Страстите христови

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 03, 2004 9:45 pm

Знаех си аз, че Сатаната ми прилича на Миро от Каризма. Сега вече разбрах и защо. :D

И съм абсолютно съгласен, че е най-впечатляващият злодей в историята на киното. :twisted:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 03, 2004 10:23 pm

Ъъъ...Мерси, Мор. Сега вече "знам, че нищо не знам" :?
Добре де, няма да е старонемски, а чист, простичък унгарски.

Не бил много женствен...Не че имаш 15 пола, измежду които да избираш. Стига бе, ясно беше, че жена го играе :?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 03, 2004 10:32 pm

Мисля, че дори замисълът беше да изглежда максимално безполово, ако и в реалността сигурно да си е съвсем нормална жена.
This is it. Ground zero.

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 03, 2004 10:49 pm

В началото гласа беше доста женствен и аз си помислих, че може да е жена, но после явно съм се объркал.
Once you find them

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 03, 2004 10:49 pm

Такъв е бил замисълът, да, това е ясно. И смея да твърдя, че са се справили блестящо, само че поради липса на реални хермафродити :) на тоя свят, които да изиграят ролята, са подбрали жена, в което няма нищо лошо, разбира се.
И ако си зададеш въпроса "Сега това жена или мъж е?" не би трябвало да се затрудниш много с отговора...или греша?!

Edit: Много показателен беше моментът с бебето (бтв някакви теории, всъщност, какво трябваше да представлява всичкото това?). Там си личеше, че е жена...ласките, начинът, по който го държеше.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 03, 2004 10:51 pm

Ми не знам, аз нямах свръхочаквания, просто е адски невпечатляващ и варира между "не ме боли" и "дразни ме" в един-два момента. А латинският, колкото и разни забравили италианския програмистчета да се пенявят псевдопрофесионално :р, мое да е колкото си иска ръбат, ама толкова ръбат не е. Както казах, звучеше ми като китайски. КИТАЙСКИ все пак!
And you can't dance with a devil on your back...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 03, 2004 10:51 pm

Е, не си задавах този въпрос през цялто време и вниманието ми не бе съсредоточено в пола на Сатаната, все пак. Мoridin е прав, изглеждаше си доста безполово, всъщност.

Elayne, защо да няма истински хермафродити?!
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 03, 2004 10:52 pm

Мне, Елейн, повярвай ми, като... хмм... мъж ти го казвам, не му личеше, че е жена. А именно в момента с бебето (верно, некви идеи?) ми беше най-болно, именно защото го мислех за мъж тогава. Някак точно сатанински изглеждаше цялата хава.
And you can't dance with a devil on your back...

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 03, 2004 10:59 pm

Roland, и аз си помислих, че на мен като на мъж не ми е направило впечатление, че е жена. Пък може би те жените си се познаватедна друга от далеч. Утре ще питам другите хора, с които го гледах филма, какво мислят по въпроса.
Once you find them

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 03, 2004 11:02 pm

Защо, има ли? Или може би познаваш някого?
Що не си пуснем топикче за хермафродитите? :!:

Естествено, че няма да си задаваш подобни въпроси докато гледаш филма, най-малкото, защото те завлича във водовъртеж от картини, музика и емоции и не ти остава време да се питаш каквото и да било...

Според мен, бебето представляваше "Антихристът". Сатаната му показваше, че малко му остава да се предаде, изкушаваше го, дразнеше го. Ако беше прекършил духа Му би трябвало да настъпи часът на антипода на Христос - т.е. Антихристът. В "Ад" на Алигиери пише няколко реда по въпроса. Трябва да погледна, че съм забравила.

Китайският е добър избор. Странно как аниме фен като теб го казва (предполагам има анимета на китайски...), още повече като знам, че Ян се готви за курсове по японски :)
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 03, 2004 11:06 pm

Много офф - една кратка справка за хермафродитите:

Според медицинската статистика хермафродитизмът се среща доста рядко. Истински хермафродит е човек, който притежава овоидна и тестикуларна тъкан, ясно определими при изследване под микроскоп. Овоидната и тестикуларната тъкан може да бъдат разделени, или да се комбинират в овотестиси. Най-често, но не винаги, хромозомният набор е 46,ХХ, но във всеки такъв индивид присъстват и следи от У хромозомен материал, прикрепен към някой от автозомите. Индивидите обикновено имат неопределени външни полови органи с доста голям фалус и за това обикновено се отглеждат като мъже. Те развиват гърди през пубертета и имат менструация. В някой случаи дори е възможна бременност и раждане. Рядко се наблюдава сперматогенеза.
Лечението зависи от възрастта, когато се определи диагнозата. Ако се реши, че мъжката самоличност е затвърдена и поради това ролята на мъж е за предпочитане, всички женски тъкани, включително яйчниците и яйцепроводите, се премахват. При по-възрастни индивиди приемането на определен пол трябва да бъде подпомогнато от подходящите хирургични процедури и хормонална терапия.

Ако трябва да обобщя - хермафридитизмът е вид рядка мутация.
Once you find them

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 03, 2004 11:13 pm

Oh, come on, знаеш какво исках да кажа. "Рядка" си е почти равно, в случая на "Нулева"...
Въпреки това мерси за справката, ясно ми беше.
Отглеждали сме градински охлюви. :roll:

Май наистина трябваше да си отворим топик за хермафродитите :oops:

Простете за спама...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Mon May 03, 2004 11:37 pm

Добре, разбрах ти идеята. Но преставяш ли си: "Обявен екастинг за хермафродити за участие в най-новата холивудска суперпродукция." :oops:

То ние сигурно и за ченета трябваше нова тема да пуснем, ама ... Ченетата и хермафродитите ще имат поддържаща роля! :D
Once you find them

Clio
Moderator

Post by Clio » Mon May 03, 2004 11:48 pm

Рол, ще извиняваш, но китайският е всичко друго, освен "ръбат" :Р Прекалено много ш-та, х-та и разни други шепнещо-глътнати звуци има, за да звучи "ръбато"...
Латинският във филма, според мен, си звучеше съвсем нормално... най-много някои актьори да го бяха повтвърдили, но нищо чак толкова фрапиращо не намерих
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Tue May 04, 2004 12:11 am

Jaar wrote:Сатаната рулезззз!!!! Невероятно го бяха направили този, щях да кажа човек, ама ... Не някакво чудовище ала Балрог или нещо подобно, а чистото зло. Страшно въздействащ образ. И не ви ли приличаше на Миро от Каризма?
Всъщност беше същество от двата пола (мъж/жена) - започваше нещо с "а", но сега го забравих. И на мен ми хареса, като си мислех че е изиграно от някои мъж, но всъщност се оказа жена. Миро би могъл да прилича на него защото геиовете също са раздвоени между двата пола - само трябва да си подстриже късо косата и да си я боядиса.
Jaar wrote:Омръзна ми, обаче, да гледам кръв. Още от десетата минута, та до края. И не бих описал миченията като брутални/жестоки/нечовешки. Бяха просто скучни. Ако бяха двойно по-малкоз идеята на Гибсън щеше да има някакъв смисъл. Не, че сега няма, но губи много от излишните сцени.
Наистина бяха много, но като се замислиш и разпъването на Хрситос не е нещо малко. не е като да обесят някои престъпник, доста по сложно е и следователно трябва да се наблегне на важноста на мъченията. Защото всичката тази кръв Исус я е дал на хората, същите тези хора, които са го разпънали и не са му били верни.
Jaar wrote:Реално погледнато, Христос, който уж трябва да е обикновен човек (във физическия смисъл), загуби толкова много кръв, че е невъзможно да остане в съзнание, още повече след болката и шока от мъченията. Дори ми е малко съмнително, дали може да остане жив, ама ... да не вземе сега някой да ме анатемоса.
Ами ще извиняваш, но точно това ще направя. Исус не е обикновен човек. Според теб един обикновен човек може ли да ходи по водата и да превръща водата във вино. Очевидно е че е по силен от нормалните хора, а пък и каузата за която се бори му дава сили допълмително.
Roland wrote:Май пак сам ще си остана в твърдението, че Пилат не ми беше никак убедителен. Да не говорим, че латинският му беше толкова рязък, че звучеше по-скоро като корейски.
Това и аз го забелязах, говореше си тончо с така познатия ни български акцент. Имах чувството че едва ли не го разбирам.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти