Вещерът!
Re: Вещерът!
Щото мега важната сцена, де елфите го ритаха в лицето беше комеди хевън заради сламата на главата. Да сме честни в следващите епизоди беше малко по-добре.
- Moridin
- Global Moderator
Еми тя беше комеди хевън най-вече с безобразния диалог и абсурдните експозиции, та баш сламата е била буквално несъществуващата част от проблема.
This is it. Ground zero.
Разбери, че чупи имършъна тая коса просто за некои хора, в дадени епизоди стои добре, в други е все едно е пиян актьор изтичал на сцената, докато гримьорите го гонят да нагласят колко могат. Гримът същата работа, както и нефелните ефекти, екшън и пр. Обаче маризинето с чудовища и няколкото по-малко мащабни копания са бая сносни. Доста 50/28 е тоя сериал в техническата част, но важното е, че гералт, йенефер, сири и лютичето са бая добре нацелени. Както и някои от поддържащите. Мен диалогът не ме трепе толкова колкото явно другите
- Dr. Horrible
- Forsaken
Изгледах го! Много си ме изкефи. Различно беше, интригуващо, забавно. Да - доста неща можеха да бъдат обяснени по-добре, доста мистерии и разни елементи от светостроенето останаха висящи, ама като за осем епизода - толкоз. Актьорите бяха яки, действието се развиваше много по-бързо, отколкото очаквах, всичко беше точно.
Йенифер беше невероятна!!!! Не знам защо са решили в сериала да направят Гералд второстепенен герой и реално Йенифер да е главната, но определено нямам против това решение
Хареса ми, че по стегнато я развиха, вместо да я мотаят сезони наред.
Изобщо, яко беше, но сега ми е малко тъпо, че година-две няма да излезе нищо. Много се бавят тея Нетфликс - не е реално само 8 епизода на две години да изкарват... Дано по-бързичко заснемат втори сезон, да има какво да обсъждаме.
Аз междувременно ще седна да прочета книгите след първата
Йенифер беше невероятна!!!! Не знам защо са решили в сериала да направят Гералд второстепенен герой и реално Йенифер да е главната, но определено нямам против това решение

Изобщо, яко беше, но сега ми е малко тъпо, че година-две няма да излезе нищо. Много се бавят тея Нетфликс - не е реално само 8 епизода на две години да изкарват... Дано по-бързичко заснемат втори сезон, да има какво да обсъждаме.
Аз междувременно ще седна да прочета книгите след първата

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- penzata
- Forsaken
В романите, Гералд е второстепенен герой.Dr. Horrible wrote: ↑Sun Dec 22, 2019 7:51 pmЙенифер беше невероятна!!!! Не знам защо са решили в сериала да направят Гералд второстепенен герой и реално Йенифер да е главната, но определено нямам против това решение![]()
The hardest battles are fought in the mind.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Така ли? Йенифер и там ли е толкова важна, или там Цири е главната?
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- tigermaster
- Elder God
Цири е баш главна, доколкото помня.
Бтв, мисля, че якото тролене ще е за следващите сезони за ролята на Бонхарт да вземат Мадс Микелсен, дето толкова народ го искаха за Гералт. И визуално май пасва (голяма картинка):
Това чупи образа доста качествено, за мен поне. Искам пак някоя голяма битка като тази в Блавикен сега.
Бтв, мисля, че якото тролене ще е за следващите сезони за ролята на Бонхарт да вземат Мадс Микелсен, дето толкова народ го искаха за Гералт. И визуално май пасва (голяма картинка):
- Spoiler: show

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Stregobor го играе брат му Lars Mikkelsen btw 
Иначе на вид го докарваше Гералт и той да

Иначе на вид го докарваше Гералт и той да

- Spoiler: show
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Свършихме го, много доволство. Йен е чудесна, Хенри е бетон, на мен в главата вече той ми е ултимативният вичър. Само повече пари им трябват, че тия ефекти са посмешище. Дракон и огнени ефекти в 2019 да са нескопосани е срам. Финалното меле не беше толкова зле, щото си бяха изградили вече героите и беше по-важно какво се случва с тях, а не спектакълът и въпреки това вялата тиви презентация много наранява сериала. И тоя огън... не мога просто. Но нямам търпение за следващия сезон, когато доде.
Това, което смятах, че ще е калпаво, се оказа добро - битките с чудовища до една бяха приятни, никога твърде дълги, свирепи и напрегнати. А това клане в първия епизод сигурно е правено след като са приключили сезона. Толкова е различно като качество на екшън от останалото, че нямам друго обяснение. Но важното е, че тоя сериал избива с каста в повечето случаи. И химията между Гералт с важните герои е на място.
Това, което смятах, че ще е калпаво, се оказа добро - битките с чудовища до една бяха приятни, никога твърде дълги, свирепи и напрегнати. А това клане в първия епизод сигурно е правено след като са приключили сезона. Толкова е различно като качество на екшън от останалото, че нямам друго обяснение. Но важното е, че тоя сериал избива с каста в повечето случаи. И химията между Гералт с важните герои е на място.
На второ гледане първи епизод е мега всъщност, израдва ме много повече. Вдигам му оценката на девятчица. Като знам вече какъв в подхода към сюжетните линии е много по-лесен и приятен за гледане и забелязах далеч повече яки детайли.
Този сериал със сигурност носи на повече гледания с мощ.
Този сериал със сигурност носи на повече гледания с мощ.

- Moridin
- Global Moderator
Като казвате калпави битки и ефекти, сюитата спънати затичвания и неумели скоци в рокли из портали в йенеферската част от 4-ти еп., определено сложи катран на душата доста повече от всякакви огньове и дракони (които още не съм видял, ама то е ясно, че не може да са толкова зле).
п.п. човекът се казва Гералт, моля малко санити с правописа
п.п. човекът се казва Гералт, моля малко санити с правописа
This is it. Ground zero.
Witcher 3 изведнъж се оказа пак номер едно в Steam и то по време на зимните намаления.

Тамън я разцъквам пак. Ще се напъна да свикна с контролите тоя път. Мда стийма я пуснаха на 9евра ся дойде реклама на мейла лол.
Жоре, ще тряя си затвориш очите при дракона при това положение...
Порталите си бяха ОК, ама хлебарката...
Много евтини неща имаше сред ефектите. Поне монолога след порталите ме грабна сцената.
Жоре, ще тряя си затвориш очите при дракона при това положение...

Порталите си бяха ОК, ама хлебарката...

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
След първите три епизода, впечатлението ми е по-скоро положително.
Какво ми хареса:
- Хенри определено се е постарал да влезе в образа и му се е получило. Радваме как си е дал зор да наподоби гласа на Гералт от игрите.
- Хореографията на битките беше доста добра. Битката със стригата беше нърдгазъм.
- Оридижин сторито на Йенефер е доста по-интересно отколкото в книгите. Самата тя засега е по-интересен образ (което всъщност не е много трудно, всичко е по-интересен образ от Йенефер от книгите).
- Химията Гералт/Роуч
- Цялостната атмосфера.
- Чувството за хумор
Какво не ми хареса:
- Диалозите доста често го избиваха на криндж фест. Предвид сорс материала не е голяма изненада, но въпреки това. Сценката в която Трис му обяснява как в живота имало и други неща освен пари... Сори, но хората НЕ си говорят по този начин. Въобще Сапковски е изключително посредствен писател, а диалозите му са направо христоматиен пример за лошо писане. Що ви трябваше да ги копирате?
- Дайвърситито е на ниво първите три Хари Потъра - мяркат се там едни тъмнокожи субекти, но нито сме им нащракали реплики, нито сме се постарали да ги направим интересни образи. Важното е да ги има в базираното на славянски фолклор фентъзи. Щото иначе Полигон ще ни дадат ниска оценка.
- Музиката яко чупи имършъна. Особено прословутата песен на Джескиер/Лютичето (за toss a coin to your witcher говоря). Твърде модерна и тотално не пасваща на сетинга.
- Трис Мериголд е яко фейл като кастинг.
- Постоянното скачане напред-назад във времето е тотално в джаза. Както и самото представяне на героите и историята. Ако не си фен на франчайза след първите три епизода няма да си много наясно какво и защо за бога се случва. Какви бяха тия магьосници, защо Сири е толкова важна, Гералт що е такъв ръб...
Как да е ще се доглежда тия дни и ще пиша пак.
Какво ми хареса:
- Хенри определено се е постарал да влезе в образа и му се е получило. Радваме как си е дал зор да наподоби гласа на Гералт от игрите.
- Хореографията на битките беше доста добра. Битката със стригата беше нърдгазъм.
- Оридижин сторито на Йенефер е доста по-интересно отколкото в книгите. Самата тя засега е по-интересен образ (което всъщност не е много трудно, всичко е по-интересен образ от Йенефер от книгите).
- Химията Гералт/Роуч
- Цялостната атмосфера.
- Чувството за хумор
Какво не ми хареса:
- Диалозите доста често го избиваха на криндж фест. Предвид сорс материала не е голяма изненада, но въпреки това. Сценката в която Трис му обяснява как в живота имало и други неща освен пари... Сори, но хората НЕ си говорят по този начин. Въобще Сапковски е изключително посредствен писател, а диалозите му са направо христоматиен пример за лошо писане. Що ви трябваше да ги копирате?
- Дайвърситито е на ниво първите три Хари Потъра - мяркат се там едни тъмнокожи субекти, но нито сме им нащракали реплики, нито сме се постарали да ги направим интересни образи. Важното е да ги има в базираното на славянски фолклор фентъзи. Щото иначе Полигон ще ни дадат ниска оценка.
- Музиката яко чупи имършъна. Особено прословутата песен на Джескиер/Лютичето (за toss a coin to your witcher говоря). Твърде модерна и тотално не пасваща на сетинга.
- Трис Мериголд е яко фейл като кастинг.
- Постоянното скачане напред-назад във времето е тотално в джаза. Както и самото представяне на героите и историята. Ако не си фен на франчайза след първите три епизода няма да си много наясно какво и защо за бога се случва. Какви бяха тия магьосници, защо Сири е толкова важна, Гералт що е такъв ръб...
Как да е ще се доглежда тия дни и ще пиша пак.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Квот алдим вика е положението. И определено сериалът е правен за едно сядане, което пак си иска много, щото са осем часа. Но всичко е много добре навързано като целият пъзел се нареди. Освен това дайвърситито с оглед на последните епизоди не бърка чак толкова много в центровката, щото привидно некви никвите персонажи с цвят се оказват по-стабилно застъпени към края. Немаше да имам проблем, ако всички са славяно-мязащи, но кастинг решенията, извън Трис, са предимно попадения.
пп. В gog също е на първо място ся на разпродажба третия вичър, с всите експанжъни е 15 евра.
пп. В gog също е на първо място ся на разпродажба третия вичър, с всите експанжъни е 15 евра.
Last edited by трубадур on Mon Dec 23, 2019 12:39 pm, edited 1 time in total.