Бездомни котки
Moderator: Moridin
Бездомни котки
Знам , че няма нищо общо с фентъзито, но моля за малко съдействие. От година помагам на няколко смели момичета, заели се с нелеката работа да спасяват котешкия свят като приютяват всякакви бездомни, изоставени и гледани в лоши условия котенца. Правят го сами, на добра воля, със собствените си средства, които не са много. Помагам както мога финансово, самата аз имам вече 2 котки взети през тях. Всички техни подопечни са ваксинирани, обезпаразитени и мечтаят да намерят своя дом и стопани.
Проблемът е, че сградата в която досега помещаваха котките, където ги хранеха, къпеха и се грижеха за тях ще бъде съборена - поредната площадка за безсмислени строежи в София се отваря. И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
Затова ви моля да им помогнем. На този адрес cat.friends.bg@gmail.com и в форумите на дир.бг секция котки ще получите пълна информация за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.
Котенцата не са тежест за никого - те са само малки пухкави носители на радост и спокойствие, веселите им игри ще ви разтоварват, а гальовността им ще ви помага да разпускате. Неслучайно домашните животинчета ги наричат вечните деца - ве вечно ще се нуждаят от вас, вашите грижи и вашата любов - вие сте техните господари и целия им свят. Нима не си заслужава да помогнете на тези малки пухчета?
Ще бъде признателна, ако не изтриете тази тема.
Проблемът е, че сградата в която досега помещаваха котките, където ги хранеха, къпеха и се грижеха за тях ще бъде съборена - поредната площадка за безсмислени строежи в София се отваря. И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
Затова ви моля да им помогнем. На този адрес cat.friends.bg@gmail.com и в форумите на дир.бг секция котки ще получите пълна информация за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.
Котенцата не са тежест за никого - те са само малки пухкави носители на радост и спокойствие, веселите им игри ще ви разтоварват, а гальовността им ще ви помага да разпускате. Неслучайно домашните животинчета ги наричат вечните деца - ве вечно ще се нуждаят от вас, вашите грижи и вашата любов - вие сте техните господари и целия им свят. Нима не си заслужава да помогнете на тези малки пухчета?
Ще бъде признателна, ако не изтриете тази тема.
Споко.
Аз самият храня 7 (мдам, за седем иде реч) броя и вече отглеждам втора партида бебета (па макар и не по домашно му), така че имаш подкрепата ми. Темата няма да се трие.
Аз самият храня 7 (мдам, за седем иде реч) броя и вече отглеждам втора партида бебета (па макар и не по домашно му), така че имаш подкрепата ми. Темата няма да се трие.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Наистина нищо й няма на темата, началният пост е написан приятно затрогващо, но тук:
Разбира се, че ще е по-добре и за котките, и за хората, които ще ги приютят ако това се случи, но не ги загробвайте иначе (котките). И те си имат начини. 
се притеснявате излишно.-И на улицата ще останат десетки малки и големи котенца, повечето от които не са способни да преживеят ужаса навън.
-за всички котенца, които са спасени само временно, но скоро ще трябва да посрещнат първата си зима навън и е повече от възможно тя да бъде и последната им.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Не мисля, че съм прекалено емоционално затрогваща.
От години се занимавам с котки по един или друг начин, както и хората, за които говоря в поста си.
Който не е чистил трупове на малки котенца с пречупени телца от челюсти на бездомни кучета, който не е носил на лекар котки с извадени очи и липсващи крайници благодарение на добрите граждани с въздушни пушки, който не е виждал котки, които не могат да се хранят поради десетки тумори в устните им кухини, наистина може да вярва в безпределната оцеляемост на котките. Аз не съм от тях. И затова моля дори там, където е малко вероятно да ме чуят. Ако поне един реши да помогне, ще съм безкрайно благодарна.
От години се занимавам с котки по един или друг начин, както и хората, за които говоря в поста си.
Който не е чистил трупове на малки котенца с пречупени телца от челюсти на бездомни кучета, който не е носил на лекар котки с извадени очи и липсващи крайници благодарение на добрите граждани с въздушни пушки, който не е виждал котки, които не могат да се хранят поради десетки тумори в устните им кухини, наистина може да вярва в безпределната оцеляемост на котките. Аз не съм от тях. И затова моля дори там, където е малко вероятно да ме чуят. Ако поне един реши да помогне, ще съм безкрайно благодарна.
- BaYa
- Forsaken
shayhiri, вместо успокойтелните ти забаламосвания, защо аджеба не си вземеш едно или две котенца??? Така, поне ще имаш кой да те топли целогодишни и ще си по-независим м/у гадже и гадже!
Хелсайд, похвално! За съжаление съм на 3000 Км., а и имам една директно подопечена (в къщи) и сюрия квартални. Които стават все по взискателни с менюто!!
Та ако мога да помогна нещо с парички или някакви ветеринарни по-специални материали - кажи непременно!! 

Хелсайд, похвално! За съжаление съм на 3000 Км., а и имам една директно подопечена (в къщи) и сюрия квартални. Които стават все по взискателни с менюто!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Знам какво е горе-долу поне. Леля ми ужасно много обича животни и така научи една котка, която принципно живееше пред блока ни и около него, да се качв на 8мия етаж по стълбите и да драска по нейната врата, за да й дава храна. Така въпросната котка роди първото си котило (3 котенца) в стар шкаф за обувки, който поради ремонтни дейности, беше изнесен пред апартамента. Преди един месец роди второ котило, пак в шкафа за обувки. Оцеляха 2 и сега са вкъщи, но леля ми изпитва затруднения да ги гледа, все пак вкъщи има котарак, куче и тия котенца... Та... и на тях ще им търся дом скоро. 

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Колкото до това с котките и зимата съм напълно съгласен с hellside - случвало ми се е да спасявам коте от глутница кучета. За съжаление точно в момента има прекалено много причини да не мога да взема коте... никоя от причините не ми харесва, но резултатът е налице
Ще потърся сред познатите си хора и еквиваленти, които да искат *и* да могат да разширят домочадието си - но май нищо не мога да обещая...

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Точно защото, БаЙа, съм напълно независим.BaYa wrote:shayhiri, вместо успокойтелните ти забаламосвания, защо аджеба не си вземеш едно или две котенца??? Така, поне ще имаш кой да те топли целогодишни и ще си по-независим м/у гадже и гадже!![]()
Хелсайд, похвално! За съжаление съм на 3000 Км., а и имам една директно подопечена (в къщи)

А първите ми 20 години на село непрекъснато имахме по едно 20 котки, та оттогава си ги обичам и им имам доверие - и вярвам, че животните трябва да живеят на свобода.
П.П.: Ти защо ги печеш (котките)?

Last edited by shayhiri on Fri Sep 21, 2007 1:44 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Аз пък не виждам никаква обективна разлика м/у селото и града в котешки аспект, но това изобщо не ми пречи "да приемам молбата сериозно". Просто защитих името на котките, за да не излиза, че са някви трагични писюри. 

Абе не им е лесно на миличките. По принцип обичам котки, отървавал съм няколко зад блока от кучетата, а при леля ми в центъра по дворовете са си поколения вече поне 5-6 дет храним, ма в къщи нямам условия да гледам. Пък и желание, в нас сме повече кучкари.
Но просто, ей тва долното, за човек дет си е имал вземане даване с котка вече е прекалено
Но просто, ей тва долното, за човек дет си е имал вземане даване с котка вече е прекалено

вие сте техните господари и целия им свят.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- BaYa
- Forsaken
Ми тогава, за следващото прераждане, горещо ти желая да си градска бездомна котка, shayhiri!
И аз съм независима! Много отдавна. Но явно имам мъъънико повече съвест от теб. Защото не бих оставила нищо живо (стига да не е човек, в Европа), да се мъчи на градска улица. А по селата са още по големи гадове - това да залееш котка с бензин и да и драсне една кибритена клечка си е българско селско изобретение баш.
А и не знам, къде съм писала че пека котки, Шайхири?!?!
И аз съм независима! Много отдавна. Но явно имам мъъънико повече съвест от теб. Защото не бих оставила нищо живо (стига да не е човек, в Европа), да се мъчи на градска улица. А по селата са още по големи гадове - това да залееш котка с бензин и да и драсне една кибритена клечка си е българско селско изобретение баш.
А и не знам, къде съм писала че пека котки, Шайхири?!?!

Писа, че си подопекла една във вас.
А сега и с тоя бензин и кибрит, съмнителна работа.
И не разчитай много на преражданията.
Дори и да има такива, долното ти изказване би ти даунгрейдвало кармичните заслуги до торен бръмбар.

И не разчитай много на преражданията.

Дори и да има такива, долното ти изказване би ти даунгрейдвало кармичните заслуги до торен бръмбар.
Защото не бих оставила нищо живо (стига да не е човек, в Европа), да се мъчи на градска улица.
- The Dragon
- Elder God
Айде престанете. Котките имат точно толкова затруднения с оцеляването, колкото и другите обитатели на града, но имат the super power of being cute 
Поради факта, че единственото нещо за което мога да се грижа са кактусите - не мога да взема котка. Но съм готов да помогна материално по някакъв начин за оцеляването на животинките.

Поради факта, че единственото нещо за което мога да се грижа са кактусите - не мога да взема котка. Но съм готов да помогна материално по някакъв начин за оцеляването на животинките.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- BaYa
- Forsaken
Мда, това значи че е дори, "под печенето", така че не стига и до печене.
А за кибрита, ти си знаеш. Аз нико на съм се била в гърдите, че съм селко дете (за разлика от теб).
(През торен бръмбар вече минах - омъжих се!
)
Тааа, край на офтопика!
Хелсайд, кажи по какви други начини (освен осиновяване) можем да помогнем. Особенно тези които живеем извън България!

А за кибрита, ти си знаеш. Аз нико на съм се била в гърдите, че съм селко дете (за разлика от теб).

Тааа, край на офтопика!
Хелсайд, кажи по какви други начини (освен осиновяване) можем да помогнем. Особенно тези които живеем извън България!