За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 10:24 am

ами да вземем да се похвалим и ние, викам :D

снощи гътнахме Сарт с 3 дрейка 8-) на 3-4 опит някъде :) беше добре контролирана битка и мина удивително лесно, дори масово рейда си бе жив...

при нас печелившата тактика бе следната - убихме първо Тенеброн (умира в момента, в който Шадрон се лендва), слагаме каквото имаме върху Шадрон като дотове, мелетата си го бият, а танковете на аддовете се доближават до танка на дрейка, при което аое-класовете бием с аое аддовете, докато ги разчистим, което прави дмж и на дрейка... като измрат - бием по дрейка, докато РЛ каже всички да се мятаме в портала... там 2-та адда си мрът за норматнив... до преди влизането във втория портал, Шадрон трябва да е умрял и отпочваме Весперон... и така... отвори ли се портал - скачаме вътре, после пак на дрейка... той си умира сравнително бързо... остане ли само Сарт си е песен - просто биеш и оцеляваш... абее, цялата битка си е на бързи реакции и оцеляване... лично на мене като усещане ми прилича най-много на битката с Арчи в МН... а виковете във Вента, когато и боса падне са просто незабравими :D
имахме рейд-рол за маунта - спечели го Джурай - хъртъра ни офицер, да му е честит :D

после отидохме да гътнем Малигос... удивително е как мре бързо и лесно вече, ама все се намират 1-2 да умрат някак де...
Ланис грабна разкошна каска от него, да й е честита 8-)

вече не останаха хероик-предизвикателства за нас... сега просто в 2 дена ще разчистваме всичко, разбира се, като бием всеки път Сарт с 3 дрейка... а после ще сме на волна програма...

титлата не ме кефи и хич няма да си я слагам... но виж, ако успеем да се сдобием с Безсмъртната титла от разчистването на Накс на хероик без някой в рейда да умре, би било много добре... и все пак... единствената титла май, която бих носила наистина с удоволствие е тази от Сарт+3 дрейка на нормал... но да видим дали ще се случи някой ден и това...

Едит: Ланито ме е изпреварила, ама няма да трия :)
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 26, 2009 10:36 am

Аз си пълзя с с рогето са, нещо друидеца го удря на котешка дрямка и чака за хероици :) И не не ми се ходи с пъгове след като толкова добре върви с вас играта ;р се ше сбера 15тина к реп и 20тина емблемки ;) Баси как ше ме водите в Кара след месец за кинжала ;р
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 10:48 am

И като стана дума за рогета... онази вечер се предадох и отново замених assassination със sub спек. Много е хубаво с отровите, обаче stealth направо безполезен става. На Sub мога да танцувам на главата на моба, а иначе те надушват само като ги доближиш. Ми то не се играе така. А вчера след рейда, с удоволствие се развъртях отново - красота! Повечето мобове не успяват да мръднат. Има още малко за подобряване в спек-а, но съм горда - и Теле го одобри:). Той душичката, също кържи щастливо, защото му позволили да играе sub и в рейдовете. Цяла вечер мърмореше, че много се надявал да е полезен, за да го оставят да продължи да играе така, ама компютърът му за нищо не ставал и как чак след пача може би ще мине на комбат.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Feb 26, 2009 11:11 am

честито, честито.

И ние сме на път да го гътнем, мисля че ще стане тази седмица.
Поне снощи на няколко от опитите стигнахме на около 10% на третия дракон.
Определено битката е оцеляване - най-важното е. за съжаление снощи от еуфория че убихме 2-рия дракон половината измирахме в следвашата вълна. Направо умирам от яд.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 11:25 am

PrivateRaio wrote:за съжаление снощи от еуфория че убихме 2-рия дракон половината измирахме в следвашата вълна. Направо умирам от яд.
Май точно това се случваше и при нас, защото редовно се чуваше "сега никой не трябва да бъде удрян от вълната!"

Никииии... сега ти шпионирах Байчото - браво на момчето, и то на sub е минало. Честно казано подобреният sap и аз се чудя дали да го взема. Но май следващите точки ще ги инвестирам в setup, че комбо точки си трябват винаги:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 26, 2009 11:32 am

Lannis wrote:И като стана дума за рогета... онази вечер се предадох и отново замених assassination със sub спек. Много е хубаво с отровите, обаче stealth направо безполезен става. На Sub мога да танцувам на главата на моба, а иначе те надушват само като ги доближиш. Ми то не се играе така. А вчера след рейда, с удоволствие се развъртях отново - красота! Повечето мобове не успяват да мръднат. Има още малко за подобряване в спек-а, но съм горда - и Теле го одобри:). Той душичката, също кържи щастливо, защото му позволили да играе sub и в рейдовете. Цяла вечер мърмореше, че много се надявал да е полезен, за да го оставят да продължи да играе така, ама компютърът му за нищо не ставал и как чак след пача може би ще мине на комбат.
Ше го фана телето на къс пас аз, ма поне да мина 40лвл да има кво да редя по-смислено :) subt дръвцето рути /аз си обичам стелта и дагърите и сапа и джобенето/, макар че май и gauge има далавера 1.5 сек му се тури, колко пъти са ми се измъквали рогета с него :). Иначе ги пуулвам кат се налага, а и довършвам с двуцевката от време на време ;р Някак перверзно е тия както се мъчат да бягат крипълнати от отровата му вкараш в задника един последен изстрел :). Иначе и чайчето дет дава 100 енергия дойде много приятно.

Ланис - Кажи така става ли?

http://eu.wowarmory.com/character-talen ... n=Baychoto

Дали пък не ми е време да зема некой и друг айтем от Скарлет Монастери. подмаз подмаз ;р

Таиске кви глифчета моеш да праиш за Рогето? :) Имам в мометна спринт по вода и 50% add combo point. На 30 ли дава нови слотове?
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 12:20 pm

Браги, от повече от месец ви мрънкам, че рисърчите вече не ми носят нищо ново научено... и в Алхимията, и в Инскрипшъна, имам всичко възможно, което може да бъде направено... погледни във вов-хед-а и си харесай глифове и ми кажи кои са, че да ти ги направя... само се съобрази с левъла си, че някои може и да те кефят, ама да са за 65 лвл :P

иначе аз вече се настройвам за подготовка за Улдуар и промените, дето ще дойдат с пач-а... надявам се айтъмите, дето чакам да падат вече, че ДКП-то ми нещо понамалява напоследък - бая харча :)

констатирах и нещо интересно - напук на това, което пишат по елитните форуми, където все повтарят, че за фрост-файър магето най-важни са СП и крит, а за файър-бол-магето - СП и хейст, тези дни реших да сакръфайсна хит, че ми е в повече, крит, и дори спел пауър, за да вдигна с около 120 хейст, и като резултат имам около +500 повече дпс... разбира се, може да е илюзия, защото новата комбинация айтъми съм тествала само в ОС3Д, но довечера ще го проверя и в Наксрамас...

стои ми и дилемата кои поушъни за дмж да ползвам в рейд - Potion of Wild Magic (http://www.wowhead.com/?item=40212) или Potion of Speed
(http://www.wowhead.com/?item=40211), но това явно е от ония екзистенциални въпроси, дето отговора се губи нейде... ще ги избирам спрямо статсовете и рейд-сетъпа...

започна и подпитването какъв друг спек ще поддържаме с Блоби (в рейда сме традиционно 2 магета само)... и по-лошото е, че и двамата искаме аркейна, като 2-ри билд :? щото си е маса дмж, макар и за сметка на маната, но за определени битки е идеален... е, да, обаче онези от Близард са решили, че трябва да ни е гадно и са дали възможност пуснатия Уотър елементъл да пълни мана на рейда... :evil: което може да ни докара искане едното маге поне да има като втори спек - дийп-фроста, особено със заплахите на Близарт, че ще фикснат мана-регенерацията, щото сега е прекалена, че да ни дадат ново предизвикателство... :? никак не ми се минава на фрост!! та аз дори левълвах на файър :( но ще го видим де... може пък и да ни се размине...

Ланис ми обърна внимание, че вече има официално филмче за Улдуар... вече нямам търпение да обръщаме внимание на 14-те боса там :D ето видеото:

http://www.wow-europe.com/wrath/ulduar.xml

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 12:35 pm

Прегледах ти още по-рано спек-а:). Добре си е. Аз съм качила на макс relentless strikes, че енергия си трябва, а това дава прилично. Общо взето аз преди да стигна новите земи, ambush не го ползвах много и затова не инвестирах в него. Като цяло си започвах с cheap shot, гледах веднага да сложа 5 точки и нов incapacitate с kidney shot - с цел да се възползвам максимално от възможностите да държа врага безпомощен. Но след като вземеш premediation си струва да почнеш ambush - особено ако го подобриш. С premeditaion и ambush слагаш 5 точки с един удар и можеш директно да ползваш kidney shot. Скачаш зад гърба на таргета и имаш достатъчно време и енергия за два последователни backstab. Аз ползвам глифа за backstab.

http://www.wowhead.com/?item=42956

Често се случва да са два последователни крита. В тези случаи не ми остава време да ползвам hemorrhage, което си е прекрасно умение. Но и да не критне толкова, довършването е бързо.

Като вземеш Preparation, сложи го някъде на удобно място - това ти дава два vanish-а и два evasion-а. Трябва да ти кажа, че разликата, като го нямаш се усеща много. Разглезила се бях и на assassination ми се случваше да се вайкам, че го нямам тоя талант.

Master of Subtlety е другото хубаво нещо за соло игра. Общо взето там почти непрекъснато се ползваш от damage increase. В инстанс не успях да му видя чак толкова ползата, но аз така или иначе още не съм се научила да играя с роге в инстанс. Имам само един редови пробег на UK с пъг, и никак не съм доволна. Трябва да си подредя един бар умения като за игра в група, както съм направила с хийлинг магиите на Ланис.

В тази връзка, започвам подпитване за организиране на пълен пробег на Нексус. И Лиан си е точно на нужния левъл, а и тя май и UK има да довършва. За по-балансирано, може Ники да вземе Флъфито и ще се щураме край Нашия Голям Танк:). Обаче кой ще ни хийлва :roll: :roll: :roll:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 1:32 pm

съгласна!! моята Лиан е на половин кутийка от 71 лвл, вече с 2 куеста за Нексуса и един за УК - последния бос... за хилвъне... чудя се дали паладина или друида на Спелката не могат да свършат тази работа... ако не - ще взимаме рендъм или ще пробваме без хилър... ама няма да минем без хилър май... :roll: все пак с 3 ниски левъли на дпс-то, ще ги дялкаме сума време босовете... ей, на, ако Шами играеше, можеше да дойде да ни хийлва с прийста си 70 лвл!!! :lol:

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Feb 26, 2009 1:47 pm

Обаче кой ще ни хийлва
Бандажи? :lol:

Ще ме амбицирате да го мина соло, само да ви покажа, че хийлърите са излишни... :P Вчера така на майтап минах Сетек Хол хероик, ЛоХ пуснах при един неразчетен пул, иначе беше "шамари със крак" 8-)

Зациклил съм аз на 154 от 160 готварски рецепти, тъпата Орда не ще да си продава рецептите, а купува от моите по 50-60 г в неутралните АХ :mrgreen: Безобразие, не искат да изкарват пари, мързеливци недни! :roll:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 2:12 pm

габаркай се ти с нас :) ама ще трябва да си тестваме възможностите де, щото да си понаправим куестите, а и айтъмите не са за изхвърляне от тях :)

бтв, да ви кажа, че май ще ми трябват 1-2 хероика с Таис... искам Ahn'kahet: The Old Kingdom на хероик с Таис, за да взема Wand of Ahn'kahet (http://www.wowhead.com/?item=37619), че почвам да колекционирам айтъми със спирит - да имам с какво да експериментирам, когато дойде 3.1 пач-а, щото от Близард само мистериозно са казали, че ще придадат на Спирита по-сериозно значение за магетата... иска ми се с Таис да имам още по един рън на НоЛ и НоС нероик, че да свиквам с обстановката и траша, щото такъв ще е май и в Улдуар...

в останалите случаи си идвам с Лийд... то затове е хубаво първите хероикс дето правим да са с Таис, докато Ланито е още хилър :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Feb 26, 2009 2:16 pm

Олд Кингдъм ти липсва и Гъбата-бос (шпионирам в арморито, като ми омръзне да се наслаждавам на собствения си профил :P )

Чудя се аз кога ли ще го минем и Окулус, че някаква страхова психоза гледам из народа :P

А ето и за глифовет - Уики ви е пръв приятел :wink:

http://www.wowwiki.com/Rogue_glyphs

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Feb 26, 2009 2:38 pm

Tais wrote:то затове е хубаво първите хероикс дето правим да са с Таис, докато Ланито е още хилър :D
Е, браво! Аз събирам тук айтеми за хийлинг като невидяла, ти се съмняваш в мен. Нали за дуал спек говорим:). А и вече се отказах да повдигам въпроса за шадоу пред Холи - той знае, казала съм достатъчно ясно, че може да разчита и за двете роли на мен, оттам нататък той си решава. Само му напомних за уговорката за дкп цената на дпс айтемите. Сега кротко си събирам екипировка и за двете.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 26, 2009 3:51 pm

Еее и аз мога да респектна на дърво ако трее, имам некви парцали в банката с инт колко си удвоя маната ;р Ма ше предпочетете след тва да съм котка, че без опит ненам къв мармалад ше сътворим ;р

btw има ли некъф шанс да влеза в ''Шопска салата'' колкото да имам гилдия че ми досаждат адски много ;р
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 26, 2009 4:29 pm

не бе мило, просто в хероици нали влизаш сенчеста, а ако смениш спека, пък аз искам в тези 3-4 точно хероика с Таис да влезна, ще останем без хилър :) щото аз с Таис в други хероици няма идея да ходя при положение, че с Лийд ми трябват над 130 емблеми за гиър (за 2 парчета Т7 поне), а Таис няма за какво да ги харчи значките :(
и не за времето, когато дуал-спека ще е възможно говорех да ги посетим, а този уикенд :D