Комерсиализъм и изкуство
Moderator: Moridin
аз искам да попитам, защо не пишете за книги, които сте прочели онзи ден; книги, които са ви направили впечатление, разсмяли, втрещили или разплакали. не говоря само за фантастика и фентъзи. пишете за някоя книга, която ви е направила впечатление. книга, която се разчупва от призмата на това, което обикновено ревюирате.
занимавайте си се с тези книги - никой не ви пречи. но според мен ще бъде хубаво да пишете и за останалите неща. аз специално бих се зарадвал да прочета нещо, което ви е направило впечатление онзи ден, примерно и това нещо и аз съм го прочел. не говоря за фантастика и фентъзи, защото добре знаете, че не чета такива книги. говоря за всякаква литература. вземете... вземете кой... ами, добре вземете Набоков... окей, не го взимайте Набоков, не е добър пример. окей, вземете Кафка. Кафка е гениален автор. прочетете го, напишете си мнението.
защо трябва само да се ограничавате. да, виждам тук-таме някоя историческа книжка, която ревюирате - Стивън Пресфилд е пич. това не го отричам. но защо трябва всичко да се рамкира. защо не предложите и тези неща. предложете френска литература, немска, латиноамериканска, руска, английска. нищо не ви пречи да се опитате да разчупите ревютата с нещо друго. дори да са стари класики - става. и защо не? пълните си evergreen-ите с фантастики, които считате за класики. хубаво сложете някой художествен автор, който се счита за класик. аз лично бих се изкефил...
занимавайте си се с тези книги - никой не ви пречи. но според мен ще бъде хубаво да пишете и за останалите неща. аз специално бих се зарадвал да прочета нещо, което ви е направило впечатление онзи ден, примерно и това нещо и аз съм го прочел. не говоря за фантастика и фентъзи, защото добре знаете, че не чета такива книги. говоря за всякаква литература. вземете... вземете кой... ами, добре вземете Набоков... окей, не го взимайте Набоков, не е добър пример. окей, вземете Кафка. Кафка е гениален автор. прочетете го, напишете си мнението.
защо трябва само да се ограничавате. да, виждам тук-таме някоя историческа книжка, която ревюирате - Стивън Пресфилд е пич. това не го отричам. но защо трябва всичко да се рамкира. защо не предложите и тези неща. предложете френска литература, немска, латиноамериканска, руска, английска. нищо не ви пречи да се опитате да разчупите ревютата с нещо друго. дори да са стари класики - става. и защо не? пълните си evergreen-ите с фантастики, които считате за класики. хубаво сложете някой художествен автор, който се счита за класик. аз лично бих се изкефил...
- Jaar
- Mistborn
Не знам дали си забелязал, но списанието е за фентъзи и фантастика. И ще бъде някак смешно в рубриката евъргрийн (която очевидно е за произведения от жанра) да стои Достоевски или Уайлд, например.
Чел съм Кафка, и то в оригинал, но лично за мен не намерих нищо гениално в него. Но не съм аз и човекът, който ще тръгне да пише негативни анализи на неговите творби, че и да ги публикува в списанието.
Чел съм Кафка, и то в оригинал, но лично за мен не намерих нищо гениално в него. Но не съм аз и човекът, който ще тръгне да пише негативни анализи на неговите творби, че и да ги публикува в списанието.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
- herairness
- Jaghut Tyrant
когато бях в училище четах руските и френските и английските класици в оригинал,еми не намерих нищо гениално нито в достоевски нито в стендал.е майстора и маргарита наистина е яко,както и война и мир (просто е гениално описанието там,човека е ходил специално да пита и да описва бойното поле). за шекспир пък вобще няма какво да споменавам
мисълта ми е че за всеки е различно. но все пак тва е за фентъзи и фантастика

"Война и мир" е уни-кал-на досада. Ако и описанията на все бойно поле. Може би пък дори и благодарение на него - едно бойно поле, описано в обем от над сто страници някъде още преди седемдесет и четвъртата почва да вбесява четящия :РРР
А Достоевски мачка. "Идиот" и "Престъпление и наказание" просто трябва да се прочетат. Мхм! Булгаков много си го обичам, даже сега ще издават от поредицата на ТРУД "Театрален роман", смятам ако съм жива и здрава да си го взема.
А Достоевски мачка. "Идиот" и "Престъпление и наказание" просто трябва да се прочетат. Мхм! Булгаков много си го обичам, даже сега ще издават от поредицата на ТРУД "Театрален роман", смятам ако съм жива и здрава да си го взема.
- herairness
- Jaghut Tyrant
О, а, исссскам, откога й се каня на тази книга, мерси Марф за уточнениетодаже сега ще издават от поредицата на ТРУД "Театрален роман", смятам ако съм жива и здрава да си го взема.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around