Правописните грешки
Moderator: Moridin
Ha Мирца, де такив алуксове - първата ми текстова програма под DOS бачкаше на фонетика само ;р. Даже не и помна името вече. Иначе не обичам да вкарвам 4и 6-ци из текста ;(. Запетайките ги мятам произволно с пълно съзнание и замах ;р. Но пък хора които слагат спейсче преди . и , : и " " / ме докарват до лудост като трябва да минавам след тях с риплейса.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Бтв, снощи видях на централната страница на анимеС-бг обявление, че тракърът за известно време ще е даун. Беше последвано от учтиво изречение, започващо със "съжелявам"... Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...
And you can't dance with a devil on your back...
Колко по лесно би било да се общува с "ДА" и "НЕ" - ся - можеби или може би - за напреднали ;рррр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Мега е, да
Ако има нещо, което да влудява повече от липсата на пълния член, то тва е неправилната му употреба
Бтв, не мога да не се изкефя оптимално на неумишлената гавра в "Стани Дарт Вейдър" ("Rise Lord Vader:, ако случайно някой си мисли, че всичко е наред, а не "Become")...

Бтв, не мога да не се изкефя оптимално на неумишлената гавра в "Стани Дарт Вейдър" ("Rise Lord Vader:, ако случайно някой си мисли, че всичко е наред, а не "Become")...
- JohanVladimir
- Sorcerer
Не мисля, че са дублети, просто млеко е формата на ятовия преглас, която се среща в западните диалекти, а мляко в източните, но някой е решил, че ще има правило според което мляко е правилната форма. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Не искам да се заяждам с човек, на когото това му е работата, но го приеми като въпрос - не се ли смята за грешка, ако го напишеш така и не е търсен ефект?JohanVladimir wrote:"Млеко" е правилноRoland of Gilead wrote:Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...