Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Sep 04, 2007 2:19 pm

А тези ли. Имам ги само дето досега не бях намерил време и за тях. :lol:

Определено ги почвам след ден два като свърша патрулите. А другите две книжки, които Инфодар издаде пак от него стават ли за четене (че мен кориците им ме отблъснаха да си ги купя - едни такива на нищо ни приличат :? )

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 2:20 pm

Еми оригиналните корици са... Иначе не съм ги чел, чувам, че са добри. Спейс опера са. Той има и още една на бг с Ник Перумов - Не е време за дракони. Много хвалена пак, но и нея не съм я чел още.
And you can't dance with a devil on your back...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Sep 04, 2007 2:33 pm

Ако говорите за Линията на бляновете и Императори на илюзиите, мда, и те са много добри, макар че лично мен книгите за Дълбината ме утепаха доста повече. А "Не е време за дракони" е много лека и приятна за четене почти-приказка, която можеш да четеш и без да се замисляш, а ако започнеш да се замисляш, установяваш, че е дори още по-хубава.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Tue Sep 04, 2007 2:55 pm

Не знам за кой път го казвам, но и за мен книгите му за Дълбината(втората, бтв, е Фалшивите огледала) са най-добри. :) Колкото до Линията на бляновете и Императори на илюзиите - доволна спейс опера е, макар че и доста по-добри съм чел.
Драконите също е доста яка, като Перумов според мен е имал не особено голяма роля в написването й. Главо си е Лукяненко.

Та така, изводът е, че каквото и да хванеш трудно няма да ти хареса :mrgreen:

Едит: Иначе чета Вирикониум на М. Джон Харисън и грам не ме кефи за момента

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Sep 04, 2007 3:49 pm

Вирикониум е много здрава откъм стил (поне в оригинал), сетинг и герои. Само не очаквай сюжет - и няма да те разочарова.

Абе, заслужава ли си първата Тъмна кула на бг, че ми падна ей сега?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 04, 2007 3:51 pm

Много. Поне на мен адски ми хареса.

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Tue Sep 04, 2007 4:04 pm

От първата до петата Кула си заслужават абсолютно. Особено третата - Пустош - ми е любимата книга на Кинг изобщо.

А колкото до Вирикониума - Ми героите не че са зле, ама не са и нищо особено. Засега само сетингът е доволно як, има наченки и на добър стил, но преводът е зле. По-късно може и да постна няколко изречение, имаше култови, които няма начин да са така в оригинал.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 05, 2007 11:13 am

Изчетох най-накрая Песента на Кали и определено съм доволен. Винаги съм смятал, че атмосферичният хорър е единственият, който работи на хартия и книгата наистина има ужасяваща атмосфера. Е, сюжетно не е Алфата и Омегата, но няма и нужда.

Сега отлагам Fragile Things за малко, че Стардъст иде, а още не съм прочел книгата :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Sep 05, 2007 11:51 am

Roland wrote:Изчетох най-накрая Песента на Кали и определено съм доволен. Винаги съм смятал, че атмосферичният хорър е единственият, който работи на хартия и книгата наистина има ужасяваща атмосфера.
Мдаа. Лавкрафт. 8-) Само че мен и на кино са ми много лейм другите хоръри, освен ако нямат здраво фантастика или екшън.
Roland wrote:Сега отлагам Fragile Things за малко, че Стардъст иде, а още не съм прочел книгата :)
Е, тя малка, такава - и предимно картинки (ако ти е илюстрованата версия).
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 05, 2007 11:57 am

Не е. Обикновен пейпърбек. 300 страници с едър шрифт.

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Wed Sep 05, 2007 5:10 pm

Завърших си Вирикониума и не е кат да имаше промяна, сюжетът е доволно малоумен, така и не разбрах какво е имал Шайхири под яки герои - абсолютно тривиалните са си. Единствено сетингът беше по-оригинален.

Започнах Снежен крах на Стивънсън и началото кефи безобразно. Преди време на същия му почнах Диамантената ера, но не успях да я завърша, тъй като я забравих в рейса за София :D

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 05, 2007 5:12 pm

Аз си я купих Ерата в оригинал от Варна и скоро ше я проконтролирам :) Междувременно Stardust се развива quite favourably. Стилът има същия приятен маниеристичен дъх, какъвто носеше и тухличката на Сузана Кларк.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Sep 06, 2007 9:44 pm

Прочетох Последния Патрул - доволен съм :) Преобърня няколко концепции, ма карай да върви - все още е толкова надъхващ и четивен, колкото винаги си е бил, което е най-важното.

Поналазих Генерация П на Пелевин. Да видим :P Засега - твърде руска :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 08, 2007 10:49 am

А аз си изчетох Stardust. Много сладка и мила книжка, макар че някои идеи и части от сюжета са недоразвити, сякаш авторът много-много не са го вълнували. Като цяло определено не най-доброто на Геймън, но предвид, че отнема една вечер да се изчете, е светотатство човек да не я види преди филма, който дори от ниво трейлър виждам, че ше има доста промени.

Орсън Скот Кард на сайта си беше писал по темата, сравнявайки книгата и филма, като цяло хем се беше изкефил и на двете, хем не беше възхитен от никое от тях.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Sep 10, 2007 10:08 am

Moridin wrote:Прочетох Последния Патрул - доволен съм :) Преобърня няколко концепции, ма карай да върви - все още е толкова надъхващ и четивен, колкото винаги си е бил, което е най-важното.

Поналазих Генерация П на Пелевин. Да видим :P Засега - твърде руска :mrgreen:
И аз свърших Патрулите. Ама нещо Последния не ми хареса колкото предишните. Дали защото цялата книга беше всъщност една голяма история а не три отделни както бях свикнал. Може би почна да ми омръзва леко прекалено положителния образ на Городецки. Са че си е пич, пич е. Абе искам още. :cry: