Правописните грешки

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Jan 03, 2006 11:15 pm

прегърни болезнената истина и признай,че който се е научил да пише на клавиатура чрез мирц,пише като малумен олигопат на български :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 04, 2006 12:36 am

Ha Мирца, де такив алуксове - първата ми текстова програма под DOS бачкаше на фонетика само ;р. Даже не и помна името вече. Иначе не обичам да вкарвам 4и 6-ци из текста ;(. Запетайките ги мятам произволно с пълно съзнание и замах ;р. Но пък хора които слагат спейсче преди . и , : и " " / ме докарват до лудост като трябва да минавам след тях с риплейса.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 04, 2006 10:03 am

Бтв, снощи видях на централната страница на анимеС-бг обявление, че тракърът за известно време ще е даун. Беше последвано от учтиво изречение, започващо със "съжелявам"... Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...
And you can't dance with a devil on your back...

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jan 04, 2006 11:10 am

Много ме кефи някой като напише, че имал виШе образУвание :shock:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 04, 2006 12:18 pm

Ми аз да си призная честно не съм засичала да ми пишат, че имали више образувание, ама и аз много се Очудвам на налазилата напоследък практика на думата "съжЕлявам". Съжеление ли казват тея твари? Или си мислят, че идва от желая?! Просто ожасно:(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 04, 2006 12:21 pm

Колко по лесно би било да се общува с "ДА" и "НЕ" - ся - можеби или може би - за напреднали ;рррр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 04, 2006 2:32 pm

Тъмния: 'Искам да се самоубоча...'
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 04, 2006 2:36 pm

Много ме дразнят стълбите към един от базарите в НДК. От едната страна виси надпис "ЕскалаторА работи само нагоре", а от другата - "Търсете бикЪТ"...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 04, 2006 5:11 pm

Мега е, да :) Ако има нещо, което да влудява повече от липсата на пълния член, то тва е неправилната му употреба :mrgreen:

Бтв, не мога да не се изкефя оптимално на неумишлената гавра в "Стани Дарт Вейдър" ("Rise Lord Vader:, ако случайно някой си мисли, че всичко е наред, а не "Become")...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 04, 2006 6:03 pm

Хех, като стана в-ос за надписи - излизате от подлеза при Централни хали и няма начин да не видите гигантския надпис, който седи там, гласящ: 'Chines restaurant'
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Wed Jan 04, 2006 6:50 pm

Roland of Gilead wrote:Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...
"Млеко" е правилно :D

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 04, 2006 6:52 pm

Подозирам, че са дублети, но 'млеко' звучи диалектно или поне е остаряло, защото не съм чувала човек под 70 години да го ползва :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jan 04, 2006 7:00 pm

Не мисля, че са дублети, просто млеко е формата на ятовия преглас, която се среща в западните диалекти, а мляко в източните, но някой е решил, че ще има правило според което мляко е правилната форма. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jan 04, 2006 7:14 pm

8-) Добре де, добре, нямам граматика под ръка (щото моята е още у Лили), за да проверя точно, но ти вярвам.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 04, 2006 8:46 pm

JohanVladimir wrote:
Roland of Gilead wrote:Една от онези ултра селски грешки, които винаги страшно са ме нервили, като да напишеш в млеко или хлеб...
"Млеко" е правилно :D
Не искам да се заяждам с човек, на когото това му е работата, но го приеми като въпрос - не се ли смята за грешка, ако го напишеш така и не е търсен ефект?