Бездомни котки
Moderator: Moridin
Бездомни котки
Знам , че няма нищо общо с фентъзито, но моля за малко съдействие. От година помагам на няколко смели момичета, заели се с нелеката работа да спасяват котешкия свят като приютяват всякакви бездомни, изоставени и гледани в лоши условия котенца. Правят го сами, на добра воля, със собствените си средства, които не са много. Помагам както мога финансово, самата аз имам вече 2 котки взети през тях. Всички техни подопечни са ваксинирани, обезпаразитени и мечтаят да намерят своя дом и стопани.
Проблемът е, че сградата в която досега помещаваха котките, където ги хранеха, къпеха и се грижеха за тях ще бъде съборена - поредната площадка за безсмислени строежи в София се отваря. И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
Затова ви моля да им помогнем. На този адрес cat.friends.bg@gmail.com и в форумите на дир.бг секция котки ще получите пълна информация за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.
Котенцата не са тежест за никого - те са само малки пухкави носители на радост и спокойствие, веселите им игри ще ви разтоварват, а гальовността им ще ви помага да разпускате. Неслучайно домашните животинчета ги наричат вечните деца - ве вечно ще се нуждаят от вас, вашите грижи и вашата любов - вие сте техните господари и целия им свят. Нима не си заслужава да помогнете на тези малки пухчета?
Ще бъде признателна, ако не изтриете тази тема.
Проблемът е, че сградата в която досега помещаваха котките, където ги хранеха, къпеха и се грижеха за тях ще бъде съборена - поредната площадка за безсмислени строежи в София се отваря. И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
Затова ви моля да им помогнем. На този адрес cat.friends.bg@gmail.com и в форумите на дир.бг секция котки ще получите пълна информация за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.
Котенцата не са тежест за никого - те са само малки пухкави носители на радост и спокойствие, веселите им игри ще ви разтоварват, а гальовността им ще ви помага да разпускате. Неслучайно домашните животинчета ги наричат вечните деца - ве вечно ще се нуждаят от вас, вашите грижи и вашата любов - вие сте техните господари и целия им свят. Нима не си заслужава да помогнете на тези малки пухчета?
Ще бъде признателна, ако не изтриете тази тема.
Споко.
Аз самият храня 7 (мдам, за седем иде реч) броя и вече отглеждам втора партида бебета (па макар и не по домашно му), така че имаш подкрепата ми. Темата няма да се трие.
Аз самият храня 7 (мдам, за седем иде реч) броя и вече отглеждам втора партида бебета (па макар и не по домашно му), така че имаш подкрепата ми. Темата няма да се трие.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Наистина нищо й няма на темата, началният пост е написан приятно затрогващо, но тук:
Разбира се, че ще е по-добре и за котките, и за хората, които ще ги приютят ако това се случи, но не ги загробвайте иначе (котките). И те си имат начини. 
се притеснявате излишно.-И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
-за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не мисля, че съм прекалено емоционално затрогваща.
От години се занимавам с котки по един или друг начин, както и хората, за които говоря в поста си.
Който не е чистил трупове на малки котенца с пречупени телца от челюсти на бездомни кучета, който не е носил на лекар котки с извадени очи и липсващи крайници благодарение на добрите граждани с въздушни пушки, който не е виждал котки, които не могат да се хранят поради десетки тумори в устните им кухини, наистина може да вярва в безпределната оцеляемост на котките. Аз не съм от тях. И затова моля дори там, където е малко вероятно да ме чуят. Ако поне един реши да помогне, ще съм безкрайно благодарна.
От години се занимавам с котки по един или друг начин, както и хората, за които говоря в поста си.
Който не е чистил трупове на малки котенца с пречупени телца от челюсти на бездомни кучета, който не е носил на лекар котки с извадени очи и липсващи крайници благодарение на добрите граждани с въздушни пушки, който не е виждал котки, които не могат да се хранят поради десетки тумори в устните им кухини, наистина може да вярва в безпределната оцеляемост на котките. Аз не съм от тях. И затова моля дори там, където е малко вероятно да ме чуят. Ако поне един реши да помогне, ще съм безкрайно благодарна.
- BaYa
- Forsaken
shayhiri, вместо успокойтелните ти забаламосвания, защо аджеба не си вземеш едно или две котенца??? Така, поне ще имаш кой да те топли целогодишни и ще си по-независим м/у гадже и гадже!
Хелсайд, похвално! За съжаление съм на 3000 Км., а и имам една директно подопечена (в къщи) и сюрия квартални. Които стават все по взискателни с менюто!!
Та ако мога да помогна нещо с парички или някакви ветеринарни по-специални материали - кажи непременно!! 

Хелсайд, похвално! За съжаление съм на 3000 Км., а и имам една директно подопечена (в къщи) и сюрия квартални. Които стават все по взискателни с менюто!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Знам какво е горе-долу поне. Леля ми ужасно много обича животни и така научи една котка, която принципно живееше пред блока ни и около него, да се качв на 8мия етаж по стълбите и да драска по нейната врата, за да й дава храна. Така въпросната котка роди първото си котило (3 котенца) в стар шкаф за обувки, който поради ремонтни дейности, беше изнесен пред апартамента. Преди един месец роди второ котило, пак в шкафа за обувки. Оцеляха 2 и сега са вкъщи, но леля ми изпитва затруднения да ги гледа, все пак вкъщи има котарак, куче и тия котенца... Та... и на тях ще им търся дом скоро. 

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Колкото до това с котките и зимата съм напълно съгласен с hellside - случвало ми се е да спасявам коте от глутница кучета. За съжаление точно в момента има прекалено много причини да не мога да взема коте... никоя от причините не ми харесва, но резултатът е налице
Ще потърся сред познатите си хора и еквиваленти, които да искат *и* да могат да разширят домочадието си - но май нищо не мога да обещая...

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Точно защото, БаЙа, съм напълно независим.BaYa wrote:shayhiri, вместо успокойтелните ти забаламосвания, защо аджеба не си вземеш едно или две котенца??? Така, поне ще имаш кой да те топли целогодишни и ще си по-независим м/у гадже и гадже!![]()
Хелсайд, похвално! За съжаление съм на 3000 Км., а и имам една директно подопечена (в къщи)

А първите ми 20 години на село непрекъснато имахме по едно 20 котки, та оттогава си ги обичам и им имам доверие - и вярвам, че животните трябва да живеят на свобода.
П.П.: Ти защо ги печеш (котките)?

Last edited by shayhiri on Fri Sep 21, 2007 1:44 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Аз пък не виждам никаква обективна разлика м/у селото и града в котешки аспект, но това изобщо не ми пречи "да приемам молбата сериозно". Просто защитих името на котките, за да не излиза, че са някви трагични писюри. 

Абе не им е лесно на миличките. По принцип обичам котки, отървавал съм няколко зад блока от кучетата, а при леля ми в центъра по дворовете са си поколения вече поне 5-6 дет храним, ма в къщи нямам условия да гледам. Пък и желание, в нас сме повече кучкари.
Но просто, ей тва долното, за човек дет си е имал вземане даване с котка вече е прекалено
Но просто, ей тва долното, за човек дет си е имал вземане даване с котка вече е прекалено

вие сте техните господари и целия им свят.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- BaYa
- Forsaken
Ми тогава, за следващото прераждане, горещо ти желая да си градска бездомна котка, shayhiri!
И аз съм независима! Много отдавна. Но явно имам мъъънико повече съвест от теб. Защото не бих оставила нищо живо (стига да не е човек, в Европа), да се мъчи на градска улица. А по селата са още по големи гадове - това да залееш котка с бензин и да и драсне една кибритена клечка си е българско селско изобретение баш.
А и не знам, къде съм писала че пека котки, Шайхири?!?!
И аз съм независима! Много отдавна. Но явно имам мъъънико повече съвест от теб. Защото не бих оставила нищо живо (стига да не е човек, в Европа), да се мъчи на градска улица. А по селата са още по големи гадове - това да залееш котка с бензин и да и драсне една кибритена клечка си е българско селско изобретение баш.
А и не знам, къде съм писала че пека котки, Шайхири?!?!

Писа, че си подопекла една във вас.
А сега и с тоя бензин и кибрит, съмнителна работа.
И не разчитай много на преражданията.
Дори и да има такива, долното ти изказване би ти даунгрейдвало кармичните заслуги до торен бръмбар.

И не разчитай много на преражданията.

Дори и да има такива, долното ти изказване би ти даунгрейдвало кармичните заслуги до торен бръмбар.
Защото не бих оставила нищо живо (стига да не е човек, в Европа), да се мъчи на градска улица.
- The Dragon
- Elder God
Айде престанете. Котките имат точно толкова затруднения с оцеляването, колкото и другите обитатели на града, но имат the super power of being cute 
Поради факта, че единственото нещо за което мога да се грижа са кактусите - не мога да взема котка. Но съм готов да помогна материално по някакъв начин за оцеляването на животинките.

Поради факта, че единственото нещо за което мога да се грижа са кактусите - не мога да взема котка. Но съм готов да помогна материално по някакъв начин за оцеляването на животинките.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- BaYa
- Forsaken
Мда, това значи че е дори, "под печенето", така че не стига и до печене.
А за кибрита, ти си знаеш. Аз нико на съм се била в гърдите, че съм селко дете (за разлика от теб).
(През торен бръмбар вече минах - омъжих се!
)
Тааа, край на офтопика!
Хелсайд, кажи по какви други начини (освен осиновяване) можем да помогнем. Особенно тези които живеем извън България!

А за кибрита, ти си знаеш. Аз нико на съм се била в гърдите, че съм селко дете (за разлика от теб).

Тааа, край на офтопика!
Хелсайд, кажи по какви други начини (освен осиновяване) можем да помогнем. Особенно тези които живеем извън България!