Оказа се, че е издаван в Бг - в серията на Бард. Днес намерих три книги от тетралогията "Книга на Новото слънце" - и то преоценени. Разбира се, точно първата липсваше.

Някой чел ли ги е?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
На форума май само в темата "кой какво чете" се е споменавало това, но ако те влече може да видиш ревютата в списанието на първи и втори том. Аз съм чел първи том и не че не ми хареса, но друго са си Mieville и Erikson.Във връзка с "високия стил", ставало ли е въпрос за "Prince of nothing" на Bakker?
Ако въобще намериш съществуващ форум на Цитаделата ще те черпя 10 леваshayhiri wrote:Ако не се лъжа, Улф не е споменаван досега тук. А на форума на Цитаделата едва ли има нужда да проверявам.![]()
shayhiri, за мен поредицата на Джийн Улф е една от най-силните поредици във фантастиката, която съм чел някога. Освен страхотната атмосфера бих казал, че има и страхотен сюжет - постоянно се случват страшно интересни неща. Обаче повечето читатели, с които съм разговарял, не са усетили това - благодарение на някои особености на стила на Улф. Главният герой, Севериън, има изключителна памет и запомня всичко - цветове, аромати, най-дребни подробности. И когато пише повествованието, много години по-късно, всяка една дребна подробност е в главата му и я споделя - дори и някогашните си мисли. В резултат се получава почти някакъв поток на съзнанието, но не чак като този на Джойс, а доста по-смислен - е, героят е нормален човек, случват му се нормални неща и през това време има нормални мисли. Героят е умозрителна натура и често разсъждава върху философски проблеми, и един читател, който не е максимално концентриран, често може да се изгуби сред размислите, наглед незначителните случки и подробностите от пейзажа. Затова когато се случи следващото интересно нещо, което примерно става много скоро след предишната случка, но са изминали двайсетина страници в размишления, по-нетърпеливите читатели вече са захвърлили книгата.shayhiri wrote:Ако не се лъжа, Улф не е споменаван досега тук. А на форума на Цитаделата едва ли има нужда да проверявам.![]()
Оказа се, че е издаван в Бг - в серията на Бард. Днес намерих три книги от тетралогията "Книга на Новото слънце" - и то преоценени. Разбира се, точно първата липсваше.
Някой чел ли ги е?
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests