 25, 2017 12:17 am

Гледах първите два епизода на "Поредица от злополучия" с Нийл Патрик Харис. Ами, як диалог, яка визия, як Нийл Патрик Харис, обаче... Сигурно ще гледам и следващите епизоди, обаче не видях нито една причина хлапетата да търпят това, на което графът ги подлага - не и при положение,
Spoiler: show
че той не просто ги оставя да скиторят където си пожелаят, дори в дома на съдия от Върховния съд, ами и ги праща да се оправят сами без надзор в града. В какъвто и абсурдизъм да се целят създателите на нещото, да бяха показали една причина хлапетата да не отидат в полицията...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 26, 2017 2:35 am

Изгледах пилотния епизод на Burn Notice и той ме изкефи бая. Навява ми усещане на Leverage и Shameless. Главният е сладур. Ще се гледа.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu Mar 02, 2017 5:02 pm

Май съм последния човек на Земята, който следи този сериал, но 4-ти сезон на Orphan Black се оказа improvement над посредствените 2-ри и 3-ти. Alison (socker майката) е епично яка, винаги съм подозирал, че има потенциал за това след като и сложиха Breaking Bad арк. Косима също пак е забавна за гледане. Main story-то е посредствено както винаги (но поне оставиха настрана Кастор и нео църквата и се фокусираха върху оригиналната мистерия с проект Леда), но този сериал не е за това. Той е, за да гледаш Маслани в различни роли. Simply adorable.
Чакам последния 5-ти сезон с умерен интерес.
There are no rules! I'm gonna get you!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Mar 04, 2017 10:54 pm

Ривърдейл беше епик фейл с последния си епизод. Особено Вероника, която се държеше като тъпа овца през цялото време. Майката на Джоузи е мега противното и оперирано същество, не мисля, че е човек даже? Тая жена няма никви мимики и е мега грозилището. Арчи и той е мега тъп. Джъги и Бети са сладки. Но Шерил липсва ;/

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Mar 06, 2017 6:17 pm

Litz wrote:Ривърдейл беше епик фейл с последния си епизод. Особено Вероника, която се държеше като тъпа овца през цялото време. Майката на Джоузи е мега противното и оперирано същество, не мисля, че е човек даже? Тая жена няма никви мимики и е мега грозилището. Арчи и той е мега тъп. Джъги и Бети са сладки. Но Шерил липсва ;/
Аз бая се хайпнах по първите 4 епизода и, както казах и преди, ги изгълтах за норматив, обаче 5ти и 6ти едвам се гледаха.
Сега почвам да се чудя, дали като съм гледал първите серии не съм бил в някакво бляк-меланхолично-специфично настроение, ама тази тийн шитня в последните два беше болезнена.

И да, аз съм един от малкото негледали досега Breaking Bad; вчера приключих с трети сезон и нивото на сценария се качва постоянно. Бахти яко написания сериал.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Mar 06, 2017 7:05 pm

penzata wrote:
Litz wrote:
И да, аз съм един от малкото негледали досега Breaking Bad; вчера приключих с трети сезон и нивото на сценария се качва постоянно. Бахти яко написания сериал.
Image

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Mar 08, 2017 7:26 pm

трубадур wrote:ама у спартак преди 2000 години можеа да бръснат мъдете, а :ninja:

Тая гнус Спартакус, не издържах повече от 15 мин.
Легендарен българин, човека който почти е бил на косъм да унищожи римската империя в най-силните и години да бъде представен по такъв начин.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Mar 08, 2017 8:19 pm

coldie wrote:
трубадур wrote:ама у спартак преди 2000 години можеа да бръснат мъдете, а :ninja:

Тая гнус Спартакус, не издържах повече от 15 мин.
Легендарен българин, човека който почти е бил на косъм да унищожи римската империя в най-силните и години да бъде представен по такъв начин.
Спартак няма как да е българин доколкото тогава България не е била основана. Същото важи и за Римската империя, имало е Римска република. Че Спартак е бил пич, пич е бил, ама чак пък на косъм от унищожаване на Римската република - да не прекаляваме все пак.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."