Във форум, в който половината аватари са манга/аниме?Bat Garo Still Rots wrote:А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания
Суши
Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Учтивостта и възпитаниетоBat Garo Still Rots wrote:А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания
Edited
Last edited by Ghibli on Thu Aug 16, 2007 12:25 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- Posts: 1503
- Joined: Fri Mar 10, 2006 10:34 pm
- Location: Proud to be from Lagera
Ами може човек се води от принципа "на всяка манджа меродия" и иска да сподели мнение, както би направил да речем ако темата се обсъжда на живо в компания. Това не значи, че е заяждане разбира се, само лични впечатления и опит. Иначе и аз бих опитал преди да говоря за сушито 
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE
Още ме е яд, че изпуснах онова на предпоследното парти, щото бях на глад. 
Ше ме накарате сега да слизам да си взема от Пикадилито - ма то не е домашно.
Ше ме накарате сега да слизам да си взема от Пикадилито - ма то не е домашно.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cucumber-maki
Ето на това видео изглежда като абсолютно проста работа
И всъщност наистина не е много по-трудно.
Ето на това видео изглежда като абсолютно проста работа
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
В крайна сметка, за вкусовете не се спори, нали така?
Но, не мисля, че има особен смисъл да спорим за достойнствата на една или друга кухня извън съответната страна, от която произхожда. Като моите опити за таратор и салата от печени чушки, които правих в Малта (хем не е чак толкова далече). Ами, хубави станаха, но не е това, което се получава тук. Първо, не можах изобщо да намеря копър. Второ, киселото мляко определено имаше друг вкус и трето, чушките бяха от сорт, какъвто тук просто нямаме (а малтийците, съответно, нямат от нашите сортове).
Та, като човек, който е ял суши тук и в самата Япония, смея да твърдя, че има известна разлика. За другите ястия изобщо не говоря, при тях разликите са особено драматични. Все пак, сушито се радва на голяма популярност по света и в повечето страни директно внасят всичко най-необходимо.
Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.
Що се отнася до японския ориз, за който споделям принципното становище, че е гаден, смятам, че трябва обезателно да бъде опитан от гладуващ човек без много останали пари (както бях аз към края на престоя си). Една малка паничка ти стига, за да те задръсти до такава степен, че близките няколко часа изобщо да не изпитваш глад. А е сравнително евтин.
Но, не мисля, че има особен смисъл да спорим за достойнствата на една или друга кухня извън съответната страна, от която произхожда. Като моите опити за таратор и салата от печени чушки, които правих в Малта (хем не е чак толкова далече). Ами, хубави станаха, но не е това, което се получава тук. Първо, не можах изобщо да намеря копър. Второ, киселото мляко определено имаше друг вкус и трето, чушките бяха от сорт, какъвто тук просто нямаме (а малтийците, съответно, нямат от нашите сортове).
Та, като човек, който е ял суши тук и в самата Япония, смея да твърдя, че има известна разлика. За другите ястия изобщо не говоря, при тях разликите са особено драматични. Все пак, сушито се радва на голяма популярност по света и в повечето страни директно внасят всичко най-необходимо.
Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.
Що се отнася до японския ориз, за който споделям принципното становище, че е гаден, смятам, че трябва обезателно да бъде опитан от гладуващ човек без много останали пари (както бях аз към края на престоя си). Една малка паничка ти стига, за да те задръсти до такава степен, че близките няколко часа изобщо да не изпитваш глад. А е сравнително евтин.
Отучете се от навика, когато не знаете какво да правите, да не правите нищо!
Тенкс за инсайта.
(В замяна ше ви отворя набързо за полската национална гордост: бигос-а. Значи основно е кисело (леко) зеле със сини сливи, добавят му се дафинов лист, бахар, манатарки и некво месо, ако не сте вегетарианци. Всеки ден нагъвах като бях там. И гольонки, което е твърдо желирани свински крачка - страшна вкусотия, нищо общо с наща гадост пачата.)
(В замяна ше ви отворя набързо за полската национална гордост: бигос-а. Значи основно е кисело (леко) зеле със сини сливи, добавят му се дафинов лист, бахар, манатарки и некво месо, ако не сте вегетарианци. Всеки ден нагъвах като бях там. И гольонки, което е твърдо желирани свински крачка - страшна вкусотия, нищо общо с наща гадост пачата.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
хмммм одавна не съм писвал ама нямаше как.... все тая
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......
П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......
П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали
Snoop Dogg as Captain Mack: Ladies and Gentlemen, we have reached our cruising altitude of 33 thousand feet... 33 THOUSAND FEET? Oh shit, man! We fuckin' higher than Redman at the Source Awards!
Аз мога да свидетелствам, че повечето канадска китайска храна сыщо е различна на вкус (по-скоро липсва й вкус) от былгарската, макар и да има общи положения в менютата.Zheko wrote: Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.
На Денкоглу, от Витошка в посока пл. Македония. Там съм ял няколко пъти, бива.Sm00th wrote:хмммм одавна не съм писвал ама нямаше как.... все тая
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......
П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests
