Точно полицаите и лекарите надали са с ненатоварващи професии.RRSunknown wrote:Това е мит за нискобразованите - няма такава статистика. Точно обратното - четох че много по-често стават жертва жени на полицаи, лекари и други мъже с натоварващи професии.
Домашното насилие
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Доббрее... ти казваш същото като мен, но с повече думи. Каква ти е мисълта?Morwen wrote:Дори да са с ниско образование и умни, ниското образование води до по-малък шанс да си намерят добре платена работа, а от там до по-висока зависимост и недоверие в способността да се оправят сами. Освен това е много вероятно и мъжете им да са от нискообразована и тъпа среда, където всичко се оправя с бой...dellusion wrote:Повечето жени, жертви на домашно насилие, са нискообразовани(по официална статистика) и от там вероятно леко тъпи
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
- RRSunknown
- Elder God
Да уточним - как точно разбираш изречението миtigermaster wrote:Точно полицаите и лекарите надали са с ненатоварващи професии.RRSunknown wrote:Това е мит за нискобразованите - няма такава статистика. Точно обратното - четох че много по-често стават жертва жени на полицаи, лекари и други мъже с натоварващи професии.
?и други мъже с натоварващи професии
- tigermaster
- Elder God
Прочел съм грешно. Съжалявам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Значи, току-що се изправих пред казус, който ме остави ей така:
Имам колежка. Тя е готина, руса, секси, живее на семейни начала с един пейсегодишен прошляк, който се явява по някакви причини първият и единствен мъж в живота й. Златен тоз Росен, златен. Освен това двамата имат дете. Много готино десетгодишно момченце.
Прошлякът, който по съвместителство е тираджия, което прави връзката между приятелката ми и въпросния съвсем непонятна за мен, както можете да се досетите, е болезнено ревнив. Колко болезнено до днес не знаех. Болезнено до степен да й звъни и да й казва, че ей сега с камиона ще излизат от България, а в същото време да я дебне иззад ъгъла отсреща. Та днеска, когато се предполага да е в чужбина, й праща по куриер картина със слънчогледи. Мацката цял ден обикаля щастлива до небесата и място от радост не може да си намери. Опитва се да му звънне по телефона, но той не отговаря. Тя го отдава на това, че може вече да е извън граница. По едно време, преди около час да кажем, тя излязла навън на слънце и звъни по джиесема на маникюристката си, да си уговори час. Тъкмо затваря и оня изведнъж изскача иззад ъгъла и почва да й крещи "Ти на кого звъня ма, курво мръсна!" Са, мен ме нямаше там. Ако ме имаше, директно виках полиция и каквото още ми хрумне. Сценката се разиграва пред достатъчно други мои колежки обаче. Та, изтръгва й тоз телефона и почва да звъни. Маникюристката обаче в тоя момент отказва разговора, щото вероятно й е дошла клиентка. Тоя избеснява. Почва да я блъска и да я млати. Това, пак повтарям, се развива пред сума ти хора и аз не мога да си обясня те с къв акъл стоят така и гледат сеир. Накрая обаче май маникюристката му дигнала, което го поосеферчило. Тогаз поизпуснал парата и потеглил към залеза...
Това е от оня особен вид насилници явно, дето ходи и бие, а същевременно пита "що плачеш, миличко".
Въпросът ми е как, по дяволите, ама наистина как, да убедя мацката да му бие дузпата. Не е да няма къде да живее. Не е да няма прехрана. Има брат, който макар да е по чужбините в момента, е готов в огъня да влезе за нея. Достатъчно готина е, за да свали който пич точно си пожелае, та няма опасност да остане сама. Има достатъчно хора, дето сме готови да спим у тях ако трябва, но да не допуснем тоя пръч отново да й похлопа на вратата и да й обещае, че повече така няма да прави. Какво да я правя? Да я отвлечем с детето нещо и да я заключим, докат не й дойде акъла у тиквата ли?! Защо, Боже, здраво право готино маце ще живее с тоз пенсионер и още не си е вдигнала партакешите?! Заради детето?! Да бе! То много хубаво да живее в такава среда, понеже! Не сме в Саудитска Арабия да речеш, че няма към кого да се обърне...
Просто наистина в момента не знам какво да правя и се чувствам като слънчасала. Освен да организирам един друг да му теглят на тоя пъпърдак един здрав бой, та да не пита откъде е, други градивни мисли понастоящем не ми идват.

Имам колежка. Тя е готина, руса, секси, живее на семейни начала с един пейсегодишен прошляк, който се явява по някакви причини първият и единствен мъж в живота й. Златен тоз Росен, златен. Освен това двамата имат дете. Много готино десетгодишно момченце.
Прошлякът, който по съвместителство е тираджия, което прави връзката между приятелката ми и въпросния съвсем непонятна за мен, както можете да се досетите, е болезнено ревнив. Колко болезнено до днес не знаех. Болезнено до степен да й звъни и да й казва, че ей сега с камиона ще излизат от България, а в същото време да я дебне иззад ъгъла отсреща. Та днеска, когато се предполага да е в чужбина, й праща по куриер картина със слънчогледи. Мацката цял ден обикаля щастлива до небесата и място от радост не може да си намери. Опитва се да му звънне по телефона, но той не отговаря. Тя го отдава на това, че може вече да е извън граница. По едно време, преди около час да кажем, тя излязла навън на слънце и звъни по джиесема на маникюристката си, да си уговори час. Тъкмо затваря и оня изведнъж изскача иззад ъгъла и почва да й крещи "Ти на кого звъня ма, курво мръсна!" Са, мен ме нямаше там. Ако ме имаше, директно виках полиция и каквото още ми хрумне. Сценката се разиграва пред достатъчно други мои колежки обаче. Та, изтръгва й тоз телефона и почва да звъни. Маникюристката обаче в тоя момент отказва разговора, щото вероятно й е дошла клиентка. Тоя избеснява. Почва да я блъска и да я млати. Това, пак повтарям, се развива пред сума ти хора и аз не мога да си обясня те с къв акъл стоят така и гледат сеир. Накрая обаче май маникюристката му дигнала, което го поосеферчило. Тогаз поизпуснал парата и потеглил към залеза...
Това е от оня особен вид насилници явно, дето ходи и бие, а същевременно пита "що плачеш, миличко".
Въпросът ми е как, по дяволите, ама наистина как, да убедя мацката да му бие дузпата. Не е да няма къде да живее. Не е да няма прехрана. Има брат, който макар да е по чужбините в момента, е готов в огъня да влезе за нея. Достатъчно готина е, за да свали който пич точно си пожелае, та няма опасност да остане сама. Има достатъчно хора, дето сме готови да спим у тях ако трябва, но да не допуснем тоя пръч отново да й похлопа на вратата и да й обещае, че повече така няма да прави. Какво да я правя? Да я отвлечем с детето нещо и да я заключим, докат не й дойде акъла у тиквата ли?! Защо, Боже, здраво право готино маце ще живее с тоз пенсионер и още не си е вдигнала партакешите?! Заради детето?! Да бе! То много хубаво да живее в такава среда, понеже! Не сме в Саудитска Арабия да речеш, че няма към кого да се обърне...
Просто наистина в момента не знам какво да правя и се чувствам като слънчасала. Освен да организирам един друг да му теглят на тоя пъпърдак един здрав бой, та да не пита откъде е, други градивни мисли понастоящем не ми идват.

- RRSunknown
- Elder God
Ма там е работата, че тя не идва от семейство, в което е имало насилие... Кълна се, не разбирам. Интелигентно момиче. Отстоява си правата. С висше, сега магистратура кара. Чете. Образована и културна... Аз по-скоро в случая го отдавам на комплексарщина от негова страна, щото тя може да говори с лекота за оперите на Пучини да речем, докато той най-много да осветли света с новопридобитото си знание за Мара Отварачката.
КАКВО ПРАВИ С ТОЯ, МАМА МУ СТАРА!!!!!
Ей, шокирана съм, да знаете!
КАКВО ПРАВИ С ТОЯ, МАМА МУ СТАРА!!!!!
Ей, шокирана съм, да знаете!
- RRSunknown
- Elder God
Ми не знам, Марфе, говори й. Говори й много. За тва колко е сбъркано това, за двойките дет ги знаеш и такива неща не биха направили, ако ще да се хванат на калъп... Накарай и нея да говори, разбери има ли друга причина освен че оня бил златен... На колко години е тя?
Всъщност като си помисля, може би е доста просто. Ако той е бил единствения й мъж, тя просто го възприема като норма, защото не знае, че може да съществува друг вид отношения. Мисли си, че нещо не е наред, ама то не може да е идеално. И не осъзнава колко не е наред. И още един куп неща едновременно вероятно. Ся, ако е типа човек, който се влияе от самоусъвършенстваща литература, може й книжка да й намериш. За мен проблемът на жената е липсата на опит и той някак трябва да й се налее с фуния...
Всъщност като си помисля, може би е доста просто. Ако той е бил единствения й мъж, тя просто го възприема като норма, защото не знае, че може да съществува друг вид отношения. Мисли си, че нещо не е наред, ама то не може да е идеално. И не осъзнава колко не е наред. И още един куп неща едновременно вероятно. Ся, ако е типа човек, който се влияе от самоусъвършенстваща литература, може й книжка да й намериш. За мен проблемът на жената е липсата на опит и той някак трябва да й се налее с фуния...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Не можеш.Marfa wrote:.........
Въпросът ми е как, по дяволите, ама наистина как, да убедя мацката да му бие дузпата. ......
Не става.Morwen wrote:.......За мен проблемът на жената е липсата на опит и той някак трябва да й се налее с фуния...
Запитайте се - колко пъти ви се е слувало някой да ви говори разни работи, вие в най-добрия случай да кимате разбиращо и да му отговаряте "Да, добре", колкото да не го обидите, и после да си правите каквото си знаете. И след години да си кажете "ей, прав(а) беше он(а)зи тогава, ама на мен къде ми беше акълът, та не слушах".
С директно убеждаване няма да стане. Евентуално може по някакви индиректни начини да се покаже, че това не е единственото възможно поведение и в никакъв случай не е нормално (като каза Morwen), но пък точно за връзките между хората това е много трудно да се осъществи.
Прав си. Въпросът е, че ако тя все пак има някакви съмнения, малко убеждаване може и да свърши работа. В смисъл, аз съм минала през това, макар и в много, много по-лек вариант. И когато на моето виновно "аз май трябва да скъсам с него" (защото, разбира се, човекът ме убеждаваше, че аз съм виновна за всичко) ми беше отговорено "Е, най-накрая! Откога трябваше да го направиш това.", всъщност придобих малко повече смелост.
I don't wanna die