- Spoiler: show
Гледано напоследък, Part II
Мор, няма такова нещо - относно Пинбакър.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- BaYa
- Forsaken
Mor, мерси ама нещо още по-обширно за четене?!?!
Помня че това което аз четох беше за черните дупки. Опитваха да обяснят защо не би било възможно Пътуване до центъра на Земята, на Верн!
Шейхири, Дъ Хост не е задължително за голям екран. Най-задължителното е да се гледа!!! Непременно!!! Аз го гледах на лап топа.
(Истината е че почти нямам свободно време. Освен да се разписвам тук!!!
Та редовно карам на компютъра, за филми! )
А за Съншайн ...
Нали е Този който е видял слънцето!!!" (Или както се превежда правилно от английски.) Та горе-долу обобщава и моите впечатления като цяло!

Шейхири, Дъ Хост не е задължително за голям екран. Най-задължителното е да се гледа!!! Непременно!!! Аз го гледах на лап топа.

А за Съншайн ...

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
На мен лично ми отнема толкова време да гледам един филм на кино, колкото и на компа.
Само дето във втория случай не си заслужава да го жертвам това време.
Съжалявам, Блейд в оригинал е Daywalker. Явно испанския превод.

Съжалявам, Блейд в оригинал е Daywalker. Явно испанския превод.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- BaYa
- Forsaken
Мда, но това е чувството ми от филма! Даже не ми се налага да си напрягам невронката да мисли! Не ме убеди, и не е кой знае какво. Таааа, сме квит!! :-Р Всеки с вкуса си ... и т.н.!
Sunshine

Sunshine
Last edited by BaYa on Thu May 03, 2007 4:30 pm, edited 3 times in total.
- Moridin
- Global Moderator
Бая, мога да ти препоръчам Айнщайн
http://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity

http://en.wikipedia.org/wiki/General_relativity
Колкото до...the insight that gravitational force can be regarded as the manifestation of the curvature of space and time, with this curvature being produced by the mass-energy and momentum content of the matter in space-time.
This is it. Ground zero.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
BaYa, за четене за всякаквите щуротии около гравитацията... Една от книгите, в които нещата са описани доста добре, е "Кратка история на времето" на Стивън Хокинг (в оригинал е "A Brief History Of Time"), само че тя може да бъде малко тежка за четене на места.
Но книга, с която определено бих препоръчал да започнеш - или поне просто да я попрехвърлиш, че да видиш дали са ти интересни тези неща
- е "Гравитационната гибел на Вселената" на Айзък Азимов - за която сега, докато й търсех оригиналното заглавие, дори видях, че е било писано в един от броевете на Shadowdance
За съжаление обаче точно в момента не мога да ти кажа оригиналното заглавие; ще трябва да изчакаш няколко часа, докато се прибера вкъщи, протегна лапа към нощното шкафче (да, препрочитах си я преди два-три месеца
, и видя дали нашите издатели са се сетили все пак да кажат какво точно са превели.
Иначе хм... С риск да прозвучи малко несериозно - а всъщност не е! - едно от най-добрите въведения изобщо в повечето особено неща около Теорията на относителността си остава една забавна, но все пак много добра поредица от разказчета на Джордж Гамов - поредичката за мистър Томпкинс. От нея съм чел основно това, което беше излязло преди повече години, отколкото ми се иска да призная, на български - беше преведено като "Приключенията на мистър Томпкинс" и беше основно за физика. Все още си спомням твърде много неща оттам - квантовите тигри, врящият коктейл, автомобилът, който излиза от гаража и влиза в хола през стената, влакът, който минава покрай скъсените ниви и поля... и, разбира се, прекрасният превод на песничката на Фред Хойл за стационарната Вселена и непрекъснатото създаване на материя - и сега в главата ми звучи:
О, Космос безкраен, стационарен бъди -
На Бонди, на Голд и на мен угоди!
...и някой ден ще си я намеря в оригинал!
Но книга, с която определено бих препоръчал да започнеш - или поне просто да я попрехвърлиш, че да видиш дали са ти интересни тези неща

Иначе хм... С риск да прозвучи малко несериозно - а всъщност не е! - едно от най-добрите въведения изобщо в повечето особено неща около Теорията на относителността си остава една забавна, но все пак много добра поредица от разказчета на Джордж Гамов - поредичката за мистър Томпкинс. От нея съм чел основно това, което беше излязло преди повече години, отколкото ми се иска да призная, на български - беше преведено като "Приключенията на мистър Томпкинс" и беше основно за физика. Все още си спомням твърде много неща оттам - квантовите тигри, врящият коктейл, автомобилът, който излиза от гаража и влиза в хола през стената, влакът, който минава покрай скъсените ниви и поля... и, разбира се, прекрасният превод на песничката на Фред Хойл за стационарната Вселена и непрекъснатото създаване на материя - и сега в главата ми звучи:
О, Космос безкраен, стационарен бъди -
На Бонди, на Голд и на мен угоди!
...и някой ден ще си я намеря в оригинал!

Last edited by Roamer on Thu May 03, 2007 4:03 pm, edited 1 time in total.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- BaYa
- Forsaken
Mor, english & me хич не се обичаме. Но го намерих на испански. Благодаря! Просто имах предвид, друго освен Айнщайн!
Sunshine
Edit: Лелеееей кви сте бързи!!! Благодаря roamer! Ще позяпам!!

Sunshine

Edit: Лелеееей кви сте бързи!!! Благодаря roamer! Ще позяпам!!
Last edited by BaYa on Thu May 03, 2007 4:29 pm, edited 1 time in total.
- Moridin
- Global Moderator
Е, википедия е многоезична
Друг е въпросът кой знаен и незнаен испански гимназист е превеждал статията...
ТА СТИГА СПАМ ПО ПОВОД ФИЛМА, ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА.
Да подкрепя Пенчев - Воалът е страхотен филм
Със сигурност не е от типа, който *мене* може *много* да ме впечатли. Просто е твърде слайс ъф лайв и катарзисите са само вътречовешки... Но доколкото му беше възможно при тези условия, представи едно прекрасно преживяване. С уговорката, че съм малко разочарован от природните гледки (нищо чак толкова особено), всичко друго беше на висота и особено актьорската игра. Страхотни Нортън (ДА! май фейт из бек ;р) и Наоми Уотс, страхотни бяха и поддържащите роли (особено полковника). 8/10 директно 

ТА СТИГА СПАМ ПО ПОВОД ФИЛМА, ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА.
Да подкрепя Пенчев - Воалът е страхотен филм

This is it. Ground zero.
- BaYa
- Forsaken
Don't read негледали Съншайн!!!

О, хайде да не издребняваме съвсем за филма. Уверена съм, че ако човек се постарае да разрови добре някой филм, все ще му намери кусури и в подгъва на роклите на героините, но не е там въпросът.
В крайна сметка верно си е в-с на вкус. Аз например като никога съм съгласна с Шайхири
.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Аз се влюбих във филма, щото е точно от типа, който *мене* може *много* да ме впечатлиMoridin wrote: Да подкрепя Пенчев - Воалът е страхотен филмСъс сигурност не е от типа, който *мене* може *много* да ме впечатли. Просто е твърде слайс ъф лайв и катарзисите са само вътречовешки... Но доколкото му беше възможно при тези условия, представи едно прекрасно преживяване. С уговорката, че съм малко разочарован от природните гледки (нищо чак толкова особено), всичко друго беше на висота и особено актьорската игра. Страхотни Нортън (ДА! май фейт из бек ;р) и Наоми Уотс, страхотни бяха и поддържащите роли (особено полковника). 8/10 директно

Филмът ми въздейства дотолкова, че почти през цялото време се вълнувах сигурно повече и от героите ^^ а това май отдавна не ми се е случвало ^^
Да не говорим за прелюдията преди втората любовна сцена между Кити и Уолтър (дано имената съм улучила, че съм голяма склероза в това отношение) - и мен ме опариха искрите на сдържаното желание

Финалът също ми хареса страшно много, а и тази прелестна френска песничка...

Таааа, моята оценка за филма е *IN LOVE*

shadow dance nikoga ne luje
Въпрос на вкус е дали един филм ще ти хареса или не. Дали един филм е добър или не - ето това вече няма нищо общо с личния вкус.Elayne wrote:В крайна сметка верно си е в-с на вкус.
Трябва да сме наясно с огромната разлика, когато пишем "рецензии". Знаете (надявам се) колко пъти съм казвал: "боклук, но ме накефи, защото..." или "добър филм, но не е мой тип защото..."
Съншайн, като цяло, е добър филм. Обясних и защо, за всеки случай. Оценката му от критиците (засега) е 90%. Вече доколко ни е харесал е ама съвсем друг въпрос. На мен, лично, не ми хареса чак толкоз - иначе щях да го гледам пак. Но няма как да не оценя постижението на Бойл в поредния жанр, на който разказва играта.
"Воалът" също е добър, като цяло, филм - макар и старомоден и не за масовата публика. На мен ми хареса, умерено.
А това е любима реплика в тоя форум (благодаря на всичкиElayne wrote:Аз например като никога съм съгласна с Шайхири.