V for Vendeta

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 27, 2006 1:42 pm

Бтв Сътлър беше доста правилен пич, изобщо не беше маниакален и със сигурност не беше психо, за разлика от Хитлер, както и не беше тъп добродуш, за разлика от Буш. Просто можеше да крещи и беше твърд.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 27, 2006 1:53 pm

Не, беше си бая маниак и бая и стерик, и точно такъв го описа и В, когато говореше с Финч при мемориала. Но това не променя факта, че беше страхотен образ.
And you can't dance with a devil on your back...

SavaTage
Commoner

Post by SavaTage » Thu Apr 27, 2006 3:35 pm

Ще го гледам някой ден. Не очаквам обаче кой знае какво от създателите на малоумното недоразумение наречено Матрицата.
Blood tells ... MEMORIAL

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 27, 2006 3:37 pm

Дем, ский ся. Дори филмът да не струваше като послание, беше толкова abounding in coolness, че всичко му е простено. А посланието въобще не беше толкова съсредоточено около анти-Сътлър пропагандата, колкото го изкарваш, просто ти си обичаш темата и само на нея си обърнал внимание :Р
Както казах в началото, филмът ми хареса. Просто не мога да го приема насериозно, защото идеите му са адски елементарни, пропагандирани грубо и в сюжета има няколко очебийни дупки. Анти-Сътлър пропагандата беше просто пример да покажа колко очевидно е чия страна заемат създателите на филма и колко им липсва subtlety.
Бтв Сътлър беше доста правилен пич, изобщо не беше маниакален и със сигурност не беше психо,
Let's just agree to disagree. ;) Цялото му поведение си беше Хитлеровско.
точно ЯКОТО във филма е, че господоството на фашистите не е пълно (като в 1984), а има място за революция

Аз съм на друго мнение - по-скоро контролът на диктатора в някои моменти е показан като толкова хлабав, че никак не се връзва с това как е изкарал толкова години начело и всички му имат страха, а в други като че ли няма никакво място за всякакви революционни мисли и контролът е всеобхватен.
Spoiler: show
Примерно в началото показаха твърде ясно колко важен е контрола над телевизията за Партията, как се грижат да контролират изкъсо новините и да не се казва и думичка против властта, почти всичко е пропаганда и т.н. След това обаче един телезионен водещ си направи предаване, което беше меко казано груба гавра с Председателя и то беше оставено да се излъчи цялото по националната телевизия в праймтайм. дори направилия шоуто смяташе, че ще му се размине съвсем леко. Въобще не ми се връзват двете неща.

Още повече, че не е показано въобще влиянието на партията върху всекидневния живот на обикновения гражданин. Не става ясно защо толкова много хора ще се впечатлят толкова много от някакъв тип по телевизията с cool маска, който ги призовава на очевидно обречен бунт. Поне да са бяха изсипали тълпите накрая след взрива, а не просто ей така на сляпа вяра, щеше да е приемливо, но така пак никак не ми връзва.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 27, 2006 4:00 pm

. Мат изобщо не го коментирам, той има истински талант да отсява възможно най-доброто от комерсиалното кино, за да го заклейми като тъпо
Трогнат съм от оценката ти за мен, наистина. :D
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Apr 27, 2006 6:34 pm

Не се карайте, а слушайте: филмът мачка! :D Супер много ми хареса - не мога да се сетя откога не съм гледал толкова добър нов филм. Само че не съм много доволен от употребата на думичката "антиамериканизъм", както и че тва, видите ли, било некакъв зверски плюс. По-скоро бих използвал определението "анти-естаблишмънт". Щото ми се струва че идеята "Freedom! Forever!" си е до голяма степен точно американска (говоря за история, не за Буш).
:shark:
Feel the summer!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Apr 27, 2006 7:48 pm

Да де, и аз това викам :Р
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 27, 2006 11:12 pm

на некой гледа ли му се пак на кино? мисла уикенда да фана некоя жертва.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Apr 28, 2006 1:01 am

Aз искам пак, но weekend-ът ми е N/A, уви. А и финанси трябва да събера...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Apr 28, 2006 11:48 am

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 28, 2006 1:58 pm

Кирилизаторът ви не работи (поне за мен) та този път ще излезна от сенките и ще пиша на кирилица. Просто има известен снобизъм, който винаги ме е спирал да поствам тук, но да кажем че този път мисля да се конфронтирам с него.
Просто не мога да го приема насериозно, защото идеите му са адски елементарни, пропагандирани грубо и в сюжета има няколко очебийни дупки.
Ама хайде стига вече с това търсене на нещо толкова безумно гениално нон-стоп де? Какво повече искаш от идеята за свобода, пич? Не, наистина на моменти имам чувството, че просто постваш и заклеймяваш като автомат за да си различен...В фор Вендета пропангадира идеите, които просто ТРЯБВА да са заложени във всяко едно човешко общество, за да може то въобще да СЪЩЕСТВУВА. На теб ти било елементарно и клиширано? Е за мен свободата не е такова нещо, особено по начина, поднесена от "the epitome of coolness" Hugo Weaving.
Let's just agree to disagree. Цялото му поведение си беше Хитлеровско.

УЕКИ СПОЙЛЕРИ:

Spoiler: show
Пичът беше радикален националист (да, знам че е тавтология), как по-точно очакваш да се пропусне дори беглото сравнение с Хитлер? Тук нямаше как да го направят по друг начин и за мен начина на реализация на образа на Сътлър беше ПЕРФЕКТЕН. Пичът беше ал хай анд алмайти но в момента, в които ножът опря до кокала и той беше лишен от антуража си се превърна в един малък, страхлив човек, който напълни гащите.

Сега за дупките в сюжета според теб:
Телевизионното предаване - добре, очевидно пичът, направил шоуто имаше достатъчно влияние и беше на пост, който му позволи да го излъчи.
дори направилия шоуто смяташе, че ще му се размине съвсем леко.
Тук просто не си прав, пусни си филма пак. Доста култовият Стивън Фрай (който бтв чете Хари Потър на аудио букс и това може би е единственият шанс да се докосна до тези книги) въобще и не мисли, че ще му се размине, напротив той донякъде го прави за да бъде наказан, но и за да се опълчи на системата както трябва. За теб този му акт може да е клише, за мен е просто страхотен и култово реализиран.
Края на филма - сигурен съм че и тук има за какво да се заядеш, та направо да си кажа аз как разсъждавах: мен ме издразни може би прекалено "лесното" събаряне на империята. Но от друга страна Крийди се обърна срещу Сътлър, тъй като Големият Брат каза че ще му иска оставката, от друга - той просто искаше най-после да набара В.

Това имам да кажа засега, Симеончо достатъчно го е нахвалил филма та не виждам какво имам да добавя за да не се повторим.

За комиксите - има ги всичките 10 книжки на дата.бг, дайите просто един search za Vendetta.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Apr 28, 2006 2:03 pm

Дай линк че ония **** направиха търсенето платено.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

SavaTage
Commoner

Post by SavaTage » Fri Apr 28, 2006 2:29 pm

Извинете ме, но в 1984 далеч не се имат в предвид фашистите :roll:
Blood tells ... MEMORIAL

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Apr 28, 2006 2:30 pm

Това са май --> http://store1.data.bg/danieliankov/
Ама user danieliankov :shock: :? :P, съвпадение ли е?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Apr 28, 2006 2:34 pm

Ми не не е :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.