От начало е забавна, създава впечатлението за някаква свобода, но всъщност е доста линейна. Много рядко имаш възможност да избираш репликите си в диалозите и почти не можеш да контролираш историята (само можеш да си избираш дали да си добър или лош, ама това не дава голяма разлика). Може да правиш доста простотийки (да ловиш риба, да си показваш трофеите, да ходиш в публичния клуб, да се жениш (дори някои мъже се влюбват в теб) и така нататък), но пък аз бях развил абсолютно всички умения и показателни на максималната възможна степен малко преди средата на играта, така че откъм меле си е пълна скука, щото газиш всичко наред. Има една способност, която общо взето представлява мана щит (не помня как се казваше точно). Това като си го вдигнеш ставаш неуязвим, а битките- тривиални.
Като основна история играта издиша отвсякъде, но пък всичките малки куестчета и гъзарийки, с които можеш да се занимаваш (състезание по ритане на кокошки, бойни клубове като от едноименния филм и т.н.), внасят една доста ведра атмосфера и дават възможност за почивка между еднообразните битки.
Цялата игра я минах за петнайсетина часа игра като не само направих всички възможни куестове без 2-3 (защото бях добър, пък те изискваха да съм лош), ами и прекарах доста време в риболов, отваряне на демонски врати (макар от тях да отворих само 6-7 освен задължителните за куестовете) и сваляне на жени (че и няколко мъже).