Домашното насилие

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Apr 20, 2010 2:56 pm

RRSunknown wrote:Това е мит за нискобразованите - няма такава статистика. Точно обратното - четох че много по-често стават жертва жени на полицаи, лекари и други мъже с натоварващи професии.
Точно полицаите и лекарите надали са с ненатоварващи професии.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Apr 20, 2010 3:01 pm

Morwen wrote:
dellusion wrote:Повечето жени, жертви на домашно насилие, са нискообразовани(по официална статистика) и от там вероятно леко тъпи
Дори да са с ниско образование и умни, ниското образование води до по-малък шанс да си намерят добре платена работа, а от там до по-висока зависимост и недоверие в способността да се оправят сами. Освен това е много вероятно и мъжете им да са от нискообразована и тъпа среда, където всичко се оправя с бой...
Доббрее... ти казваш същото като мен, но с повече думи. Каква ти е мисълта?
Look at the darkness...
...around me.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 20, 2010 3:08 pm

Всъщност те допълва - понеже никъде не си споменал за нискообразованите и УМНИ жени. Морви иска да каже, че не айкюто е решаващо в случая, а социалните условия.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 20, 2010 3:38 pm

Именно. Мерси, Емо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 20, 2010 3:56 pm

tigermaster wrote:
RRSunknown wrote:Това е мит за нискобразованите - няма такава статистика. Точно обратното - четох че много по-често стават жертва жени на полицаи, лекари и други мъже с натоварващи професии.
Точно полицаите и лекарите надали са с ненатоварващи професии.
Да уточним - как точно разбираш изречението ми
и други мъже с натоварващи професии
?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Apr 20, 2010 4:44 pm

Прочел съм грешно. Съжалявам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 04, 2010 5:49 pm

Значи, току-що се изправих пред казус, който ме остави ей така: :shock:

Имам колежка. Тя е готина, руса, секси, живее на семейни начала с един пейсегодишен прошляк, който се явява по някакви причини първият и единствен мъж в живота й. Златен тоз Росен, златен. Освен това двамата имат дете. Много готино десетгодишно момченце.

Прошлякът, който по съвместителство е тираджия, което прави връзката между приятелката ми и въпросния съвсем непонятна за мен, както можете да се досетите, е болезнено ревнив. Колко болезнено до днес не знаех. Болезнено до степен да й звъни и да й казва, че ей сега с камиона ще излизат от България, а в същото време да я дебне иззад ъгъла отсреща. Та днеска, когато се предполага да е в чужбина, й праща по куриер картина със слънчогледи. Мацката цял ден обикаля щастлива до небесата и място от радост не може да си намери. Опитва се да му звънне по телефона, но той не отговаря. Тя го отдава на това, че може вече да е извън граница. По едно време, преди около час да кажем, тя излязла навън на слънце и звъни по джиесема на маникюристката си, да си уговори час. Тъкмо затваря и оня изведнъж изскача иззад ъгъла и почва да й крещи "Ти на кого звъня ма, курво мръсна!" Са, мен ме нямаше там. Ако ме имаше, директно виках полиция и каквото още ми хрумне. Сценката се разиграва пред достатъчно други мои колежки обаче. Та, изтръгва й тоз телефона и почва да звъни. Маникюристката обаче в тоя момент отказва разговора, щото вероятно й е дошла клиентка. Тоя избеснява. Почва да я блъска и да я млати. Това, пак повтарям, се развива пред сума ти хора и аз не мога да си обясня те с къв акъл стоят така и гледат сеир. Накрая обаче май маникюристката му дигнала, което го поосеферчило. Тогаз поизпуснал парата и потеглил към залеза...

Това е от оня особен вид насилници явно, дето ходи и бие, а същевременно пита "що плачеш, миличко".

Въпросът ми е как, по дяволите, ама наистина как, да убедя мацката да му бие дузпата. Не е да няма къде да живее. Не е да няма прехрана. Има брат, който макар да е по чужбините в момента, е готов в огъня да влезе за нея. Достатъчно готина е, за да свали който пич точно си пожелае, та няма опасност да остане сама. Има достатъчно хора, дето сме готови да спим у тях ако трябва, но да не допуснем тоя пръч отново да й похлопа на вратата и да й обещае, че повече така няма да прави. Какво да я правя? Да я отвлечем с детето нещо и да я заключим, докат не й дойде акъла у тиквата ли?! Защо, Боже, здраво право готино маце ще живее с тоз пенсионер и още не си е вдигнала партакешите?! Заради детето?! Да бе! То много хубаво да живее в такава среда, понеже! Не сме в Саудитска Арабия да речеш, че няма към кого да се обърне...

Просто наистина в момента не знам какво да правя и се чувствам като слънчасала. Освен да организирам един друг да му теглят на тоя пъпърдак един здрав бой, та да не пита откъде е, други градивни мисли понастоящем не ми идват. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 5:56 pm

Така е - за келешите има готини мацки а за свестните няма.
Явно психолога се оказа прав.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 04, 2010 6:00 pm

Ма там е работата, че тя не идва от семейство, в което е имало насилие... Кълна се, не разбирам. Интелигентно момиче. Отстоява си правата. С висше, сега магистратура кара. Чете. Образована и културна... Аз по-скоро в случая го отдавам на комплексарщина от негова страна, щото тя може да говори с лекота за оперите на Пучини да речем, докато той най-много да осветли света с новопридобитото си знание за Мара Отварачката.

КАКВО ПРАВИ С ТОЯ, МАМА МУ СТАРА!!!!!

Ей, шокирана съм, да знаете!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 6:04 pm

По-често се случва отколкото си мислиш.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 04, 2010 6:10 pm

Ми не знам, Марфе, говори й. Говори й много. За тва колко е сбъркано това, за двойките дет ги знаеш и такива неща не биха направили, ако ще да се хванат на калъп... Накарай и нея да говори, разбери има ли друга причина освен че оня бил златен... На колко години е тя?
Всъщност като си помисля, може би е доста просто. Ако той е бил единствения й мъж, тя просто го възприема като норма, защото не знае, че може да съществува друг вид отношения. Мисли си, че нещо не е наред, ама то не може да е идеално. И не осъзнава колко не е наред. И още един куп неща едновременно вероятно. Ся, ако е типа човек, който се влияе от самоусъвършенстваща литература, може й книжка да й намериш. За мен проблемът на жената е липсата на опит и той някак трябва да й се налее с фуния...
I don't wanna die

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue May 04, 2010 7:04 pm

Marfa wrote:.........
Въпросът ми е как, по дяволите, ама наистина как, да убедя мацката да му бие дузпата. ......
Не можеш.
Morwen wrote:.......За мен проблемът на жената е липсата на опит и той някак трябва да й се налее с фуния...
Не става.

Запитайте се - колко пъти ви се е слувало някой да ви говори разни работи, вие в най-добрия случай да кимате разбиращо и да му отговаряте "Да, добре", колкото да не го обидите, и после да си правите каквото си знаете. И след години да си кажете "ей, прав(а) беше он(а)зи тогава, ама на мен къде ми беше акълът, та не слушах".

С директно убеждаване няма да стане. Евентуално може по някакви индиректни начини да се покаже, че това не е единственото възможно поведение и в никакъв случай не е нормално (като каза Morwen), но пък точно за връзките между хората това е много трудно да се осъществи.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 04, 2010 9:34 pm

Прав си. Въпросът е, че ако тя все пак има някакви съмнения, малко убеждаване може и да свърши работа. В смисъл, аз съм минала през това, макар и в много, много по-лек вариант. И когато на моето виновно "аз май трябва да скъсам с него" (защото, разбира се, човекът ме убеждаваше, че аз съм виновна за всичко) ми беше отговорено "Е, най-накрая! Откога трябваше да го направиш това.", всъщност придобих малко повече смелост.
I don't wanna die