Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 22, 2007 11:40 am

Мда и едно изкуствено клане, компенсира останалите гафове със специалните ефекти, сумати грешки при монтажа, всеки филм ги има, де, та не е болка за умиране, но тук просто убива епичността, тъй като е видимо, при двете големи битки, че те, ами не са големи, има излизания извън кадъра, който е трябвало да бъде показан. И така вместо няколко хиляди, се вижда, че са, дали и 100 човека. Самото меле, хората едва изпълниха кадъра на общия план, да не говорим, че всяка по-масова сцена , приличаше на селка свада, освен на екзекуцията, там може и да е имало 150 човека. Не казвам, че битките трябва да са големи, но тук се говореше за хиляди, а буквално бяха десетки. Да не говорим сцената с труповете колко беше зле.
Отдавна не съм гледал филма, а сега да го гледам само за техническите излагации, ще е глупаво. Ако ще го гледам, ще е за самия филм, но в този много негативни неща ми се набиха в главата, още първия път.
Пак казвам, филма ми харесва, но не чак толкова. А Гибсън показа, че и с малък бюджет прави страшни филми, впечатляващи и запомнящи се, но Смело сърце му е и първият филм, а като за дебютен филм, колко са режисьорите, които могат да се похвалят с такъв. :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 22, 2007 12:20 pm

Никога не съм мислел, че човек с аватар на Пух може да има толкова безмислени и неприятни постове :lol: .

Преди да започна - гледал съм Смело Сърце 9 пъти и определено това ми е любимият филм.

1. Елементарното заяждане за "технически" гафове е чиста проба правене на интересен. ПОне ако ще плюеш опитай се да го правиш в някакви наистина слаби точки на филма (които според НЯМА де, но все пак). Ако толкова си обръщал внимание на "гафове" значи толкоз си и гледал филма.
2. Критерият за добър епос и преди всичко за нечовешки добър филм определено не са битките, дълбоко да те разочаровам.
3. Филмът няма за какво повече да претендира, той признанията и наградите си ги има вече.
4. Абсолютно БЕЗУМНО е твърдението, че по-късните филми на Гибсън като режисьор са по-добри от Смело Сърце, искрено ме разсмя :lol:
5. Braveheart не е дебютът на Гибсън като режисьор, напиши си домашното следващия път плс.
6. Очевидно от постовете ти те вълнува екшънът във филмите - или си на 15 или тотално си сбъркал филмите :lol: .
7. Ти си човек, за който Апокалипто, цитирам "мажел".

Толкоз от мен, лек ти ден, повече не мисля да се занимавам с безмислици за днес;).

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 22, 2007 12:56 pm

Това си е твое мнение и казах, че и аз харесвам филма, но не чак толкова. Относно дебюта, знам кой забравих името, де. Мисля, че беше нещо от сорта на Човек без лице, но споменах това като дебют, тъй като след него го признаха Гибсън. Все едно, колко са хората гледали филмите на Питър Джаксън, преди властелина, освне The Frighteners, де. Филма си беше събитие на времето, а ефектите бяха от типа "невиждани". Колко са иначе хората, гледали Лош вкус или Braindead навремето. Апокалипто е класа над смело сърце, най-малкото въздейства с визия, а в сърцето нямаше една картина, която да ме смае. Казах и за гафовете, чети по-внимателно. Въщност по-късните му филми са два и двата в пъти по-добри и не рзачитат на евтини номера, които бъкаха в сърцето.
Твоя пост е в пъти по-неприятен. Мислиш, че като си го гледал 9 пъти си голяма работа, а това с изреждането на точки, те прави един вид експерт и сякаш казваш канонизирана истина, която гледаш ли, е доказана.
Вземи се събуди и не нападай по тоя начин. Просташко и дразнещо е. Обсъждам филма, като казах, че ми и харесва, но че не подкрепям мнението ти, значи не съм прав.:wink:
Ай, приятен ден :wink:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 22, 2007 1:42 pm

Като изключим обичайните заяждания на Никола, съм съгласна с него. Добър филм не е равно на много и достоверно кървав екшън или яки масовки. Също така дебют не е равно на произведението с което са те признали, а на първото такова.
Апокалипто е с класи под Смело сърце и това, че дъвката за очите за теб е по-важна от смисъла не променя нещата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 22, 2007 1:45 pm

Morwen wrote:Като изключим обичайните заяждания на Никола, съм съгласна с него. Добър филм не е равно на много и достоверно кървав екшън или яки масовки. Също така дебют не е равно на произведението с което са те признали, а на първото такова.
Апокалипто е с класи под Смело сърце и това, че дъвката за очите за теб е по-важна от смисъла не променя нещата.
:P :P :P Agreed.

Апокалипто дори визуално не беше достатъчен кеф - сцените с маите, примерно, бяха малко. Можеха да направят нещо по-смислено, а и по-зрелищно. Филмът си е просто една гоненица в джунглата.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 22, 2007 3:16 pm

трубадур wrote:Това си е твое мнение и казах, че и аз харесвам филма, но не чак толкова. Относно дебюта, знам кой забравих името, де. Мисля, че беше нещо от сорта на Човек без лице, но споменах това като дебют, тъй като след него го признаха Гибсън. Все едно, колко са хората гледали филмите на Питър Джаксън, преди властелина, освне The Frighteners, де. Филма си беше събитие на времето, а ефектите бяха от типа "невиждани". Колко са иначе хората, гледали Лош вкус или Braindead навремето. Апокалипто е класа над смело сърце, най-малкото въздейства с визия, а в сърцето нямаше една картина, която да ме смае. Казах и за гафовете, чети по-внимателно. Въщност по-късните му филми са два и двата в пъти по-добри и не рзачитат на евтини номера, които бъкаха в сърцето.
Твоя пост е в пъти по-неприятен. Мислиш, че като си го гледал 9 пъти си голяма работа, а това с изреждането на точки, те прави един вид експерт и сякаш казваш канонизирана истина, която гледаш ли, е доказана.
Вземи се събуди и не нападай по тоя начин. Просташко и дразнещо е. Обсъждам филма, като казах, че ми и харесва, но че не подкрепям мнението ти, значи не съм прав.:wink:
Ай, приятен ден :wink:
С това просто сцепи мрака, върни се моля те към гледането на филми с Чък Норис и Скалата и остави истинското кино на хора, които могат да го оценят :wink:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 22, 2007 6:12 pm

Къде казах, че трябва да е кървав, даже казах, че самата касапница във филма е на ниво. Казах и че го харесвам.
Ъъъъ, явно се казваш Никола. Говориш за Чък Норис, който има няколко наистина добри филма, явно не си запознат, та нямаш думата. Ако беше малко по-наясно, щеше да знаеш, че освен Джеки Чан, именно той е наледника на Брус Лий. Скалата пък е играл в, колко, два или три филма, а Добре дошли в джунглата, поне така преведоха The rundown, е не че онова не беше едно от алтернативните заглавия, си беше страшно свеж и приятен екшън, с доста красиви картини, а самия екшън беше на много високо ниво, а и Кристофър Уокън беше там.
Като оставим това на страна, ми приказва някой си, за качетсвено кино, след като не е запознат с работата на Куросава и Скоресезе. Младеж, да знаеш, аз не мога да оценя качественото. Щом смело сърце ми харесва, но не досатъчно, аз просто нямам вкус - убийствена логика :wink:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue May 22, 2007 6:46 pm

трубадур wrote:Говориш за Чък Норис, който има няколко наистина добри филма, явно не си запознат, та нямаш думата. Ако беше малко по-наясно, щеше да знаеш, че освен Джеки Чан, именно той е наледника на Брус Лий.
Това определение го лепнаха и на Джет Ли, и на Дони Йен, и на кой ли не още. Даже и на Брендън Лий, който единствен може да бъде определен за наследник на Брус Лий поради понятни причини. Само дето Джет Ли е доста по-добър боец от Брус Лий, Дони Йен също, останалите "наследници" на Брус Лий(Юен Бяо, примерно) бяха забравени твърде бързо.

Между другото, кои са наистина добрите филми на Норис? Гледал съм май само "Изчезнал по време на акция", "Върховно куче", "Операция "Делта Форс", "Партньори" и "Самотният вълк МакКуейд", като истински ме кефи само последният - доволно приятен и подчертано тъп екшън с Дейвид Карадайн в ролята на лошия. А, да, спомням си и "Пътят на дракона" с Брус Лий - рядко скапан филм, отврат сюжет, куци бойни сцени(само последният бой беше общо взето приятен), глупав хумор, въобще беше урок как НЕ се прави боен филм. Само че играят Брус Лий и Чък Норис, поради което има статут на класика. Не го заслужава.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 22, 2007 7:22 pm

Ама вие наистина СЕРИОЗНО говорите за творчеството на Чък? :lol: :lol: :lol:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 22, 2007 7:27 pm

трубадур wrote: Като оставим това на страна, ми приказва някой си, за качетсвено кино, след като не е запознат с работата на Куросава и Скоресезе.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Тва пък беше... за Никола точно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 22, 2007 7:44 pm

Силен е много, не стига всичко останало, ами и по поста ми за Смело Сърце как ме е разконспирирал тотално :lol:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 22, 2007 8:24 pm

По ред да давам. Чък Норис е наследника, не за друго, а просто Лий му е бил учител. А иначе култови класики са: Пътя на дракона, Клане в Сан Франциско, Око за око, Тиха ярост и много други. :wink:
Никола, сам се разкомпирира, правех аналози с техни филми, а ти си държеше на твоето без да вникнеш в това, което казвам. :wink:
И мисля да прекратим спора. Не знам какъв е точно проблема, но според мен си изгледал твърде малко филми, поне в този жанр и смяташ твоето за право, без да имаш солидна база, на която да се крепиш. Смело сърце не е светинята в епосите, хубав филм, но има една прилична бройка по-кадърни. Ако беше гледал повече, нямаше да спориме, а чисто и просто да коментираме. :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 22, 2007 8:33 pm

трубадур wrote:По ред да давам. Чък Норис е наследника, не за друго, а просто Лий му е бил учител. А иначе култови класики са: Пътя на дракона, Клане в Сан Франциско, Око за око, Тиха ярост и много други. :wink:
Никола, сам се разкомпирира, правех аналози с техни филми, а ти си държеше на твоето без да вникнеш в това, което казвам. :wink:
И мисля да прекратим спора. Не знам какъв е точно проблема, но според мен си изгледал твърде малко филми, поне в този жанр и смяташ твоето за право, без да имаш солидна база, на която да се крепиш. Смело сърце не е светинята в епосите, хубав филм, но има една прилична бройка по-кадърни. Ако беше гледал повече, нямаше да спориме, а чисто и просто да коментираме. :wink:
Ч0вече, просто ме хваща яд за теб, че не ме познаваш. Количеството филми, което е минало през съзнанието ми е толкова абсурдно, че чак ме е срам. Моля те спри да правиш идиотски заключения без да имаш база за тях. Нито ме познаваш, нито знаеш колко съм изгледал...Спести си махленското заяждане и продължавай да си гледаш малоумните екшънчета със здраве.

Смело Сърце Е най-добрият епичен филм ЗА МЕН. Не те карам да се ангажираш с моето мнение, обаче не ми се четат и дивотии от сорта на това, че Апокалипто бил по-хубав. Подобно нещо може да напише само човек с изключително ниска кино култура и афинитет към филми с Чък.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 22, 2007 8:48 pm

Бе точно ти си с ниската кино култура, но ти го спестих вече не знам си кое мнение. Чък съм го гледал на времето, та го остави. Всъщност до сега само ме обвързваш с мнението си, което аз ти спестявах също. Няма значение количеството филми, които си гледал, щом нищо не си научил. Най-после каза "За мен" поне да изтриеш срама, че говориш глупости, без да разбираш и грам, явно.
А и ти почна с тъпите заключения, та се запри малко, че си ми смешен, да не говоря жалък. Дай поне една обосновка за това, което говориш. Мога да ти дръпна солиден списък, за това кои са по-добрите епоси, защо, а и защо смело сърце, не е чак толкова велик. За тази цел ще трябва пак да го гледам, а не искам. Ще го гледам само, ако аз изпитам нужда, а не да затварям устата, на индивид, доста по-самодоволен от необходимото. Опитах с добро, тия смайлита не ги слагам по случайност, ама ти си дудняш и не млъкваш, и бълваш глупости и сега оспамихме темата за световно, и то само зарад някой, решил че му е криво, че е институция в киното, с която трябва да се съобразяваме всите, видиш ли, щот не примирам за любимия му филм. Може да не те познавам, вече се радвам за това, но по мненията ти си изграждам доста кофти портрет. Знам, че няма да разбреше мнението ми, а и не ме интересува. Ако щеш смятай, че си спечели, повече с теб не мисля да се занимава, акъл в главата, явно няма да ти влезе. Дръж си там на своето. И сериозно се запитай, не можехме ли да минеме и без заяждане.
Та даже в последното си мнение, пак си позволяваш да ме коментираш, мен лично, културата ми и подобни, та не се пули като видиш това :wink:
И към модераторите, ако се скарат, той започна първи :mrgreen:

пп Ако не си разбрал това със смайлитата, вика му се сарказъм. Но в това мнение, почти липсва...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 22, 2007 8:51 pm

Така е, но ти говориш глупости, при тва на един от няколкото човека във форума, чиято филмова култура АБСОЛЮТНО не подлежи на съмнение :) Така че спри. Чък Норис е култов единствено с тоталната дебилност на нечий гений да го вкара в няколко култови бъзика. Това е.
And you can't dance with a devil on your back...