Жени vs. Мъже

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jun 11, 2004 2:04 pm

Мхм, Драгън, имам чуството, че и недостатъците и преимуществата на другия пол ги виждаш преувеличени.
Мъжете завиждат на жените за - възможността за неограничен по количество секс. За свободата на обличане. За това, че една жена колкото и ексцентрично да се държи, винаги минава за "сладко". За свободата за вършрне на щуротии без ограничения.
Ми жените, които не си ограничават количеството секс, както спомена raff не се радват на особено уважение, примерно. И не, сещам се поне няколко жени, които без да се държат особено ексцентрично нервят мъжете около себе си. И въобще твърде често съм чувала мъже да говорят колко глупаво се държат жените по принцип. И къде я видя тая свобода вършене на щуротии без ограничения? Ма наистина при това положение в зависимост от щуротиите жената бива нарочена за луда/мъжкарана/глупачка с памук вместо мозък/с леко поведение. Или за всичките взети заедно.

Ся, гримирането по 3-4 часа е нещо, което може би правят супермоделите, но не е широкоразпространено. Останалите козметични процедури са гаднички, нали, но и бръсненето при мъжете сигурно е досадно. Пък хормоните се подиграват и с двата пола...

Мда, raff, като че ли при мъжете е по-приемливо да правят простотии (да сменят жените през ден може да е извор на гордост, а напиването до безпаметност да стане легендарен подвиг), но все си мисля, че интелигентните хора не го възприемат така все едно, независимо дали става въпрос за мъже или за жени.

Аз пък не искам да съм мъж. По което и да е време на месеца. Не мога да дам някаква много логична причина, просто мисля че мъжките качесва биха ми се опрели.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 11, 2004 7:48 pm

Мммм Морвен - аз лично говоря за истинските жени които познавам - обръщат зверски много внимание на външния си вид. За тях е въпрос на чест да нямат нито едно косъмче по тялото си освен косата и един стилно оформен триъгълник. И погрешно е да се смята, че мъжете смятаме за курви мъжемелачките. Курва е жената която се чука БЕЗ да подбира и по най-елемнтарни критерии. И когато едно момиче се държи хахаво и ексцентрично и ако искаш е облечено в чувал за боклук дори, аз нямам нищо против, стига да е красива и интелигентна. Пък и интелигентноста не е задължителна - в крайна сметка с не толкова възвишените момичета си е истинско удоволствие да се разговаря - много е разтоварващо. Както и каквото да направи едно момиче на купон минава без коментари или с благоприятни такива. Изключвам някои рядко прости експонати, но както знаем простотия не означава ниска интелигентност и обратно.

И да знаеш от мен, че няма нищо по-гадно от напила се до безпаметност жена. Но и нищо не огрява света и по-красиво няма от едно момиче което се е развесило от алкохола и са му блеснали очите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jun 11, 2004 8:00 pm

Мхм, най-странното е, че съм съгласна с някои от нещата, които каза:)
Обаче ако ще си говорим колко им е лесно на истинските жени, защото хората са готови да им простят всичко... ми така е и с много готините мъже, нали, та полът не играе особена роля.
Както и каквото да направи едно момиче на купон минава без коментари или с благоприятни такива.
Тц, не е вярно просто. Може би ако е Момиче, може да мине с по-малко неодобрение от страна на мъжете или на приятелките си, но моите впечатления са, че ексцентричното държание вследствие на алкохолния градус или просто на късния час се толерира повече при мъжете, отколкото при жените. Поне се счита за по-нормално. Пак да кажа, че говоря за някакви средни момичета и момчета, не за такива, пред които Брад Пит и Моника Белучи ги налягат комплексите за малоценност и отиват да си плачат на раменете колко са грозни.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jun 11, 2004 11:07 pm

Мне на мажете не им се разминава - виждал съм всякакви хубавци да бъдат тотално оплювани.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Jun 12, 2004 11:32 am

Любима хумористична сентенция на баща ми: "Вярно е, че на жените от време на време никак не им е леко. Но пък ние мъжете трябва да се бръснем."
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 12, 2004 12:52 pm

...всеки ден, но пък за сметка на това на по-малко места :р
And you can't dance with a devil on your back...

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Sat Jun 12, 2004 12:57 pm

... в зависимост от сезона, Рол, в зависимост от сезона!

Beric
Paragon

Post by Beric » Sat Jun 12, 2004 1:10 pm

това за бръсненето е въпрос на личен избор. аз да речем го избягвам и само си подстригвам брадата. От тая гледна точка жените май са по-ощететни

а може би при прераждане бих опитал и като жена как е, макар че ще ми липсва наливането с бира и някой други дребни удоволствия

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Jun 12, 2004 1:16 pm

Ами какво ти пречи на наливането със бира? Вярно, няма да е много приаятна гледка. Мома на една каса бира, но ако има жвлание, нищо не ти пречи :).
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jun 12, 2004 1:28 pm

Мняяяя единствената женя която съм виждал на каса бира без особени последствия беше една яка, космата и гърдата българка на един купон. Не ти требе да знайш що за дзвер е туй чудо - към 120 килца имаше.

За бръсненето - даваш 200 кинта са самобръсначка Philips и бръсненето става удоволствие.

Beric
Paragon

Post by Beric » Sat Jun 12, 2004 1:37 pm

тука за самобръсначката съм съгласен, обаче двеста кинта, не че не мога да ги дам, ама кат са замисля кви по-добри приложения може да им се намерят, вместо да ги хабя за някакви косми :)

то и като гледам как ми пада косата, май ще си седя с брада поне, да не стана съвсем като слави.

Kolibri
Sorcerer

Post by Kolibri » Sat Jun 12, 2004 3:50 pm

Понякога - много рядко всъщност - ме е обземало желанието да бъда мъж в някой друг живот, но напоследък нямам подобни мераци:) Дори и да можех да избирам пак щях да си бъда жена. Не мога да посоча някакви конкретни причини, но е така.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

Clio
Moderator

Post by Clio » Mon Jun 14, 2004 2:33 pm

Никога не съм имала желанието да съм мъж... Ама наистина никога :) Някои от приятелките ми са сънували, че са мъже, аз дори това не съм - винаги съм смятала, че съм родена да бъда жена :Р Друг е въпросът, че ми липсват някои типично женски качества и таланти (като умението да въртя мъжете, красивото капризно цупене и др. полезни умения)... но все пак съм си страшно доволна от пола и от собственото си пребиваване в него. В крайна сметка, както е казал поетът -> да си мъж - това е много; да си жена - това е още повече :Р
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 14, 2004 2:34 pm

Мнооооу бездарен тоя поет :р Няма ритъм, няма мелодика...
And you can't dance with a devil on your back...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 14, 2004 2:39 pm

Ама има смисъл :wink:
Юда, егоист, луда и wow-холик :)