Суши

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 13, 2007 1:56 pm

Bat Garo Still Rots wrote:А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания :roll:
Във форум, в който половината аватари са манга/аниме? :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Aug 13, 2007 2:03 pm

Bat Garo Still Rots wrote:А всъшност какво пречи някой да каже, че сушито не отговаря на вкусовите му предочитания :roll:
Учтивостта и възпитанието :twisted:
Edited
Last edited by Ghibli on Thu Aug 16, 2007 12:25 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Aug 13, 2007 2:13 pm

Ами може човек се води от принципа "на всяка манджа меродия" и иска да сподели мнение, както би направил да речем ако темата се обсъжда на живо в компания. Това не значи, че е заяждане разбира се, само лични впечатления и опит. Иначе и аз бих опитал преди да говоря за сушито :D
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 13, 2007 2:47 pm

Ако е добре приготвено си е много вкусно сушито. Оризът се овкусява при приготовлението. Сушитата на Петя и Жеко :) са страхотни и много вкуснички.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 13, 2007 2:55 pm

Още ме е яд, че изпуснах онова на предпоследното парти, щото бях на глад. :roll:

Ше ме накарате сега да слизам да си взема от Пикадилито - ма то не е домашно. :neutral:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 13, 2007 3:00 pm

:lol: Рецепти много по-горе, вземи си направи, не мисля, че е много сложно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Aug 13, 2007 3:04 pm

http://www.videojug.com/film/how-to-make-cucumber-maki

Ето на това видео изглежда като абсолютно проста работа :) И всъщност наистина не е много по-трудно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 13, 2007 3:10 pm

:) Е, мерси, ма аз готвя (и то добре) само когато има за кого (коя), а сега няма. :( Ше изчакам търпеливо да дегустирам някое от вашите. :D

Zheko
Adept

Post by Zheko » Mon Aug 13, 2007 9:54 pm

В крайна сметка, за вкусовете не се спори, нали така? :)

Но, не мисля, че има особен смисъл да спорим за достойнствата на една или друга кухня извън съответната страна, от която произхожда. Като моите опити за таратор и салата от печени чушки, които правих в Малта (хем не е чак толкова далече). Ами, хубави станаха, но не е това, което се получава тук. Първо, не можах изобщо да намеря копър. Второ, киселото мляко определено имаше друг вкус и трето, чушките бяха от сорт, какъвто тук просто нямаме (а малтийците, съответно, нямат от нашите сортове).
Та, като човек, който е ял суши тук и в самата Япония, смея да твърдя, че има известна разлика. За другите ястия изобщо не говоря, при тях разликите са особено драматични. Все пак, сушито се радва на голяма популярност по света и в повечето страни директно внасят всичко най-необходимо.
Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.

Що се отнася до японския ориз, за който споделям принципното становище, че е гаден, смятам, че трябва обезателно да бъде опитан от гладуващ човек без много останали пари (както бях аз към края на престоя си). Една малка паничка ти стига, за да те задръсти до такава степен, че близките няколко часа изобщо да не изпитваш глад. А е сравнително евтин. :wink:
Отучете се от навика, когато не знаете какво да правите, да не правите нищо!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Aug 13, 2007 11:46 pm

Тенкс за инсайта. :)

(В замяна ше ви отворя набързо за полската национална гордост: бигос-а. Значи основно е кисело (леко) зеле със сини сливи, добавят му се дафинов лист, бахар, манатарки и некво месо, ако не сте вегетарианци. Всеки ден нагъвах като бях там. И гольонки, което е твърдо желирани свински крачка - страшна вкусотия, нищо общо с наща гадост пачата.)

Sm00th
Farmer

Post by Sm00th » Wed Aug 15, 2007 8:19 pm

хмммм одавна не съм писвал ама нямаше как.... все тая
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......

П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали ;)
Snoop Dogg as Captain Mack: Ladies and Gentlemen, we have reached our cruising altitude of 33 thousand feet... 33 THOUSAND FEET? Oh shit, man! We fuckin' higher than Redman at the Source Awards!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 15, 2007 8:26 pm

Zheko wrote: Между другото, в Япония ходих и на китайски ресторант. Трябва да ви кажа, че няма съвсем нищо общо с тукашните. А какво е общото му с ресторантите в самия Китай, за това мога само да гадая. И при това основните разлики с тук далеч не стигат само до прословутите хиляда годишни яйца (които се оказаха нелоши). Просто менюто си беше съвсем различно.
Аз мога да свидетелствам, че повечето канадска китайска храна сыщо е различна на вкус (по-скоро липсва й вкус) от былгарската, макар и да има общи положения в менютата.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Aug 16, 2007 10:00 am

Аре мир да има, трия сичко надолу, кой видял видял
Last edited by Moridin on Thu Aug 16, 2007 11:38 am, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 17, 2007 2:32 pm

Е ти ми **** ***** **** ***** направо.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 2:34 pm

Sm00th wrote:хмммм одавна не съм писвал ама нямаше как.... все тая
За Сушито няколко въпроса - каде мога да ям убаво суши което се доближава до оригинала и ако може да ми препоръчате какво да си поръчам....добавям обичам риба сурова (предимно алангле ям) и морски сшитове ям с удоволствие - скариди, калмари, октоподи и водорасли..... благодаря предварително......

П.С. каде у София де, ако може без остроумни отговори като Осака,Киото,Токио и Кържали ;)
На Денкоглу, от Витошка в посока пл. Македония. Там съм ял няколко пъти, бива.