За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 10:24 am

ами да вземем да се похвалим и ние, викам :D

снощи гътнахме Сарт с 3 дрейка 8-) на 3-4 опит някъде :) беше добре контролирана битка и мина удивително лесно, дори масово рейда си бе жив...

при нас печелившата тактика бе следната - убихме първо Тенеброн (умира в момента, в който Шадрон се лендва), слагаме каквото имаме върху Шадрон като дотове, мелетата си го бият, а танковете на аддовете се доближават до танка на дрейка, при което аое-класовете бием с аое аддовете, докато ги разчистим, което прави дмж и на дрейка... като измрат - бием по дрейка, докато РЛ каже всички да се мятаме в портала... там 2-та адда си мрът за норматнив... до преди влизането във втория портал, Шадрон трябва да е умрял и отпочваме Весперон... и така... отвори ли се портал - скачаме вътре, после пак на дрейка... той си умира сравнително бързо... остане ли само Сарт си е песен - просто биеш и оцеляваш... абее, цялата битка си е на бързи реакции и оцеляване... лично на мене като усещане ми прилича най-много на битката с Арчи в МН... а виковете във Вента, когато и боса падне са просто незабравими :D
имахме рейд-рол за маунта - спечели го Джурай - хъртъра ни офицер, да му е честит :D

после отидохме да гътнем Малигос... удивително е как мре бързо и лесно вече, ама все се намират 1-2 да умрат някак де...
Ланис грабна разкошна каска от него, да й е честита 8-)

вече не останаха хероик-предизвикателства за нас... сега просто в 2 дена ще разчистваме всичко, разбира се, като бием всеки път Сарт с 3 дрейка... а после ще сме на волна програма...

титлата не ме кефи и хич няма да си я слагам... но виж, ако успеем да се сдобием с Безсмъртната титла от разчистването на Накс на хероик без някой в рейда да умре, би било много добре... и все пак... единствената титла май, която бих носила наистина с удоволствие е тази от Сарт+3 дрейка на нормал... но да видим дали ще се случи някой ден и това...

Едит: Ланито ме е изпреварила, ама няма да трия :)
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 26, 2009 10:36 am

Аз си пълзя с с рогето са, нещо друидеца го удря на котешка дрямка и чака за хероици :) И не не ми се ходи с пъгове след като толкова добре върви с вас играта ;р се ше сбера 15тина к реп и 20тина емблемки ;) Баси как ше ме водите в Кара след месец за кинжала ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 10:48 am

И като стана дума за рогета... онази вечер се предадох и отново замених assassination със sub спек. Много е хубаво с отровите, обаче stealth направо безполезен става. На Sub мога да танцувам на главата на моба, а иначе те надушват само като ги доближиш. Ми то не се играе така. А вчера след рейда, с удоволствие се развъртях отново - красота! Повечето мобове не успяват да мръднат. Има още малко за подобряване в спек-а, но съм горда - и Теле го одобри:). Той душичката, също кържи щастливо, защото му позволили да играе sub и в рейдовете. Цяла вечер мърмореше, че много се надявал да е полезен, за да го оставят да продължи да играе така, ама компютърът му за нищо не ставал и как чак след пача може би ще мине на комбат.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Feb 26, 2009 11:11 am

честито, честито.

И ние сме на път да го гътнем, мисля че ще стане тази седмица.
Поне снощи на няколко от опитите стигнахме на около 10% на третия дракон.
Определено битката е оцеляване - най-важното е. за съжаление снощи от еуфория че убихме 2-рия дракон половината измирахме в следвашата вълна. Направо умирам от яд.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 11:25 am

PrivateRaio wrote:за съжаление снощи от еуфория че убихме 2-рия дракон половината измирахме в следвашата вълна. Направо умирам от яд.
Май точно това се случваше и при нас, защото редовно се чуваше "сега никой не трябва да бъде удрян от вълната!"

Никииии... сега ти шпионирах Байчото - браво на момчето, и то на sub е минало. Честно казано подобреният sap и аз се чудя дали да го взема. Но май следващите точки ще ги инвестирам в setup, че комбо точки си трябват винаги:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 26, 2009 11:32 am

Lannis wrote:И като стана дума за рогета... онази вечер се предадох и отново замених assassination със sub спек. Много е хубаво с отровите, обаче stealth направо безполезен става. На Sub мога да танцувам на главата на моба, а иначе те надушват само като ги доближиш. Ми то не се играе така. А вчера след рейда, с удоволствие се развъртях отново - красота! Повечето мобове не успяват да мръднат. Има още малко за подобряване в спек-а, но съм горда - и Теле го одобри:). Той душичката, също кържи щастливо, защото му позволили да играе sub и в рейдовете. Цяла вечер мърмореше, че много се надявал да е полезен, за да го оставят да продължи да играе така, ама компютърът му за нищо не ставал и как чак след пача може би ще мине на комбат.
Ше го фана телето на къс пас аз, ма поне да мина 40лвл да има кво да редя по-смислено :) subt дръвцето рути /аз си обичам стелта и дагърите и сапа и джобенето/, макар че май и gauge има далавера 1.5 сек му се тури, колко пъти са ми се измъквали рогета с него :). Иначе ги пуулвам кат се налага, а и довършвам с двуцевката от време на време ;р Някак перверзно е тия както се мъчат да бягат крипълнати от отровата му вкараш в задника един последен изстрел :). Иначе и чайчето дет дава 100 енергия дойде много приятно.

Ланис - Кажи така става ли?

http://eu.wowarmory.com/character-talen ... n=Baychoto

Дали пък не ми е време да зема некой и друг айтем от Скарлет Монастери. подмаз подмаз ;р

Таиске кви глифчета моеш да праиш за Рогето? :) Имам в мометна спринт по вода и 50% add combo point. На 30 ли дава нови слотове?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 12:20 pm

Браги, от повече от месец ви мрънкам, че рисърчите вече не ми носят нищо ново научено... и в Алхимията, и в Инскрипшъна, имам всичко възможно, което може да бъде направено... погледни във вов-хед-а и си харесай глифове и ми кажи кои са, че да ти ги направя... само се съобрази с левъла си, че някои може и да те кефят, ама да са за 65 лвл :P

иначе аз вече се настройвам за подготовка за Улдуар и промените, дето ще дойдат с пач-а... надявам се айтъмите, дето чакам да падат вече, че ДКП-то ми нещо понамалява напоследък - бая харча :)

констатирах и нещо интересно - напук на това, което пишат по елитните форуми, където все повтарят, че за фрост-файър магето най-важни са СП и крит, а за файър-бол-магето - СП и хейст, тези дни реших да сакръфайсна хит, че ми е в повече, крит, и дори спел пауър, за да вдигна с около 120 хейст, и като резултат имам около +500 повече дпс... разбира се, може да е илюзия, защото новата комбинация айтъми съм тествала само в ОС3Д, но довечера ще го проверя и в Наксрамас...

стои ми и дилемата кои поушъни за дмж да ползвам в рейд - Potion of Wild Magic (http://www.wowhead.com/?item=40212) или Potion of Speed
(http://www.wowhead.com/?item=40211), но това явно е от ония екзистенциални въпроси, дето отговора се губи нейде... ще ги избирам спрямо статсовете и рейд-сетъпа...

започна и подпитването какъв друг спек ще поддържаме с Блоби (в рейда сме традиционно 2 магета само)... и по-лошото е, че и двамата искаме аркейна, като 2-ри билд :? щото си е маса дмж, макар и за сметка на маната, но за определени битки е идеален... е, да, обаче онези от Близард са решили, че трябва да ни е гадно и са дали възможност пуснатия Уотър елементъл да пълни мана на рейда... :evil: което може да ни докара искане едното маге поне да има като втори спек - дийп-фроста, особено със заплахите на Близарт, че ще фикснат мана-регенерацията, щото сега е прекалена, че да ни дадат ново предизвикателство... :? никак не ми се минава на фрост!! та аз дори левълвах на файър :( но ще го видим де... може пък и да ни се размине...

Ланис ми обърна внимание, че вече има официално филмче за Улдуар... вече нямам търпение да обръщаме внимание на 14-те боса там :D ето видеото:

http://www.wow-europe.com/wrath/ulduar.xml

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 12:35 pm

Прегледах ти още по-рано спек-а:). Добре си е. Аз съм качила на макс relentless strikes, че енергия си трябва, а това дава прилично. Общо взето аз преди да стигна новите земи, ambush не го ползвах много и затова не инвестирах в него. Като цяло си започвах с cheap shot, гледах веднага да сложа 5 точки и нов incapacitate с kidney shot - с цел да се възползвам максимално от възможностите да държа врага безпомощен. Но след като вземеш premediation си струва да почнеш ambush - особено ако го подобриш. С premeditaion и ambush слагаш 5 точки с един удар и можеш директно да ползваш kidney shot. Скачаш зад гърба на таргета и имаш достатъчно време и енергия за два последователни backstab. Аз ползвам глифа за backstab.

http://www.wowhead.com/?item=42956

Често се случва да са два последователни крита. В тези случаи не ми остава време да ползвам hemorrhage, което си е прекрасно умение. Но и да не критне толкова, довършването е бързо.

Като вземеш Preparation, сложи го някъде на удобно място - това ти дава два vanish-а и два evasion-а. Трябва да ти кажа, че разликата, като го нямаш се усеща много. Разглезила се бях и на assassination ми се случваше да се вайкам, че го нямам тоя талант.

Master of Subtlety е другото хубаво нещо за соло игра. Общо взето там почти непрекъснато се ползваш от damage increase. В инстанс не успях да му видя чак толкова ползата, но аз така или иначе още не съм се научила да играя с роге в инстанс. Имам само един редови пробег на UK с пъг, и никак не съм доволна. Трябва да си подредя един бар умения като за игра в група, както съм направила с хийлинг магиите на Ланис.

В тази връзка, започвам подпитване за организиране на пълен пробег на Нексус. И Лиан си е точно на нужния левъл, а и тя май и UK има да довършва. За по-балансирано, може Ники да вземе Флъфито и ще се щураме край Нашия Голям Танк:). Обаче кой ще ни хийлва :roll: :roll: :roll:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 1:32 pm

съгласна!! моята Лиан е на половин кутийка от 71 лвл, вече с 2 куеста за Нексуса и един за УК - последния бос... за хилвъне... чудя се дали паладина или друида на Спелката не могат да свършат тази работа... ако не - ще взимаме рендъм или ще пробваме без хилър... ама няма да минем без хилър май... :roll: все пак с 3 ниски левъли на дпс-то, ще ги дялкаме сума време босовете... ей, на, ако Шами играеше, можеше да дойде да ни хийлва с прийста си 70 лвл!!! :lol:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Feb 26, 2009 1:47 pm

Обаче кой ще ни хийлва
Бандажи? :lol:

Ще ме амбицирате да го мина соло, само да ви покажа, че хийлърите са излишни... :P Вчера така на майтап минах Сетек Хол хероик, ЛоХ пуснах при един неразчетен пул, иначе беше "шамари със крак" 8-)

Зациклил съм аз на 154 от 160 готварски рецепти, тъпата Орда не ще да си продава рецептите, а купува от моите по 50-60 г в неутралните АХ :mrgreen: Безобразие, не искат да изкарват пари, мързеливци недни! :roll:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 2:12 pm

габаркай се ти с нас :) ама ще трябва да си тестваме възможностите де, щото да си понаправим куестите, а и айтъмите не са за изхвърляне от тях :)

бтв, да ви кажа, че май ще ми трябват 1-2 хероика с Таис... искам Ahn'kahet: The Old Kingdom на хероик с Таис, за да взема Wand of Ahn'kahet (http://www.wowhead.com/?item=37619), че почвам да колекционирам айтъми със спирит - да имам с какво да експериментирам, когато дойде 3.1 пач-а, щото от Близард само мистериозно са казали, че ще придадат на Спирита по-сериозно значение за магетата... иска ми се с Таис да имам още по един рън на НоЛ и НоС нероик, че да свиквам с обстановката и траша, щото такъв ще е май и в Улдуар...

в останалите случаи си идвам с Лийд... то затове е хубаво първите хероикс дето правим да са с Таис, докато Ланито е още хилър :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Feb 26, 2009 2:16 pm

Олд Кингдъм ти липсва и Гъбата-бос (шпионирам в арморито, като ми омръзне да се наслаждавам на собствения си профил :P )

Чудя се аз кога ли ще го минем и Окулус, че някаква страхова психоза гледам из народа :P

А ето и за глифовет - Уики ви е пръв приятел :wink:

http://www.wowwiki.com/Rogue_glyphs

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 2:38 pm

Tais wrote:то затове е хубаво първите хероикс дето правим да са с Таис, докато Ланито е още хилър :D
Е, браво! Аз събирам тук айтеми за хийлинг като невидяла, ти се съмняваш в мен. Нали за дуал спек говорим:). А и вече се отказах да повдигам въпроса за шадоу пред Холи - той знае, казала съм достатъчно ясно, че може да разчита и за двете роли на мен, оттам нататък той си решава. Само му напомних за уговорката за дкп цената на дпс айтемите. Сега кротко си събирам екипировка и за двете.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 26, 2009 3:51 pm

Еее и аз мога да респектна на дърво ако трее, имам некви парцали в банката с инт колко си удвоя маната ;р Ма ше предпочетете след тва да съм котка, че без опит ненам къв мармалад ше сътворим ;р

btw има ли некъф шанс да влеза в ''Шопска салата'' колкото да имам гилдия че ми досаждат адски много ;р

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 4:29 pm

не бе мило, просто в хероици нали влизаш сенчеста, а ако смениш спека, пък аз искам в тези 3-4 точно хероика с Таис да влезна, ще останем без хилър :) щото аз с Таис в други хероици няма идея да ходя при положение, че с Лийд ми трябват над 130 емблеми за гиър (за 2 парчета Т7 поне), а Таис няма за какво да ги харчи значките :(
и не за времето, когато дуал-спека ще е възможно говорех да ги посетим, а този уикенд :D