Имам нужда от препоръка

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
KarmaPolice
Smallfolk

Post by KarmaPolice » Mon Jan 23, 2006 11:38 pm

Изкуфяло старче, което поощрява "уж" непорочни младежи да теглят мечове от разни камъни :lol:

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 23, 2006 11:41 pm

Grumpi wrote:Що, ти как го възприемаш Мерлин :shock:

Да ти кажа честно- малко прибързано се изказах. Чел съм само първата част от поредицата, много ми хареса, но определено не я възприех като фентъзи. По- скоро като... исторически роман? :)
А Мерлин (поне в първата част) не е направил нищо, което да няма "научно" обяснение, което не включва присъствието на магия. :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Jan 23, 2006 11:58 pm

Аз също заставам зад "Траксас" и "Шалион".

И мога ли да отбележа, че е Бърнард Корнуел. Трилогията наистина има малко общо с фентъзито и е много повече написана като исторически роман, но това не й пречи да е интересна.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

KarmaPolice
Smallfolk

Post by KarmaPolice » Wed Jan 25, 2006 1:11 pm

Demandred wrote:БТВ, как ти се струват първите части на Землемория?
Ами аз чак вчера ги почнах и сега съм в началото на "Най-далечния бряг" (т.е. прочетох "Магьосникът от Землемория" и "Атуан"). Може би заради превода се губи доста от чара на книгите, но засега нещо не са ми чак толкова интересни. Действието е мудно, описанията на персонажите и световете не успяват да ме заинтригуват и доста от идеите, като цяло, ми се виждат плоски. Но ще прочета и двете томчета и след това ще мога да коментирам по-обективно...

Иначе си взех трите книжки на Бюджолд и съм силно ентусиазиран да се захвана с тях след като свърша с Ле Гуин :D

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed Jan 25, 2006 2:50 pm

KarmaPolice wrote:Действието е мудно, описанията на персонажите и световете не успяват да ме заинтригуват и доста от идеите, като цяло, ми се виждат плоски.
Забележително... Да не би от Бард отново да са били в едно от интересните си настроения и да са пъхнали "Кръстопътища по здрач" между кориците на "Землемория"-та :?:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jan 25, 2006 3:33 pm

Мне, човекът просто не е Ле Гуин маниак, за разлика от някои хора, които имам честта да познавам отблизо. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Jan 25, 2006 11:10 pm

KarmaPolice wrote:Действието е мудно, описанията на персонажите и световете не успяват да ме заинтригуват и доста от идеите, като цяло, ми се виждат плоски.
Всъщност става дума само за един свят. :roll: Но "Землемория" определено не е от типа класическо фентъзи, или още по-малко отговаря на изискванията ти, изброени по-горе. :wink:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them