Може би. А може би вие като живеещи в България преживявате това по малко всеки ден, десензитирани сте и ви липсва перспективата да оцените реалните магнитуд и скандалност на проблема, които са очевидни за човек, доста добре запознат с вътрешния свят на българина, но гледащ отвън, където е видял и друга реалност. Варианти всякакви.Dr. Horrible wrote: ↑Tue Feb 05, 2019 10:55 amМоже би Амелиа и Роланд, като нещивеещи в България, не успяват да видят добре вътрешните сили, които движат едно общество.
Аз имам въпрос, обаче - на братовчедка ти в радиото и opinion pieces ли са преписвали от CNN? Щото медиите далеч не включват само новинарско излагане на факти и точно като излезем извън фактите почват да стават забавните работи.
Ясно е, че зависимите медии и троловете просто засилват това, което вече е заложено в дълбоката българска душевност, но е опасно тези влияния да се подценяват и омаловажават. България днес щеше да изглежда по доста различен начин, ако последните 10 години четяхме про-европейски медии. А ако повече българи четяха медии на различен от български език сега щеше да е по-трудно пред нацията да минават глупости от рода на "ЕКЗЛУЗИВНИ ШОК И БОНБА САМО В БЛИЦ: МЕРКЕЛ УБИВА БЪЛГАРСКИ КОЗИ, ЗА ДА ЗАСЕЛИ ИМИГРАНТИ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!111!!!!!!!!!" или произволна новина за поредното сатанинско дело на соросоидите от БХК. Това с пъклените планове на Сорос между другото взе да се появява и в американските райт-уинг медии и намирам за особено забавно как американците внезапно забелязаха съществуването на Сорос и почнаха да пишат за него по един много познат български начин. СЛОЧАЕНОС? НЕМИСЛЯ. Родителите ми неизменно се връзват на тея глупости и сме имали не един скандал по Скайп по въпроса.
Ако не е станало ясно вече, ползвам родителите си и няколко семейни приятели като лакмусов тест на българското общество. Щото те за разлика от населението на Шадоуденс и повечето ми приятели са представители на оная част от българите, неговорещи западни езици, нямащи представа кво е на Запад отвъд това, дето са им казали през кумунизамъ или дето са прочели във вестника (и напоследък ехо-стаята си във Фейсбук), със средно ниво на интелигентност и тотална липса на опит в боравенето с информация. Такива не е трудно да ги излъжеш, ако се уповаваш на ирационалните им страхове и на confirmation biases просто щото няма къде да си проверят информацията, а и не знаят, че информацията трябва да се проверява. В България имаме дълъг и тъжен опит с тоя тип информационни манипулации, така че ми е странно, че някои хора отхвърлят с такава лекота антиевропейската медийна пропаганда, която ни залива отвсякъде (освен от кино-залата, където гледаме Марвел, така че явно всичко е точно). С помощта на пропаганда комунистите в България и СССР успяха да държат в продължение на няколко десетилетия населението си гладно, бедно, неспособно да се изрази свободно и да излезе от държавните си граници. Не казвам, че в България сме стигнали до комунистическите нива на информационно мракобесие. Просто давам това като пример колко силна и жизнеопределяща може да бъде една добре организирана дезинформационна кампания, особено ако получи широка подкрепа в политически план. Тоя тип изпълнения вече ги имаме в България и резултатите са налице.
В тоя ред на мисли, не знам кого "сме" подкрепили във Венецуела, но знам, че лицето ни пред света (г-н президента, тва), официалната опозиция в страната и редица от т.нар. ни патриоти продължават да се правят на ударени с позиции вариращи от "Европа не трябва да се меси във Венецуела" до "Подкрепяме Мадуро". В случай, че ви изглеждаме много единни и задружно обърнати на Запад.
И да се върнем на мъжоретите - аз чакам като следваща стъпка да ми пуснат NFL атлетите полуголи по терена. Тогава и аз ще почна и аз да гледам американски футбол, нищо че ми е безбожно скучен.