Вещерът!

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
трубадур
Elder God

Re: Вещерът!

Post by трубадур » Sun Dec 22, 2019 1:39 pm

Щото мега важната сцена, де елфите го ритаха в лицето беше комеди хевън заради сламата на главата. Да сме честни в следващите епизоди беше малко по-добре.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 22, 2019 1:49 pm

Еми тя беше комеди хевън най-вече с безобразния диалог и абсурдните експозиции, та баш сламата е била буквално несъществуващата част от проблема.
This is it. Ground zero.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Dec 22, 2019 1:56 pm

Разбери, че чупи имършъна тая коса просто за некои хора, в дадени епизоди стои добре, в други е все едно е пиян актьор изтичал на сцената, докато гримьорите го гонят да нагласят колко могат. Гримът същата работа, както и нефелните ефекти, екшън и пр. Обаче маризинето с чудовища и няколкото по-малко мащабни копания са бая сносни. Доста 50/28 е тоя сериал в техническата част, но важното е, че гералт, йенефер, сири и лютичето са бая добре нацелени. Както и някои от поддържащите. Мен диалогът не ме трепе толкова колкото явно другите

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Dec 22, 2019 7:51 pm

Изгледах го! Много си ме изкефи. Различно беше, интригуващо, забавно. Да - доста неща можеха да бъдат обяснени по-добре, доста мистерии и разни елементи от светостроенето останаха висящи, ама като за осем епизода - толкоз. Актьорите бяха яки, действието се развиваше много по-бързо, отколкото очаквах, всичко беше точно.

Йенифер беше невероятна!!!! Не знам защо са решили в сериала да направят Гералд второстепенен герой и реално Йенифер да е главната, но определено нямам против това решение :D Хареса ми, че по стегнато я развиха, вместо да я мотаят сезони наред.

Изобщо, яко беше, но сега ми е малко тъпо, че година-две няма да излезе нищо. Много се бавят тея Нетфликс - не е реално само 8 епизода на две години да изкарват... Дано по-бързичко заснемат втори сезон, да има какво да обсъждаме.

Аз междувременно ще седна да прочета книгите след първата :)
But goddamn,
you got me in love again

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sun Dec 22, 2019 9:07 pm

Dr. Horrible wrote:
Sun Dec 22, 2019 7:51 pm
Йенифер беше невероятна!!!! Не знам защо са решили в сериала да направят Гералд второстепенен герой и реално Йенифер да е главната, но определено нямам против това решение :D
В романите, Гералд е второстепенен герой.
The hardest battles are fought in the mind.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Dec 22, 2019 10:53 pm

Така ли? Йенифер и там ли е толкова важна, или там Цири е главната?
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Dec 22, 2019 11:25 pm

Цири е баш главна, доколкото помня.

Бтв, мисля, че якото тролене ще е за следващите сезони за ролята на Бонхарт да вземат Мадс Микелсен, дето толкова народ го искаха за Гералт. И визуално май пасва (голяма картинка):
Spoiler: show
Image
Сега гледах и третия епизод, и беше як, обаче нещо не ми хареса колкото предишните два. Мешането на времената става доста объркващо. Йенефер е чудесна, историята й също е чудесна, обаче Трис ми изглежда поне на четирийсет - а актрисата е с шест години по-млада от мен. :shock: Това чупи образа доста качествено, за мен поне. Искам пак някоя голяма битка като тази в Блавикен сега.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Dec 22, 2019 11:38 pm

Stregobor го играе брат му Lars Mikkelsen btw :mrgreen:
Иначе на вид го докарваше Гералт и той да :)
Spoiler: show
ck3-D0osgh0TQzqkAfENO89iyId-LPOVGTQED_RNExM.jpg
ck3-D0osgh0TQzqkAfENO89iyId-LPOVGTQED_RNExM.jpg (44.78 KiB) Viewed 3458 times
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Dec 23, 2019 12:45 am

Свършихме го, много доволство. Йен е чудесна, Хенри е бетон, на мен в главата вече той ми е ултимативният вичър. Само повече пари им трябват, че тия ефекти са посмешище. Дракон и огнени ефекти в 2019 да са нескопосани е срам. Финалното меле не беше толкова зле, щото си бяха изградили вече героите и беше по-важно какво се случва с тях, а не спектакълът и въпреки това вялата тиви презентация много наранява сериала. И тоя огън... не мога просто. Но нямам търпение за следващия сезон, когато доде.

Това, което смятах, че ще е калпаво, се оказа добро - битките с чудовища до една бяха приятни, никога твърде дълги, свирепи и напрегнати. А това клане в първия епизод сигурно е правено след като са приключили сезона. Толкова е различно като качество на екшън от останалото, че нямам друго обяснение. Но важното е, че тоя сериал избива с каста в повечето случаи. И химията между Гералт с важните герои е на място.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Dec 23, 2019 7:20 am

На второ гледане първи епизод е мега всъщност, израдва ме много повече. Вдигам му оценката на девятчица. Като знам вече какъв в подхода към сюжетните линии е много по-лесен и приятен за гледане и забелязах далеч повече яки детайли.
Този сериал със сигурност носи на повече гледания с мощ. :metal:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Dec 23, 2019 8:48 am

Като казвате калпави битки и ефекти, сюитата спънати затичвания и неумели скоци в рокли из портали в йенеферската част от 4-ти еп., определено сложи катран на душата доста повече от всякакви огньове и дракони (които още не съм видял, ама то е ясно, че не може да са толкова зле).

п.п. човекът се казва Гералт, моля малко санити с правописа
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Dec 23, 2019 10:52 am

Witcher 3 изведнъж се оказа пак номер едно в Steam и то по време на зимните намаления. :yay:
witcher3sales.jpg
witcher3sales.jpg (212.72 KiB) Viewed 3387 times

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 23, 2019 11:55 am

Тамън я разцъквам пак. Ще се напъна да свикна с контролите тоя път. Мда стийма я пуснаха на 9евра ся дойде реклама на мейла лол.

Жоре, ще тряя си затвориш очите при дракона при това положение... :roll:
Порталите си бяха ОК, ама хлебарката... :vomit: Много евтини неща имаше сред ефектите. Поне монолога след порталите ме грабна сцената.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Dec 23, 2019 12:29 pm

След първите три епизода, впечатлението ми е по-скоро положително.
Какво ми хареса:
- Хенри определено се е постарал да влезе в образа и му се е получило. Радваме как си е дал зор да наподоби гласа на Гералт от игрите.
- Хореографията на битките беше доста добра. Битката със стригата беше нърдгазъм.
- Оридижин сторито на Йенефер е доста по-интересно отколкото в книгите. Самата тя засега е по-интересен образ (което всъщност не е много трудно, всичко е по-интересен образ от Йенефер от книгите).
- Химията Гералт/Роуч
- Цялостната атмосфера.
- Чувството за хумор

Какво не ми хареса:
- Диалозите доста често го избиваха на криндж фест. Предвид сорс материала не е голяма изненада, но въпреки това. Сценката в която Трис му обяснява как в живота имало и други неща освен пари... Сори, но хората НЕ си говорят по този начин. Въобще Сапковски е изключително посредствен писател, а диалозите му са направо христоматиен пример за лошо писане. Що ви трябваше да ги копирате?
- Дайвърситито е на ниво първите три Хари Потъра - мяркат се там едни тъмнокожи субекти, но нито сме им нащракали реплики, нито сме се постарали да ги направим интересни образи. Важното е да ги има в базираното на славянски фолклор фентъзи. Щото иначе Полигон ще ни дадат ниска оценка.
- Музиката яко чупи имършъна. Особено прословутата песен на Джескиер/Лютичето (за toss a coin to your witcher говоря). Твърде модерна и тотално не пасваща на сетинга.
- Трис Мериголд е яко фейл като кастинг.
- Постоянното скачане напред-назад във времето е тотално в джаза. Както и самото представяне на героите и историята. Ако не си фен на франчайза след първите три епизода няма да си много наясно какво и защо за бога се случва. Какви бяха тия магьосници, защо Сири е толкова важна, Гералт що е такъв ръб...

Как да е ще се доглежда тия дни и ще пиша пак.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Dec 23, 2019 12:35 pm

Квот алдим вика е положението. И определено сериалът е правен за едно сядане, което пак си иска много, щото са осем часа. Но всичко е много добре навързано като целият пъзел се нареди. Освен това дайвърситито с оглед на последните епизоди не бърка чак толкова много в центровката, щото привидно некви никвите персонажи с цвят се оказват по-стабилно застъпени към края. Немаше да имам проблем, ако всички са славяно-мязащи, но кастинг решенията, извън Трис, са предимно попадения.

пп. В gog също е на първо място ся на разпродажба третия вичър, с всите експанжъни е 15 евра.
Last edited by трубадур on Mon Dec 23, 2019 12:39 pm, edited 1 time in total.