V for Vendeta
Както казах в началото, филмът ми хареса. Просто не мога да го приема насериозно, защото идеите му са адски елементарни, пропагандирани грубо и в сюжета има няколко очебийни дупки. Анти-Сътлър пропагандата беше просто пример да покажа колко очевидно е чия страна заемат създателите на филма и колко им липсва subtlety.Дем, ский ся. Дори филмът да не струваше като послание, беше толкова abounding in coolness, че всичко му е простено. А посланието въобще не беше толкова съсредоточено около анти-Сътлър пропагандата, колкото го изкарваш, просто ти си обичаш темата и само на нея си обърнал внимание :Р
Let's just agree to disagree.Бтв Сътлър беше доста правилен пич, изобщо не беше маниакален и със сигурност не беше психо,

точно ЯКОТО във филма е, че господоството на фашистите не е пълно (като в 1984), а има място за революция
Аз съм на друго мнение - по-скоро контролът на диктатора в някои моменти е показан като толкова хлабав, че никак не се връзва с това как е изкарал толкова години начело и всички му имат страха, а в други като че ли няма никакво място за всякакви революционни мисли и контролът е всеобхватен.
- Spoiler: show
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Трогнат съм от оценката ти за мен, наистина.. Мат изобщо не го коментирам, той има истински талант да отсява възможно най-доброто от комерсиалното кино, за да го заклейми като тъпо

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- Amos Trask
- Aes Sedai
Не се карайте, а слушайте: филмът мачка!
Супер много ми хареса - не мога да се сетя откога не съм гледал толкова добър нов филм. Само че не съм много доволен от употребата на думичката "антиамериканизъм", както и че тва, видите ли, било некакъв зверски плюс. По-скоро бих използвал определението "анти-естаблишмънт". Щото ми се струва че идеята "Freedom! Forever!" си е до голяма степен точно американска (говоря за история, не за Буш).

Feel the summer!
на некой гледа ли му се пак на кино? мисла уикенда да фана некоя жертва.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Кирилизаторът ви не работи (поне за мен) та този път ще излезна от сенките и ще пиша на кирилица. Просто има известен снобизъм, който винаги ме е спирал да поствам тук, но да кажем че този път мисля да се конфронтирам с него.
УЕКИ СПОЙЛЕРИ:
За комиксите - има ги всичките 10 книжки на дата.бг, дайите просто един search za Vendetta.
Ама хайде стига вече с това търсене на нещо толкова безумно гениално нон-стоп де? Какво повече искаш от идеята за свобода, пич? Не, наистина на моменти имам чувството, че просто постваш и заклеймяваш като автомат за да си различен...В фор Вендета пропангадира идеите, които просто ТРЯБВА да са заложени във всяко едно човешко общество, за да може то въобще да СЪЩЕСТВУВА. На теб ти било елементарно и клиширано? Е за мен свободата не е такова нещо, особено по начина, поднесена от "the epitome of coolness" Hugo Weaving.Просто не мога да го приема насериозно, защото идеите му са адски елементарни, пропагандирани грубо и в сюжета има няколко очебийни дупки.
Let's just agree to disagree. Цялото му поведение си беше Хитлеровско.
УЕКИ СПОЙЛЕРИ:
- Spoiler: show
За комиксите - има ги всичките 10 книжки на дата.бг, дайите просто един search za Vendetta.
Ми не не е 

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.