Word.Moridin wrote:Три!

По принцип не исках да сравнявам с Пратчет. И той ме кефи супер много но просто е написал прекалено много и в един момент писва. Докато Пътеводителя е даже прекалено кратък и за съжаление не е целия на едно и също ниво.

Moderator: Moridin
Word.Moridin wrote:Три!
Уф, изпревари ме бре! За "различния тип книги" имам предвид, иначе че са сравнимо добри, сравнимо добри са, не са чак крайно далеч. Просто Пратчет има малко по-реална обстановка в книгите си, иронизира много по-пряко съвременното общество във всичките му форми и особености. Не че при Дъглас Адамс го няма това, но е доста по-малко - поне според мен той повече се гаври с особеностите на човешката психика, на отделните хора, не на обществото, и съзнателно търси малко по-прост и по-пряко-смешен хумор. Разбира се, и при Пратчет го има това с отделните хора, но наравно с по-общото.Roland wrote:Крайно далеч от добрия Пратчет все пак, но и доста различен тип книги.
http://shadowdance.info/800Broeve/Br20/ ... ever20.htm . Малко като самореклама е тоя линк, но ако не ти се чете - да, струва си книгата.П.П. Видях в книжарницата "Луната е наставница сурова" и искам да питам за мнение дали си заслужава и малко инфо, благодаря предварително
Виж и "Обратният път", тя се явява нещо като продължение на "На Западния...".Това ми е първата книга на Ремарк и сега съм извадил семейната библиотека и съм заплюл другите му книги.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests