Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu May 03, 2007 2:26 pm

Spoiler: show
Сигурно супернатуралните му сили, които трябва да приемем за *мистичния* елемент от филма..
Гравитационната сила изкривява пространство-времето. Това е обектът на теорията на относителността. В силни гравитационни полета кривината става безкрайна и частица/вълна, попаднала в такова поле, не може да излезе. Вика се черна дупка.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu May 03, 2007 2:38 pm

Мор, няма такова нещо - относно Пинбакър.
Нищо свръхестествено. Вярно, че вдигна Мърфи с една ръка за гушата, ама това и аз бих могъл да го направя, къфто е комар. :wink: Това, че на публиката й се вижда свръхестествен е просто резултат от похвалните техники на Бойл.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 03, 2007 3:21 pm

Mor, мерси ама нещо още по-обширно за четене?!?! :roll: Помня че това което аз четох беше за черните дупки. Опитваха да обяснят защо не би било възможно Пътуване до центъра на Земята, на Верн!
Шейхири, Дъ Хост не е задължително за голям екран. Най-задължителното е да се гледа!!! Непременно!!! Аз го гледах на лап топа. :roll: (Истината е че почти нямам свободно време. Освен да се разписвам тук!!! :twisted: Та редовно карам на компютъра, за филми! )

А за Съншайн ...
- За мен капитанът си остава абсолютно излишен персонаж!
- Лично не виждам да има нещо чаааак свръхествествено, освен в неговият болен мозък! Еее, и това че с изгаряния, коитo на места са минимално 2ª степен, е оживял няколко години без сериозни инфекции!!
- Явно останалите са отвъртяли, както и той. Но те са решили да се жертват! Изгорили са се! А той не! Или той ги е подмамил и изгорил всичките?? За да има Господ само за себе си! Когато нападна Капа понеже той възкликна Боже мой, му крещеше - Той не е твой, той е само мой Бог! (или нещо подобно)
- Не обичам да ми разказват и да ме насочват във филмите. "Остро" предпочитам да ми загатват неща от които аз да си вадя изводи и да си доизграждам историята. Да мога да водя разговори, да има и други зрители с различни теории! Беее, някаква сносна обяна на не много налудничави идеи. Но просто, в този случай няма нищо такова! Замазана работа ми изглежда като цяло!
Най ми хареса крайният коментар на Хави като излезнахме от киното: "Мииии, защо не пратиха Блейд??!?! :twisted: Нали е Този който е видял слънцето!!!" (Или както се превежда правилно от английски.) Та горе-долу обобщава и моите впечатления като цяло!
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu May 03, 2007 3:37 pm

На мен лично ми отнема толкова време да гледам един филм на кино, колкото и на компа. :lol: Само дето във втория случай не си заслужава да го жертвам това време. :wink:

Съжалявам, Блейд в оригинал е Daywalker. Явно испанския превод.
БаЙа, моето мнение е, че без Пинбакър филмът щеше да е несравнимо по-скучен и направо тъп (обикновен дизастър):

- без сюжетен обрат
- без реален антагонист
- без обяснение на нещастията (сетете се колко тъпо беше при първото прецакване - щото някой сбъркал нещо :roll: )
- без голяма част от символизма и развитието на основната тема
- без повечето от екшъна и напрежението
- и т.н.

Смятай каквото си искаш, но в моите очи това е като да кажеш, че Шесто Чувство бил тъп, щото Брус Уилис бил мъртъв. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 03, 2007 3:44 pm

Мда, но това е чувството ми от филма! Даже не ми се налага да си напрягам невронката да мисли! Не ме убеди, и не е кой знае какво. Таааа, сме квит!! :-Р Всеки с вкуса си ... и т.н.! 8-)
Sunshine
Имаше мнооооого по изпипани начини да каже това което иска, без тоя капитан! Ако изобщо Бойл е целял нещо де.
И не, не е същото време да гледаш филм на кино и на компютъра в къщи!
Last edited by BaYa on Thu May 03, 2007 4:30 pm, edited 3 times in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu May 03, 2007 3:44 pm

Бая, мога да ти препоръчам Айнщайн :mrgreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity
...the insight that gravitational force can be regarded as the manifestation of the curvature of space and time, with this curvature being produced by the mass-energy and momentum content of the matter in space-time.
Колкото до
Пинбакър, свръхестествена беше силата, бързината му и начинът по който мина от единия кораб в другия, без никой да го регистрира, БЕЗ да споменаваме момента с изгарянията.
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu May 03, 2007 3:51 pm

BaYa, за четене за всякаквите щуротии около гравитацията... Една от книгите, в които нещата са описани доста добре, е "Кратка история на времето" на Стивън Хокинг (в оригинал е "A Brief History Of Time"), само че тя може да бъде малко тежка за четене на места.

Но книга, с която определено бих препоръчал да започнеш - или поне просто да я попрехвърлиш, че да видиш дали са ти интересни тези неща :) - е "Гравитационната гибел на Вселената" на Айзък Азимов - за която сега, докато й търсех оригиналното заглавие, дори видях, че е било писано в един от броевете на Shadowdance :) За съжаление обаче точно в момента не мога да ти кажа оригиналното заглавие; ще трябва да изчакаш няколко часа, докато се прибера вкъщи, протегна лапа към нощното шкафче (да, препрочитах си я преди два-три месеца :), и видя дали нашите издатели са се сетили все пак да кажат какво точно са превели.

Иначе хм... С риск да прозвучи малко несериозно - а всъщност не е! - едно от най-добрите въведения изобщо в повечето особено неща около Теорията на относителността си остава една забавна, но все пак много добра поредица от разказчета на Джордж Гамов - поредичката за мистър Томпкинс. От нея съм чел основно това, което беше излязло преди повече години, отколкото ми се иска да призная, на български - беше преведено като "Приключенията на мистър Томпкинс" и беше основно за физика. Все още си спомням твърде много неща оттам - квантовите тигри, врящият коктейл, автомобилът, който излиза от гаража и влиза в хола през стената, влакът, който минава покрай скъсените ниви и поля... и, разбира се, прекрасният превод на песничката на Фред Хойл за стационарната Вселена и непрекъснатото създаване на материя - и сега в главата ми звучи:

О, Космос безкраен, стационарен бъди -
На Бонди, на Голд и на мен угоди!

...и някой ден ще си я намеря в оригинал! :)
Last edited by Roamer on Thu May 03, 2007 4:03 pm, edited 1 time in total.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu May 03, 2007 3:55 pm

:lol: Мор, нищо кой знае кво относно силата и бързината. (По принцип си е бил едър, кво толкоз?) Просто визуални ефекти за пред публиката. Колко време му трябваше да ги хване - и пак се провали. Компютърът го засече, разбира се, но не смяташе, че е нещо нередно и им каза чак като стана дума. Може да се е пекъл дълго и усърдно, докато заприлича на мумия. Седем години са това. Освен туй най-добрата дезинфекция е точно... слънчевата светлина.:lol:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 03, 2007 4:00 pm

Mor, english & me хич не се обичаме. Но го намерих на испански. Благодаря! Просто имах предвид, друго освен Айнщайн! :P
Sunshine
Силата му не ми изглежда свръхестествена. Един път и аз така вдигнах пич и то бая по-голям и як от мен! :shock: И знам че в моят случай беше от страх=адреналин!! :evil:
Не е нужно той да е преминал бързо, просто той е минал веднага щом онея се разпръснаха по И1! А и начинът по който И2 се откачи от И1, подсказва че маневрата беше направена от И2!! :shock:

Просто продължава да ми изглежда излишен този персонаж. Занам че Бойл е искал да каже/загатне нещо с него, но много се е олял и объркал! И вместо да стане по-ясно, само го мъти повече. Лично за мен разбира се.
Наистина, много жалко че играта на думи с Блей не става в оригинал, защото аз си умрях от смях!!! :lol:
Ама пък видях дъъъълъг трейлър на Пирати3!! :mrgreen:

Edit: Лелеееей кви сте бързи!!! Благодаря roamer! Ще позяпам!!
Last edited by BaYa on Thu May 03, 2007 4:29 pm, edited 1 time in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu May 03, 2007 4:10 pm

Е, википедия е многоезична :mrgreen: Друг е въпросът кой знаен и незнаен испански гимназист е превеждал статията...

ТА СТИГА СПАМ ПО ПОВОД ФИЛМА, ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА.

Да подкрепя Пенчев - Воалът е страхотен филм :) Със сигурност не е от типа, който *мене* може *много* да ме впечатли. Просто е твърде слайс ъф лайв и катарзисите са само вътречовешки... Но доколкото му беше възможно при тези условия, представи едно прекрасно преживяване. С уговорката, че съм малко разочарован от природните гледки (нищо чак толкова особено), всичко друго беше на висота и особено актьорската игра. Страхотни Нортън (ДА! май фейт из бек ;р) и Наоми Уотс, страхотни бяха и поддържащите роли (особено полковника). 8/10 директно :)
This is it. Ground zero.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu May 03, 2007 4:15 pm

Който не е гледал Съншайн да не чете :) Като пишете спойлър таг напишете защо да не го четат хората :)
Инфекциите са нещо нормално при такова изгаряне. На Земята. Обаче...
Космическите кораби/станции по принцип са стерилни. В момента са такива, в миналото са били такива и в бъдещето не вярвам да се променят (поне не скоро):). Беше станал скандал преди няколко години когато в обектива на някаква камера намерили бактерия. А хората, преди да ги качат на орбита също взимат мерки да не изнасят много бактерии нагоре (освен тези, които си носят в себе си) - карантина и прочие.

Едиснтвеното не съвсем стерилно помещение на кораба беше градината, но и тя не е точно градина в смисъла, който повечето хора влагат в тази дума - едва ли и там има кой-знае колко микроорганизми освен това, което е абсолтно необходимо за да поддържа екисистемата жива и в равновесие.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 03, 2007 4:28 pm

Don't read негледали Съншайн!!! :twisted:
thunder, по тая логика - да се придържат към научната реалност - изобщо нямамше да има филм. Ама съвсем от началото! И май точно такъв ми е проблемът със Съншайн! Че понякога дори към минимална ралността някак не е успял да се закрепи Бойл! Пък камо ли до някаква си научност!!
Основното обаче е че един филм си е въпрос на личен вкус! На някои харесва, на други не! Едни очарова, други отрвъщава! Третииии - малко му се смеем!!! :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 03, 2007 4:41 pm

О, хайде да не издребняваме съвсем за филма. Уверена съм, че ако човек се постарае да разрови добре някой филм, все ще му намери кусури и в подгъва на роклите на героините, но не е там въпросът. :) В крайна сметка верно си е в-с на вкус. Аз например като никога съм съгласна с Шайхири :P.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu May 03, 2007 5:08 pm

Moridin wrote: Да подкрепя Пенчев - Воалът е страхотен филм :) Със сигурност не е от типа, който *мене* може *много* да ме впечатли. Просто е твърде слайс ъф лайв и катарзисите са само вътречовешки... Но доколкото му беше възможно при тези условия, представи едно прекрасно преживяване. С уговорката, че съм малко разочарован от природните гледки (нищо чак толкова особено), всичко друго беше на висота и особено актьорската игра. Страхотни Нортън (ДА! май фейт из бек ;р) и Наоми Уотс, страхотни бяха и поддържащите роли (особено полковника). 8/10 директно :)
Аз се влюбих във филма, щото е точно от типа, който *мене* може *много* да ме впечатли :P Честно казано изобщо не обръщах кой знае какво внимание на гледките, щото все се намираше някой актьор, в когото да съм вперила поглед.
Филмът ми въздейства дотолкова, че почти през цялото време се вълнувах сигурно повече и от героите ^^ а това май отдавна не ми се е случвало ^^
Да не говорим за прелюдията преди втората любовна сцена между Кити и Уолтър (дано имената съм улучила, че съм голяма склероза в това отношение) - и мен ме опариха искрите на сдържаното желание :)
Финалът също ми хареса страшно много, а и тази прелестна френска песничка... :)

Таааа, моята оценка за филма е *IN LOVE* :oops:
shadow dance nikoga ne luje

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu May 03, 2007 5:40 pm

Elayne wrote:В крайна сметка верно си е в-с на вкус.
Въпрос на вкус е дали един филм ще ти хареса или не. Дали един филм е добър или не - ето това вече няма нищо общо с личния вкус.

Трябва да сме наясно с огромната разлика, когато пишем "рецензии". Знаете (надявам се) колко пъти съм казвал: "боклук, но ме накефи, защото..." или "добър филм, но не е мой тип защото..."

Съншайн, като цяло, е добър филм. Обясних и защо, за всеки случай. Оценката му от критиците (засега) е 90%. Вече доколко ни е харесал е ама съвсем друг въпрос. На мен, лично, не ми хареса чак толкоз - иначе щях да го гледам пак. Но няма как да не оценя постижението на Бойл в поредния жанр, на който разказва играта.

"Воалът" също е добър, като цяло, филм - макар и старомоден и не за масовата публика. На мен ми хареса, умерено.
Elayne wrote:Аз например като никога съм съгласна с Шайхири :P.
А това е любима реплика в тоя форум (благодаря на всички :D ), но нещо много често взе да се чува, а всъщност никой никога не е казвал обратното: "Не съм съгласен/сна с Алекс, който не е прав, защото..." :lol: Изключая, разбира се, митичния Пиратски спор - който, обаче, стои отворен още 20-тина дни до премиерата на завършека на Сандъка.