Стормбрейкър - Антъни Хоровиц

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Стормбрейкър - Антъни Хоровиц

Post by Roland » Thu Jan 04, 2007 1:06 pm

Yan wrote:По някакви неведоми причини поредицата за Алекс Райдър – тийнейджърът-супершпионин – се радва на голяма популярност на Запад. Авторът Антъни Хоровиц e написал цели 6 парчета, а наскоро се появи и филм по първата книга. Съвсем логично ревюто на подобен "хит" се пада на шефското тяло на ShadowDance и както практиката от последните няколко броя е доказала, под шарената опаковка се крие едно голямо и не толкова шарено нищо.
Още...
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 04, 2007 1:13 pm

Аз лично до книгата няма и с петметров прът да припаря, обаче филмът просто ме изпълни изначално :) Уникално тъп, с няколко гениални актьорски попадения (майката на Вайлъет от Чарли и шоколадовата фабрика примерно, да не говорим за Бил Най).

И... уви... това:
Spoiler: show
Image

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jan 04, 2007 7:32 pm

Британски таен агент - блондин?! :shock:

Кой би си помислил. :wink:

И с какво е по-зле от Еди Гьона?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 04, 2007 7:34 pm

Ами повече педерастее, по-малък е и ептен на мисли за педофилия докарва, и освен туй за разлика от Спелерс, се мисли за куул с дебелия си плътен глас, а... не е.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jan 04, 2007 10:10 pm

Пък Хоровиц е идиот, а това, че е толкова популярен на Запад, че и филми да му правят по книгите, ме изпълва с песимизъм по отношение бъдещето на човешката раса.
Книгите на тоя пич приличат на първите упражнения по писане на 16-годишен български фентъзи автор във всяко едно отношение. За щастие, не са толкова зле, колкото опитите на 16-годишните фентъзи автори от Цитаделата, но пак са доста зле.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 04, 2007 10:16 pm

Trip wrote:За щастие, не са толкова зле, колкото опитите на 16-годишните фентъзи автори от Цитаделата, но пак са доста зле.
За ТВОЕ щастие най-вече ;)

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Thu Jan 04, 2007 10:18 pm

не обиждай 16-годишните български фентъзи автори :) имат голям потенциал

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 04, 2007 10:19 pm

Ако се и опитваха да го развиват истински, вместо само да блъскат думи по уърда и да се тупат после един-друг по гърба колко са велики, от някои от тях щяха да излизат и ИСТИНСКИ писатели...

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Fri Jan 05, 2007 6:56 pm

Roland wrote:
Trip wrote:За щастие, не са толкова зле, колкото опитите на 16-годишните фентъзи автори от Цитаделата, но пак са доста зле.
За ТВОЕ щастие най-вече ;)
Мене ми е много интересно къде ги видя тия 16 годишни автори. Аре ако обичате спрете да ми цитирате сайта под път и над път.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 05, 2007 6:57 pm

Не обичаме. Пък имате де, не е да нямате.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Fri Jan 05, 2007 7:01 pm

Нз. Всякечиски се опитвам да потдържам добрия тон и комуникация с вашия сайт е екипа ви ако не си забелязал. Като гледам обаче не получав адекватна реакция отсреща.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 05, 2007 7:07 pm

Раз, сега вън от заяжданията, факт е, че има 16-годишни (или в тоя възрастов диапазон) автори (най-малкото оная мацка лейди Алустриел, или нещо от сорта), или по-точно wannabe такива, и в крайна сметка е наше право да на харесваме творчеството им. Сега не сме отишли да им дуднем на вашия форум, изразяваме си мнението тук. Няма нищо твърде лошо, нали?
This is it. Ground zero.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Fri Jan 05, 2007 8:58 pm

Аз нямам нищо против това да не фаресваш писанията на разни 16 годишни. Извън заяждане съм в момента, ама просто маниера на изразяване на мнение си е направо убиден.
Освен това 14-16 годишни автори, give them a chance lol. Повечето 16 годишни преоритета им е да се напият от една водка под чудните звуци на Азис и Анелия в дискотека Амор.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Jan 05, 2007 9:02 pm

Прощавай ама..
~Харесваш
~Обиден
~прИоритет
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 05, 2007 9:21 pm

Трип:
За щастие, не са толкова зле, колкото опитите на 16-годишните фентъзи автори от Цитаделата, но пак са доста зле.
Какво точно му има на маниера ми на изказване? Просто казвам, че като автори, младежите от Цитаделата са УЖАСНИ. Това е факт, най-малкото, защото демонстрират елементарно непознаване на граматиката на родния си език. Ти чел ли си им изпълненията на тия младежи? И още повече, намирам за ужасен начина, по който се избягва ВСЯКАКВА критика от страна на вашите хора към тия младежи, на които, ако не друго, поне желание не им липсва. Честно, на лейди Алустриел изпълнението беше кошмарно. Една забележчица не видях към нея. Толкова ви и пука явно за младите български фентъзи писатели.