Имам нужда от препоръка
-
- Smallfolk
- JaimeLannister
- Forsaken
Grumpi wrote:Що, ти как го възприемаш Мерлин
Да ти кажа честно- малко прибързано се изказах. Чел съм само първата част от поредицата, много ми хареса, но определено не я възприех като фентъзи. По- скоро като... исторически роман?

А Мерлин (поне в първата част) не е направил нищо, което да няма "научно" обяснение, което не включва присъствието на магия.

Аз също заставам зад "Траксас" и "Шалион".
И мога ли да отбележа, че е Бърнард Корнуел. Трилогията наистина има малко общо с фентъзито и е много повече написана като исторически роман, но това не й пречи да е интересна.
И мога ли да отбележа, че е Бърнард Корнуел. Трилогията наистина има малко общо с фентъзито и е много повече написана като исторически роман, но това не й пречи да е интересна.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
-
- Smallfolk
Ами аз чак вчера ги почнах и сега съм в началото на "Най-далечния бряг" (т.е. прочетох "Магьосникът от Землемория" и "Атуан"). Може би заради превода се губи доста от чара на книгите, но засега нещо не са ми чак толкова интересни. Действието е мудно, описанията на персонажите и световете не успяват да ме заинтригуват и доста от идеите, като цяло, ми се виждат плоски. Но ще прочета и двете томчета и след това ще мога да коментирам по-обективно...Demandred wrote:БТВ, как ти се струват първите части на Землемория?
Иначе си взех трите книжки на Бюджолд и съм силно ентусиазиран да се захвана с тях след като свърша с Ле Гуин

- Lubimetz13
- Mistborn
Забележително... Да не би от Бард отново да са били в едно от интересните си настроения и да са пъхнали "Кръстопътища по здрач" между кориците на "Землемория"-таKarmaPolice wrote:Действието е мудно, описанията на персонажите и световете не успяват да ме заинтригуват и доста от идеите, като цяло, ми се виждат плоски.

- Jaar
- Mistborn
Всъщност става дума само за един свят.KarmaPolice wrote:Действието е мудно, описанията на персонажите и световете не успяват да ме заинтригуват и доста от идеите, като цяло, ми се виждат плоски.

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them